Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

GWX5600 jest jeszcze czerwony - mi kolory odpowiadają - tylko wyświetlacz nie - wole zwykły niż negatyw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szperam po allegro i znalazłem jeszcze to :

http://allegro.pl/zegarek-casio-gw-m5610-1er-g-shock-gw-pl-wawa-i4360701723.html

I praktycznie chciałbym jeden z tych dwóch wybrać

http://allegro.pl/promocja-zegarek-casio-g-shock-awg-m100-3latagwar-i4362152863.html

Pracuję zawodowo jako kierowca i jak to się mówi, raz na wozie a raz obok lub pod wozem dlatego wybieram coś z serii G Shock. W który z tych dwóch warto zainwestować no i mam nadzieję że oba są oryginałami.

Przyznam się że czekam na Waszą pomoc, żeby jeden z nich zaraz zamówić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety cena zaporowa też poczekam na jakąś okazję a póki co gw-7900

Na zatoce pojawiła się licytacja używanego G9300GY, może byś coś ciekawego wynegocjował ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ktoś wie gdzie można dostać gumowy pasek do G-Shocka DW 003 ? Nie musi być oryginalny, najlepiej żółty lub granatowy. Szukałem po necie ale nic nie znalazłem. Jakby ktoś coś wiedział to proszę o odpowiedź. Zegarek dokładnie taki jak na poniższym foto.

564464d1360523162-casio-g-shock-dw003-bl

http://www.inter-watch.pl/index.php?do_search=true

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o widzę będę próbował :) ale raczej marne szanse na zdobycie go w rozsądnej cenie ( jaka to rozsądna według was ? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja pierwsza modyfikacja g-shocka.

post-69446-1404140287,0179_thumb.jpg

Pod nóż poszedł biały GWX-5600, a dawcą był czarny GRX-5600ge.

Wyszło całkiem nieźle i okazało się, że wymiana bezela i paska jest banalnie prosta.

post-69446-1404140468,1359_thumb.jpgpost-69446-1404140519,6006_thumb.jpgpost-69446-1404140544,2081_thumb.jpg

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czarnym paskiem lepiej wygląda,na białym po kilku mies. pojawiłyby się odbarwienia itp. a co do czytelności to zawsze jest podświetlenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Auto podświetlenie dobrze się sprawdza po za tym nie demonizujmy negatywnych wyświetlaczy ;), są wystarczająco czytelne i fajnie wyglądają.

Właśnie biały zestaw powoli nabiera śladów użytkowania więc od jesieni zegarek będzie na stałe czarny :) i wygląda w tej konfiguracji zabójczo.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wielu przerobionych negatywach demonizuję takie wyświetlacze. Tylko G-7710 dawał radę. ;)

AEL w zastraszającym tempie zżera baterię, więc radzę tą funkcję używać w naprawdę niewielu okolicznościach.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mayo

Ostatnio oglądałem na żywo gb-5600 tego z bluetooth'em i powiem wam że jestem pod ogromnym wrażeniem negatywnego wyświetlacza w tym modelu. Sprawdzcie sobie  jesli tylko macie okazje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mną właśnie chodzą modele z bluetooth'em ale w moim mieście nigdzie ich nie ma :/ 

Właśnie przymierzam się do zakupu drugiego shocka, teraz mam g-7900. Nie mam jakichś dużych wymagań, ale chciałbym model z solarem.

Zastanawiałem się nad GWX-5600C 7,  DW-6901UD-3ER model w kolaboracji z undefeated co o nich myślicie ? Oczywiście każdą propozycję przemyśle, budżet ok 600 zł, ale fajnie gdyby wyszło mniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wielu przerobionych negatywach demonizuję takie wyświetlacze. Tylko G-7710 dawał radę. ;)

AEL w zastraszającym tempie zżera baterię, więc radzę tą funkcję używać w naprawdę niewielu okolicznościach.

W zegarku bez sensorów i wyłączoną autosynchronizacją (bo nie łapie zasięgu po za parapetem) bateria daje sobie rade. Co innego w risemanie, w nim AEL wyłączam jak tylko temperatura wymusza długi rękaw ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Jak sama nazwa wskazuje zegarek synchronizuje sie z autem i o 22 zamyka w nim drzwi :) :) :) :) :)

autosynchronizacja czyli zegarek pobiera za pomoca odbiornika radiowego dane z nadajnika i zmienia czas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde. Moj GW-3000BD nie zamyka auta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zegarku bez sensorów i wyłączoną autosynchronizacją (bo nie łapie zasięgu po za parapetem) bateria daje sobie rade. Co innego w risemanie, w nim AEL wyłączam jak tylko temperatura wymusza długi rękaw ;)

Mnie w GW-5000 AEL w ciągu tygodnia zjadło akumulator z High na Low.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

powaznie??  a gdy wylaczyles ta funkcje to wpadlo na HI ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy są zainteresowane osoby kupnem GS-1150, nowy, opakowanie może być poniszczone, 105 funtów + przesyłka do kraju oraz w kraju, mogę w tej cenie kupić kilka sztuk. Jeśli ktoś jest chętny, to proszę o wiadomość na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam, tylko mam możliwość zamówienia, osobiście ten model mnie interesuje, a taka cena obowiązuje tylko przy zakupie kilku sztuk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz rozumiem.

Niestety tym nie jestem zainteresowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

dla mnie za mały :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi