Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Może mi ktoś wyjaśnić do czego służy i jak się używa podziałki logarytmicznej na GWN-1000? Chodzi o te cyfry under/over na pierścieniu.

Edytowane przez kamilspider

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i znowu zaczynaja sie rozterki czy sprzedawac gulfa...  :ph34r:

mam oferte kupna za wieksza kase niz tu wystawialem, ale jak pojawil sie kupiec to od razu pojawily sie watpliwosci  :D

sprzedawac czy nie?  :P

Sprzedawaj, masz Rangeman'a, który wg mnie jest fajniejszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem ciekawy, bo właśnie przez to między innymi ten sikor mi się nie podoba.

Jest to transparentne i jestem ciekaw czy potrzebne czy to tylko pic na wodę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś wyjaśnić do czego służy i jak się używa podziałki logarytmicznej na GWN-1000? Chodzi o te cyfry under/over na pierścieniu.

Służy do tego samego co kółko w rangemanie/gdf-100 czyli poprzez wskazówkę sekundnika wskazuje różnice między poprzednim a aktualnym pomiarem. Dotyczy to na pewno pomiaru barometru i podczas wskazań wysokości. Po za tym można włączyć lub wyłączyć tą funkcję.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Służy do tego samego co kółko w rangemanie/gdf-100 czyli poprzez wskazówkę sekundnika wskazuje różnice między poprzednim a aktualnym pomiarem. Dotyczy to na pewno pomiaru barometru i podczas wskazań wysokości. Po za tym można włączyć lub wyłączyć tą funkcję.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe pytanie do użytkowników gw-9400. Jak długo ładuje się bateria z poziomu M do H podczas przebywania w słoneczny dzień na powietrzu? Można jakoś oszacować w przybliżeniu taki czas? To rząd minut czy też godzin?

Pozdrawiam

B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupiłem mojego gw9400bj to poziom baterii był na medium jak położyłem go na pół godziny na parapet w stronę słońca wskoczylo na high i tak jest do tej pory :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DamianDe to dobrze, że do czegoś to służy bo już myślałem, że po prostu "ozdoba" :)

Bulveye zależy na jakim poziomie masz teraz aku. Wskaźnik w zegarku jest bardzo pobieżny i czasem starczy kilkanaście min w pełnym słońcu, a czasem kilka h, żeby złapał maxa. Mogę dodać, że robiłem testy. Naładowałem aku na max, włączyłem wszystkie dzwonki i co się tylko dało, żeby ciągnęło jak najwięcej bat, a następnie schowałem zegarek do ciemnego lochu. Po 4 tyg nadal jest na max :) Myślę, że jak aku będzie w pełni naładowane i normalnie będzie się nosić zegarek to nie ma opcji, żeby spadło z "H".

Edytowane przez kamilspider

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Swojego range jak wyjąłem z puszki to był też na M. Kładłem go czasem na parapet na parę minut, po jakimś czasie wskakiwał na H po czym znowu spadał na M, i tak trwało to parę dni. Ostatnim razem wskoczył na H i już tak jest. W sumie pełnego ładowania uzbierała się godzinka, może półtorej  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Panowie :) W takim razie pozwolę sobie na jeszcze jedno pytanie. Wertowałem na ten temat instrukcję i jest tam napisane, że zegarek odbiera sygnał kalibracji do 6 razy na dobę. Jeżeli zegarek skalibrował się dzisiaj w nocy to czy powtórzy ten proces w ciągu następnych 24h i tak każdego dnia? Dodam, że jest ustawiona automatyczna kalibracja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, jeśli ostatnia udana synchronizacja była wczoraj w nocy np o 3 z minutami to następna automatyczna synchronizacja odbędzie się po 24H czyli dziś o 3 z minutami pod warunkiem że zegarek złapie dobry zasięg.  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Synchronizował mi się dwa pod rząd z pozytywnym skutkiem, podczas gdy przez kolejne dni nie było synchronizacji. Jednak nie wyświetla się informacja o błędzie w czasie próby zsynchronizowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Risemana w szkatułce w szafce przy podłodze i ostatnio co noc się synchronizuje skurczybyk :D może jak jest gorąco to jest lepszy sygnał ;) Za to Rangeman 2m od okna pod poduszką i już rzadko kiedy...

Wydaje mi się też, że nie ma zasady czy jesteśmy od strony zachodniej czy wschodniej w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie kierunek nie ma tutaj więkrzego znaczenia podobnie ułożenie zegarka, jak zasięg będzie dobry to i do góry nogami go można położyć, zamknąć w pudełku czy szufladzie i też sie zsynchronizuje. Wszystko kwestia zasiegu, w jednym miejscu będzie leprzy w innym gorszy. Czasami wystarczy przesunąć się metr w którąś stronę aby złapać L3.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam na szczęście idealny zasięg w mieszkaniu...jeden g leżał i czekał na części w Szufladzie głęboko przez dwa miesiące i codziennie za każdym razem pobierał czas bez problemu także kwestia zasięgu ale nie tylko... Zależy też od odbiornika...radia w zegarku... Np Giez juz nie zawsze pobierał czas... średnio raz na dwa dni mu się udawało.... Może kwestia koperty metalowej albo słabego radia? Mam i miałem dużo g z radiem i tylko giez miał czasem problemu z pobraniem czasu

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie np niejednokrotnie G synchronizowaly sie bedac na nadgarstku w pomieszczeniu gdy bylem w ruchu na imprezach.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wszystkie G synchronizują się normalnie będąc w pudle w szafie (nie przy oknie) więc to kwestia nie samego zegarka tylko zasięgu w danym pomieszczeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupiłem mojego gw9400bj to poziom baterii był na medium jak położyłem go na pół godziny na parapet w stronę słońca wskoczylo na high i tak jest do tej pory :)

to i ja się wypowiem. Jak kupiłem mojego to poziom baterii był na M. Pech chciał, że tydzień był pochmurny. Ładowanie lampką, latarką etc nie przynosiło żadnego efektu. Jak nastał pierwszy słoneczny dzień wystawiłem zegarek od razu na słońce. Po ok. godzinie wskoczyło na H i już tak trzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.skywatches.com.sg/reviews/casio-g-shock-mudman-world-time-alarm-watch-g-9300-1-g9300.htm

ile musiałbym doliczyć za przesyłkę? cło nie wchodzi w grę. i jak w ogóle ze sklepem? nazwa przewijała sie na forum. jak na razie doświadczenie mam z creationwatches ale tam drożej jest

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Fajna 350-tka  :)  mocno wibruje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna 350-tka  :)  mocno wibruje?

Spodziewałem się mocniejszych wibracji ale daje radę i potrafi o sobie przypomnieć. Dzisiaj nastawię na budzenie i zobaczę czy mnie rano poderwie. Dźwięki pikania w G i Protrekach są naprawdę słabe...albo ja już jestem przygłuchawy.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi