Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Tomazi666

Jak to jest z cenami zegarków?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów. 

Wczoraj kupiłem swojego pierwszego g-shock'a i nasunęła mi się pewna myśl.

Model który wybrałem w sklepie bez promocji kosztuje około 600 zł. W sklepach internetowym, ceny oscylują około 400. Natomiast na pierwszy plan wysunął się jeden sklep internetowy w którym można go kupić za nieco ponad 300 (pomijam aukcje na allegro, interesują mnie sklepy)... 

Tutaj moje pytanie, z czego to wynika? Rozumiem że sklep stacjonarny ma więcej wydatków by opłacić swój biznes (pracownicy, lokal, itp) ale musi być aż o tyle droższy? Skąd taka różnica pomiędzy sklepami internetowymi? Może powinienem się wystrzegać zbyt niskich cen w obawie przed podróbką? Może produkt zakupiony w tanim sklepie (ale jednak sklepie) jest mniej wartościowy? 

Kurde, chyba za dużo tych pytań... Ale mam jeszcze jedno, jakie polecicie sprawdzone miejsce/sklep do zakupu zegarka? 

Pozdrawiam Tomek  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze jedna kwestia. Czy zegarek jest z polskiej dystrybucji ? To podnosi sporo cenę

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry model ;). Też go mam. Kupując go (5600) potargowałem sie nawet w pewnym sklepie i opuścili mi cenę od już dość niskiej. Warto napisać i zaproponować cenę a nawet wskazać , że gdzie jest taniej ale zależy nam żeby kupić akurat u nich więc proponujemy niższą cenę. Cena jest wynikiem polityki sklepu, czasu zakupu, przyciagania klientów, promocji. Może być różna.

"...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega rozpoczął konkretny temat. Dla mnie polska dystrybucja oznacza tylko wysoką cenę. Jakość na pewno nie jest lepsza, np.  od importu z USA. Ostatnio sprzedawałem Maurice Lacroix. Kupujący chciał potwierdzić autentyczność zegarka. W autoryzowanym punkcie stwierdzili, że jest to zegarek sprowadzony ze Stanów i ma jeszcze oryginalną Etę. Nie wiem dokładnie co mieli na myśli ale kupujący był zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miał chińskiej Sellity...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nawiązując do dalszej części mojego tematu, gdzie kupujecie swoje zegarki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nawiązując do dalszej części mojego tematu, gdzie kupujecie swoje zegarki?

Tam, gdzie znajdzie się najciekawszą ofertę. Nie ma reguły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 90% za granicą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.