Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Córa tatusia bedzie .... :) ja mam synka 21 miesiecy i teraz roznosi mieszkanie :)

A co do zegarkow to mam gw-a1100 i rozmiarowo idelany rangeman raczej wiekszy nie jest....

Mam jeszcze seiko sporture i jak go zakładam po G to czuje sie jak w damskim zegarku :)

Edytowane przez szuwar1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu Rangeman dołączył do kolekcji :)

post-76027-0-29715300-1437479930_thumb.jpg

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek jak już malutka pojawi śię na świecie to dopiero czas zacznie płnąć. Moja w kwietniu skończyła 5 lat, zleciało nie wiadomo kiedy.  ;)

Czerwoniaka nośi mi tu się całkiem przyjemnie, właśnie dopiero co wróciliśmy z plaży  B)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Córa tatusia bedzie .... :) ja mam synka 21 miesiecy i teraz roznosi mieszkanie :)

A co do zegarkow to mam gw-a1100 i rozmiarowo idelany rangeman raczej wiekszy nie jest....

Mam jeszcze seiko sporture i jak go zakładam po G to czuje sie jak w damskim zegarku :)

Mierzyłem Ranga z 1100 w TT, są prawie identyczne rozmiarowo, ale 1100 wg mnie lepiej leży na ręce. Do Ranga już się przyzwyczaiłem, bo początkowo wydawał mi się za duży po Ryśku :D

W czerni AVIATOR wygląda teraz dostojniej, ale pomarańczę zostawiłbym na Twoim miejscu właśnie na wakacje.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek jak już malutka pojawi śię na świecie to dopiero czas zacznie płnąć. Moja w kwietniu skończyła 5 lat, zleciało nie wiadomo kiedy.  ;)

Czerwoniaka nośi mi tu się całkiem przyjemnie, właśnie dopiero co wróciliśmy z plaży  B)

Pewnie tak będzie :) Fajnie Wam, pozdrowienia dla Rodzinki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyłem Ranga z 1100 w TT, są prawie identyczne rozmiarowo, ale 1100 wg mnie lepiej leży na ręce. Do Ranga już się przyzwyczaiłem, bo początkowo wydawał mi się za duży po Ryśku :D

W czerni AVIATOR wygląda teraz dostojniej, ale pomarańczę zostawiłbym na Twoim miejscu właśnie na wakacje.

Tak chciałem zrobic ale tak sie ciezko bezel zakłada przez te wielkie guziki i jeszcze wiekszy guzik mode ze takie przekładki mu nie służą. Trzeba sie troszke posiłować żeby go wcisnać. Druga sprawa to sruby wkrecane sa w plastik i te gwinty dużo też nie zniosą :) jak miałem Gieze tam był szacun wszystko w metalu można bylo wkrecac i wykrecać :) Edytowane przez szuwar1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie udało mi się powstrzymać i zakupiłem dwa G do kolekcji :D

Jeden taki:

post-71916-0-15856900-1437490008.jpg

A drugi taki sam, tylko zamiast żółtego jest czerwony :D

Będzie to mój trzeci DW-004.

Lubię te stare, prawdziwe G-Shocki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie źle Waldzior,ja tam też mam słabość do tych starych G :)

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ich już coraz mniej w dobrym stanie a części nie ma wcale.

Nigdy ich nie noszę ale lubię mieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie tak samo jak jest coś w bardzo dobrym stanie to kupuję,nie noszę ich prawie bo mi ich szkoda ale oko mi zawszę cieszą:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej z tamtych lat podobają mi się DW-003 i DW-004 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że do G nie robią już takich pasków :/

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No można, ale ciekawe czemu zaprzestali wypuszczać nowych modeli z takimi pasami.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że wyprodukowanie paska w całości z jednolitego tworzywa sztucznego jest tańsze i szybsze.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo, dlaczego Dw-5600 i pozostałe G-Shocki (z wyjątkami na przykład Frog) nie mają zakręcanych dekli czy też stalowej koperty? Optymalizacja kosztów.

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się znaleść wspólną fotkę moich nowych nabytków ;)

post-71916-0-45100700-1437498415.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądają na zadbane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie nosze się zamiarem kupna gw a1000 mój obwód nadgarstka to 18,5cm czy zegarek nie będzie za duży?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie nosze się zamiarem kupna gw a1000 mój obwód nadgarstka to 18,5cm czy zegarek nie będzie za duży?

Kwestia za duży/mały to tylko Twoje odczucia, sam musisz zdecydować. Ja mam 17,5 i jest dobrze dla mnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamil, kupiłeś GW-A1000? ;)

Ja mam wersję D a na nadgarstku 21-22cm wygląda tak:

post-71916-0-77080400-1437543738_thumb.jpg

Dla mnie w sam raz.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, ale mam GW-A1100 i jest podobny wielkościowo.

Ej, czemu więszość ludzi nosi zegar na "zawiasie" nadgarstka? Przecież tak jest niewygodnie przy zginaniu ręki... ja tam mam zawsze wyżej o ile nie mam zimowej kurtki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi