Gość #13001 Napisano 16 Marca 2015 Może Slaw ma kurzą ślepotę i po zachodzie nie widzi, o czym mowa... Slaw, to żart tylko. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #13002 Napisano 16 Marca 2015 A ja np jak jest pełnia to przez 3 noce męczę się, tzn nie mogę zasnąć Poza tym z faz księżyca jak ktoś wie o co chodzi można trochę sobie wywróżyć pogodę i wiele różnych rzeczy, więc jak ktoś wie jak z tego korzystać to na pewno mu się przyda i to może bardziej niż wsch/zach słońca 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simp25 1 #13003 Napisano 16 Marca 2015 Ladna kolekcja Waldzior:)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simp25 1 #13004 Napisano 16 Marca 2015 Poszukuje aktualnie frogmana 8200 jak by ktoś wiedział to prosze dajcie znać.Stan musi być bardzo dobry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpxxl 0 #13005 Napisano 16 Marca 2015 (edytowane) Najprędzej to chyba ebay. EDIT:http://olx.pl/oferta/casio-frogman-titanium-dw-8200-zegarek-z-tytanu-sygnowany-CID87-ID8aRoD.html#0414a02caf Edytowane 16 Marca 2015 przez mpxxl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #13006 Napisano 16 Marca 2015 Wesolo musi byc 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ark 1 #13007 Napisano 16 Marca 2015 (edytowane) A fazy księżyca to chyba tylko dla wilkołaków przydatne są Wschody i zachody np dla miłośników fotografii żeby wiedzieć o której d*pę ruszyć co by fajne widoczki załapać.A do czego Wam te fazy księżyca i jak to się ma do rzeczywistości?Wysokościomierz, barometr, termomentr, kompas, wschody i zachody słońca - mogą się przydać ale fazy księżyca do czego mogą się przydać?Dokładnie Z wschodów i zachodów korzystam w tym właśnie celu Prawie trafiliście w sedno ;-). Jak już kiedyś wspominałem biegam trochę po lesie z aparatem i fotografuję przyrodę (jeżeli kogoś z Was to interesuje, zapraszam na moją stronkę: www.listkiewicz.eu). I o ile teoretycznie bardziej przydatne są mi wschody i zachody słońca to, w praktyce bardzo dobrze znam ich godzinowy rozklad, który zmienia się o kilka minut względem poprzedniego dnia. Poza tym, zawsze jestem w terenie na długo przed wschodem słońca (z zachodem jest jeszcze prościej). Fazy księżyca? Nie wiem czy byliście kiedyś we wrześniu/październiku podczas pełni w terenie, słuchając odgłosów rykowiska? Polecam miłośnikom przyrody ;-). Późnym wieczorem także łatwo spotkać mnie w terenie, a wiedząc, w której fazie jest obecnie księżyc, wiem gdzie mogę spodziewać się myśliwych. Nie, ja nie jestem myśliwym... ;-) Ps. Waldzior skoro też fotografujesz to, kto wie, może kiedyś spotkamy się w terenie. Jestem z Gdańska, ale obecnie biegam po terenach Nadleśnictwa Rokita (jakieś 70km od Szczecina ;-) ).__Mobilnie Edytowane 16 Marca 2015 przez Ark 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #13008 Napisano 16 Marca 2015 70 km to za dużo, aby się spotkać w terenie ale kto wie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #13009 Napisano 17 Marca 2015 Prawie trafiliście w sedno ;-). Jak już kiedyś wspominałem biegam trochę po lesie z aparatem i fotografuję przyrodę (jeżeli kogoś z Was to interesuje, zapraszam na moją stronkę: www.listkiewicz.eu). I o ile teoretycznie bardziej przydatne są mi wschody i zachody słońca to, w praktyce bardzo dobrze znam ich godzinowy rozklad, który zmienia się o kilka minut względem poprzedniego dnia. Poza tym, zawsze jestem w terenie na długo przed wschodem słońca (z zachodem jest jeszcze prościej). Fazy księżyca? Nie wiem czy byliście kiedyś we wrześniu/październiku podczas pełni w terenie, słuchając odgłosów rykowiska? Polecam miłośnikom przyrody ;-). Późnym wieczorem także łatwo spotkać mnie w terenie, a wiedząc, w której fazie jest obecnie księżyc, wiem gdzie mogę spodziewać się myśliwych. Nie, ja nie jestem myśliwym... ;-) Ps. Waldzior skoro też fotografujesz to, kto wie, może kiedyś spotkamy się w terenie. Jestem z Gdańska, ale obecnie biegam po terenach Nadleśnictwa Rokita (jakieś 70km od Szczecina ;-) ).__Mobilnie Ark, piękne zdjęcia! Aż się rozmarzyłem patrząc na nie. Sam mieszkam przez połowę roku poza miastem, w lesie właściwie, a teraz kończy się zima, dla mnie i mojej rodziny pora wegetacji w mieście. Zatęskniło mi się za takim świtem w lesie widzianym z okna... A wracając do tematu... moim zdaniem zarówno wschody/zachody, jak i fazy księżyca są przydatnymi funkcjami, ale nie dla osób, które siedzą większość aktywnego życia za biurkiem, a ich jedyna aktywność fizyczna, to bieg do uciekającego autobusu. Ci na pewno nie bedą potrzebowali tych, jak i większości innych funkcji, poza samym wskazaniem czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #13010 Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Jeżeli compas,barometr, wysokościomierz, termometr i fazy księżyca, to najlepszym wyborem będzie Protrek PRW 2500. Cena podobna do Range, a nawet taniej, a co do wytrzymałości to raczej wytrzyma tyle samo co G . Jedynie co moim zdaniem przemawia na niekorzyść Protreków w porównaniu do G, to brak wymiennego bezla, czyli jak się zegarek z wierzchu zniszczy, to nie można go odmłodzić . Poza tym szczegółem praktycznie to samo - ma WR200, TS i WC. A ciekaw jestem, czy tego metalowego bezelka nie można sobie dokupić, bo w zasadzie jak oglądałem używane PRW 2500, to tylko on był zniszcziony - starta farba, bo on chyba nie ma powłoki PVD, tylko malowany na czarno jest. Edytowane 17 Marca 2015 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ark 1 #13011 Napisano 17 Marca 2015 @Waldzior, jakby co to G-Shock (ewentualnie wspomniany wyżej Protrekbędzie znakiem rozpoznawczym ;-)@xenocratex, dzięki za dobre słowo odnośnie moich fotek :-).@ICE, dzięki za Twoją sugestię. Musze przyznać, że to bardzo ciekawa propozycja. Wymienny bezel to przydatna opcja, ale jego brak nie przekreśla mojego wyboru. Muszę dobrze to przemyśleć ;-). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #13012 Napisano 17 Marca 2015 Jak zawsze proponuje iść do sklepu stacjonarnrgo i obejrzeć oraz przymierzyć wybrane modele. Zdjęcia i filmiki nie oddają uroku, wielkości ani komfortu noszenia lub jego braku. Kupować najczęsciej opłaca się przez internet, ale to w sklepie stacjonarnym zapadają najtrafniejsze decyzje .A zrobione przez Ciebie zdjęcia rzeczywiście zapierają dech. Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ark 1 #13013 Napisano 17 Marca 2015 Tak jak mówisz, ICE. I chociaż do Szczecina zawsze mi "nie po drodze" to, chyba będę musiał przełamać się i pojechać do miasta ;-). Dzięki!PS. Najtańsza ofertę jaką znalazłem na ten zegarek (z gwarancją ZIBI) to, 912pln... całkiem sensownie ;-). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #13014 Napisano 17 Marca 2015 Ark świetne zdjęcia, gratuluje talentu i a przede wszystkim podziwiam za cierpliwości i wytrwałości.Od dziś jesteś dla mnie mistrzem kamuflażu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simp25 1 #13015 Napisano 17 Marca 2015 Co do faz księżyca to mam cos takiego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #13016 Napisano 17 Marca 2015 WitamA tak wygląda cześć mojej kolekcji:)IMG-20150313-WA0002.jpgMa moze kolega części zamienne a zwłaszcza bezel do dw6100?:> Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #13017 Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) Taki piękny dzień za oknem że aż grzech nie skorzystać i nie pstryknąć jakiejś foty w blasku słońca.. Panowie (Panie) wszystkim dobrze znany klasyk DW-5600E w trochę zmodyfikowanej wersji Edytowane 17 Marca 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simp25 1 #13018 Napisano 17 Marca 2015 Kacprzak przykro mi bardzo ale nie mam żadnych części zamiennych do 6100 pomimo ze mam ich 4 z czego jeden zupełnie nowy w pudełku:)Mam tylko jakies graty zamienne do 6900 .Ladny ten 5600 Git. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #13019 Napisano 17 Marca 2015 Taki piękny dzień za oknem że aż grzech nie skorzystać i nie pstryknąć jakiejś foty w blasku słońca.. Panowie (Panie) wszystkim dobrze znany klasyk DW-5600E w trochę zmodyfikowanej wersji Pikny!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2252 #13020 Napisano 17 Marca 2015 Super wygląda, na czym polegały modyfikacje? Tak na pierwszy rzut, oka widzę, że moduł ma dość nietypowy przynajmniej w porównaniu do mojego DW-5600E zielony wyświetlacz, bransoleta ofkors, i bezel się błyszczy jak lakierowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #13021 Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) simp25, X-Ray, Admof, dzięki Panowie też mi się podoba, to chyba jedyny G który zostanie ze mną do końca swoich dni. Admof, wymieniłeś praktycznie wszystkie zmiany, wymieniłem w nim moduł na ten z DW-5600CS-7 do tego zakupiłem bransoletę i lakierowany bezel, to czego nie widać to wymieniony lewy górny przycisk Adjust na taki sam jak 3 pozostałe dzięki czemu reset timera czy stopera nie sprawia już żadnego problemu. Edytowane 17 Marca 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simp25 1 #13022 Napisano 17 Marca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simp25 1 #13023 Napisano 17 Marca 2015 a to jest moj odpicowany 6900 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #13024 Napisano 17 Marca 2015 cos w nim jest!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #13025 Napisano 17 Marca 2015 Tęczowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach