Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Mam już kilka G ale ten gwn1000 ma w sobie to coś ;-) taki klimat który czyni go zegarkiem wyjątkowym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie pisz, że jest zdecydowanym faworytem wśród G a ten, komu się nie podoba, to się nie zna ;)

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wolę G i wybrałbym gulfmastera przy takim dylemacie. Jeśli bralbym pod uwagę funkcję to chyba lepiej przemyślany jest prw-6000.

Jeśli chodzi o wygląd to bardziej podoba mi się gulfmaster :-D funkcje też ważne najbardziej zależy mi na kompasie i wc...

Ja tam się może nie znam, ale biorąc pod uwagę funkcje, to według mnie GWN-1000 i PRW-6000 to są dokładnie takie same zegarki . Jedynie co je odróżnia to wygląd, "system" G-SHOCK i WR - pierwszy ma 200 a drugi 100. Więc ja bym wybrał to, co mi się bardziej podoba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś moze jak jest skonstruowany i na jakiej zasadzie działa czujnik ruchu.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam się może nie znam, ale biorąc pod uwagę funkcje, to według mnie GWN-1000 i PRW-6000 to są dokładnie takie same zegarki . Jedynie co je odróżnia to wygląd, "system" G-SHOCK i WR - pierwszy ma 200 a drugi 100. Więc ja bym wybrał to, co mi się bardziej podoba.

Też tak myślałem ale jednak protrek ma trochę inną obsługę funkcji, dodatkowy przycisk, możliwość zapisywania rekordów tak jak w rangemanie i coś tam jeszcze. Po za tym jest mniejszy, zegarki różnią się niuansami ale może będą miały dla kogoś znaczenie.

Co do czujnika ruchu to wydaję mi się, że działa na zasadzie kuleczki, która w odpowiednim położeniu naciska na coś co zamyka obwód. Tak to sobie wyobrażam.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś moze jak jest skonstruowany i na jakiej zasadzie działa czujnik ruchu.

Do płytki scalonej jest przylutowana taka malutka czarna kostka wielkości powiedzmy łebka od zapałki. W środku tej kostki  jest stalowa kuleczka która po przechyleniu zegraka w kierunku twarzy opada na dół tej kostki i łączy ze sobą dwa bieguny + i - co w efekcie powoduje aktywacje podświetlenia.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, dzisiaj naprawiłem auto led w GWXie za pomocą wirówki. :)

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślałem, że tam jest żyroskop :o Teraz wiem lepiej co tam w środku tak hałasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie! To mi rozjaśniliście. A ja się bałem, że coś w moim 7710 w środku się rozleciało i tak lata...

Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słychać tylko musisz przyłożyć zegarek do ucha.

Faktycznie teraz slysze,ale zegarek musi byc blisko ucha:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mnie ostatnio znosi od ruskich w strone japońców ;) Myślę nad G-shockiem, ale że budżet ograniczony to poluję na jakąś używkę. Mam na oku takie 2 na allegro: http://allegro.pl/casio-g-shock-3285-bcm-wawa-i5293188333.html i http://allegro.pl/casio-g-shock-gulfman-g-9100-super-stan-gwarancja-i5289911511.htmlDobra cena za tego Gulfmana? Ten też jest w miarę http://olx.pl/oferta/zegarek-casio-g-shock-gw-7900-nowy-CID87-ID9DBwL.html tylko tych 7900 jest pełno i mam wątpliowści czy to nie podróbki :unsure:
Pozdrawiam

Edytowane przez mhu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mnie ostatnio znosi od ruskich w strone japońców ;) Myślę nad G-shockiem, ale że budżet ograniczony to poluję na jakąś używkę. Mam na oku takie 2 na allegro: http://allegro.pl/casio-g-shock-3285-bcm-wawa-i5293188333.html i http://allegro.pl/casio-g-shock-gulfman-g-9100-super-stan-gwarancja-i5289911511.htmlDobra cena za tego Gulfmana? Ten też jest w miarę http://olx.pl/oferta/zegarek-casio-g-shock-gw-7900-nowy-CID87-ID9DBwL.html tylko tych 7900 jest pełno i mam wątpliowści czy to nie podróbki :unsure:

Pozdrawiam

Moim zdaniem ten 7900 z OLX to podróbka - pudełko ori ale to za mało ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

Bierz gulfmana-cena IMO dobra,komplet dokumentów,stan zegarka w porządku.

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie tak dawno chwalilem sie pierwszym g-shockiem, a tu kolejny, tym razem The King :)

Casio%2BG-Shock%2BGX-56%2B-%2B1AER.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiada może ktoś z was wiedzę czy istnieje jakiś spis bądź strona na której można sprawdzić w jakich modelach występował dany moduł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie doczekałem sie mojego nowego G 9300 i powiem szczerze ze jest bardzo miło zaskoczony jak wygodnie sie go nosi. Odkupiłem od kogoś kto go dostał w prezencie i nie chciał takiego pięknego cudeńka.e3ff5cec634b2509ac332e803825eb0a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze 3 dni temu przyszedł moj pierwszy kwadrat DW 5600 cs na poczatku nie byłem do niego przekonany bo lubie bardziej duże zegarki ale po przenoszeniu go cały dzień stwierdzam ze cos w nich jednak jest fajnego:))ad3b00f010dca6c4aaaebc2fc0e07ac0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze 3 dni temu przyszedł moj pierwszy kwadrat DW 5600 cs na poczatku nie byłem do niego przekonany bo lubie bardziej duże zegarki ale po przenoszeniu go cały dzień stwierdzam ze cos w nich jednak jest fajnego:))

Nonono elegansky sikor!! Gratulacje,podoba mnie sie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

simp25 chyba już powoli zaczynasz robić sobie małą kolekcję z tego co widzę :)

Te kwadraty kiedyś strasznie mi się nie podobały, ale też stwierdziłem, że mają coś w sobie ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Riseman już na nadgarsku. Pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne. Teraz studiuję instrukcję obsługi aby w pełni korzystać z funkcji, które oferuje GW-9200 :-)

__

Mobilnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi