Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Eee tam to nic strasznego zobacz na wątek o Casio 9200 Riseman dałem tam zdjęcia rozebranego na części pierwsze Ryśka wiem że to nie te same zegarki ale będziesz miał jakiś obraz a reset polega na zwarciu styku AC z blaszka na górze modułu jest wątek na forum o tym zresztą na baterii jest naklejka A tam masz pokazane co i jak zrobić.

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ma klasę wodoszczelności 200 m, co nie oznacza, że na 200 m zejdzie (ciśnienie statyczne a ciśnienie dynamiczne). Po drugie, przy wciskaniu przycisków woda może dostać się do środka (nie musi, ale radzę, przestudiować instrukcję) - każdy zegarek również te z normą ISO dla zegarków nurkowych ma zaznaczenie, żeby nie wciskać przycisków pod wodą - oczywiście jeśli nie są do tego przystosowane.

Sam wielokrotnie też wciskałem w G przyciski pod wodą, ale wiesz raz się uda a drugi raz nie ;)

Rozumiem co chcesz mi przekazać. Może lepiej nie kusić losu skoro to pierwszy zegarek tego typu ;p 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Jak obiecałem wrzucam fotki  :)

2jpg_spxswne.jpg3jpg_spxswns.jpg5jpg_spxswep.jpg1jpg_spxswxq.jpg

Wyświetlacz możesz przetrzeć spirytusem, lub płynem do szyb z alkoholem. Sęk w tym, że bardzo cięzko w domowych warunkach zachować 100% czystości

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup spray z powietrzem i to co ewentualnie zostanie po przetarciu ładnie wydmuchasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem co chcesz mi przekazać. Może lepiej nie kusić losu skoro to pierwszy zegarek tego typu ;p 

Mój 1500 wpis :D

Jeśli chcesz zegarek z wysokościomierzem i nie ryzykować uszkodzeniem drogiego zegarka jak Rysiek to kup sobie sgw-300 - też ma wysokościomierz, a jak coś się stanie to nie będzie szkoda, a przynajmniej nie tak jak gw-9200. Nowy sgw kupisz za ok 200-220 zł, sam z nim wielokrotnie nurkowałem i nigdy nie zawiódł 

Edytowane przez barteq891

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GPW-1000 Mudmaster już jest (podobno) w TT. 

Na FB już ktoś się pochwalił, że go tam kupił. 

8-)

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kacprzak1991 to nie Ty coś tam kombinowałeś z tym zegarkiem czy zaparuje i potem Ci zostały te smugi pod szybką?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Versus, na 15 m schodzisz? Fajnie, ja max 10, ale ja amator jestem. ;)

W moim range'u wciskałem pod wodą, skakałem też ze skał z kilku metrów do wody na łeb, i nic. Ale barteq ma rację, że różnie może być. Jak zaryzykujesz, to się dowiesz. ;)

Edit; A... wkleję pamiątkowe z tego sezonu :)

e1a962bba476772559ae7b3352c21e74.jpg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kacprzak1991 to nie Ty coś tam kombinowałeś z tym zegarkiem czy zaparuje i potem Ci zostały te smugi pod szybką?

Tak to było 

mosking.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta smuga to sód, wapń i żelazo. Ciężko to będzie usunąć bo sód włazi w pory szkła. To główny problem szkła kwarcowego laboratoryjnego. 

Zapytam jutro w firmie czym się to usuwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy i do tego już nie produkowany;)

Ale stare gówno kupiłem  :D

Versus, na 15 m schodzisz? Fajnie, ja max 10, ale ja amator jestem. ;)

W moim range'u wciskałem pod wodą, skakałem też ze skał z kilku metrów do wody na łeb, i nic. Ale barteq ma rację, że różnie może być. Jak zaryzykujesz, to się dowiesz. ;)

Edit; A... wkleję pamiątkowe z tego sezonu :)

e1a962bba476772559ae7b3352c21e74.jpg

W Chorwacji jak byłem to około 15 m mogło być, na naszych jeziorach myślę, że maks 10 m bo w takiej zamulonej wodzie trochę strach. Ale właśnie dlatego chciałbym mieć ten głębokościomierz, żebym mógł dokładnie określić granicę  ;) Kupiłeś ABC pod zegarek czy odwrotnie  :P

barteq na razie zostanę przy Ryśku, chyba że będę w nagłej potrzebie to się z nim rozstanę i kupię coś tańszego ;)

Edytowane przez Versus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

To ABC mam już ładnych parę lat, a zegar od lutego. Ale mod zrobiłem zupełnie bez związku z ABC. Taki przypadek trochę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja dziewczyna też niby przypadkowo ubiera wszystko pod kolor ale dobrze wiem, że wszystko jest częścią jakiegoś większego planu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta smuga to sód, wapń i żelazo. Ciężko to będzie usunąć bo sód włazi w pory szkła. To główny problem szkła kwarcowego laboratoryjnego.

Zapytam jutro w firmie czym się to usuwa.

Nie rozumiem jak to wszystko miałoby sie dostać do wnętrza zegarka... Ale zegarmistrz mi wytłumaczył ze to tylko wyglądało jakby było na szkiełku ale po rozkręceniu wyraźne było widac ze to osadzilo sie na module

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsza sytuacja to teraz z tym wysokościomierzem. Po włączeniu go skacze z -kilku tys na plus kilka tys m na przykład.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z innej beczki...

Szkoda, że spece od kwadraciaków przestali się tu udzielać. Mowa o koledze Blatio, Seven i 0,1... Ten ostatni zwinął żagle, a fajnie czytało się Jego recenzje, nie wspominając o fotach, jakie pstrykał. Co się dzieje z kolegami Seven i Blatio, to nie mam pojęcia, ale Ich wiedza na temat G, robiła na mnie wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem jak to wszystko miałoby sie dostać do wnętrza zegarka... Ale zegarmistrz mi wytłumaczył ze to tylko wyglądało jakby było na szkiełku ale po rozkręceniu wyraźne było widac ze to osadzilo sie na module

To na 90% masz do wymiany folię na module jeżeli smugi są na niej. Możesz spróbować przykleić na obecna nową np. od telefonu komórkowego ale ma to wadę bo ściemnisz lekko zegarek. Foli do wyświetlacza negatywnego nie udało mi się jeszcze dostać. Te smugi to się nie dostały do zegarka tylko zawsze tam były - pierwiastki włażą razem z powietrzem. Jeżeli zegarek ci zaparował tzn. że się spocił i pewnie jakieś tlenki w środku też się wytworzyły przy okazji. Miałem podobnie w Citizenie i nie chcąc Cię martwic nic nie pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seven tam jeszcze na początku lipca zaglądał chodź już się nie udzielał, chyba męczyły go ciągłe odpowiedzi na te same pytania  ;) .

Blatio miał pomysły  :D .

0,1 ... trochę kontrowersyjny ale fotę umiał strzelić  :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi