X-Ray 95 #17301 Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Eee tam to nic strasznego zobacz na wątek o Casio 9200 Riseman dałem tam zdjęcia rozebranego na części pierwsze Ryśka wiem że to nie te same zegarki ale będziesz miał jakiś obraz a reset polega na zwarciu styku AC z blaszka na górze modułu jest wątek na forum o tym zresztą na baterii jest naklejka A tam masz pokazane co i jak zrobić. Edytowane 3 Września 2015 przez X-Ray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Versus 4 #17302 Napisano 3 Września 2015 Zegarek ma klasę wodoszczelności 200 m, co nie oznacza, że na 200 m zejdzie (ciśnienie statyczne a ciśnienie dynamiczne). Po drugie, przy wciskaniu przycisków woda może dostać się do środka (nie musi, ale radzę, przestudiować instrukcję) - każdy zegarek również te z normą ISO dla zegarków nurkowych ma zaznaczenie, żeby nie wciskać przycisków pod wodą - oczywiście jeśli nie są do tego przystosowane. Sam wielokrotnie też wciskałem w G przyciski pod wodą, ale wiesz raz się uda a drugi raz nie Rozumiem co chcesz mi przekazać. Może lepiej nie kusić losu skoro to pierwszy zegarek tego typu ;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #17303 Napisano 3 Września 2015 Pierwszy i do tego już nie produkowany;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #17304 Napisano 3 Września 2015 A rzeczywiście muszę mieć specjalne ściereczki zeby przetrzeć ekran modułu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwatch 50 #17305 Napisano 3 Września 2015 Właśnie , cóż to za ściereczki do negatywów ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #17306 Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Jak obiecałem wrzucam fotki Wyświetlacz możesz przetrzeć spirytusem, lub płynem do szyb z alkoholem. Sęk w tym, że bardzo cięzko w domowych warunkach zachować 100% czystości Edytowane 3 Września 2015 przez dingo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #17307 Napisano 3 Września 2015 Kup spray z powietrzem i to co ewentualnie zostanie po przetarciu ładnie wydmuchasz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 #17308 Napisano 3 Września 2015 Ewentualnie jak już chcesz ściereczke to spróbuj taką jak do okularów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 40 #17309 Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Rozumiem co chcesz mi przekazać. Może lepiej nie kusić losu skoro to pierwszy zegarek tego typu ;p Mój 1500 wpis Jeśli chcesz zegarek z wysokościomierzem i nie ryzykować uszkodzeniem drogiego zegarka jak Rysiek to kup sobie sgw-300 - też ma wysokościomierz, a jak coś się stanie to nie będzie szkoda, a przynajmniej nie tak jak gw-9200. Nowy sgw kupisz za ok 200-220 zł, sam z nim wielokrotnie nurkowałem i nigdy nie zawiódł Edytowane 3 Września 2015 przez barteq891 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #17310 Napisano 3 Września 2015 GPW-1000 Mudmaster już jest (podobno) w TT. Na FB już ktoś się pochwalił, że go tam kupił. 8-) pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #17311 Napisano 3 Września 2015 Zaniosę chyba ostatni raz na serwis a pozniej zobaczymy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 #17312 Napisano 3 Września 2015 kacprzak1991 to nie Ty coś tam kombinowałeś z tym zegarkiem czy zaparuje i potem Ci zostały te smugi pod szybką? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #17313 Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Versus, na 15 m schodzisz? Fajnie, ja max 10, ale ja amator jestem. W moim range'u wciskałem pod wodą, skakałem też ze skał z kilku metrów do wody na łeb, i nic. Ale barteq ma rację, że różnie może być. Jak zaryzykujesz, to się dowiesz. Edit; A... wkleję pamiątkowe z tego sezonu Edytowane 3 Września 2015 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23262 #17314 Napisano 3 Września 2015 kacprzak1991 to nie Ty coś tam kombinowałeś z tym zegarkiem czy zaparuje i potem Ci zostały te smugi pod szybką?Tak to było 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #17315 Napisano 3 Września 2015 Z tym ze zaparowanie nastąpiło na basenie i juz wtedy sie osądziła ta smuga Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwatch 50 #17316 Napisano 3 Września 2015 Ta smuga to sód, wapń i żelazo. Ciężko to będzie usunąć bo sód włazi w pory szkła. To główny problem szkła kwarcowego laboratoryjnego. Zapytam jutro w firmie czym się to usuwa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Versus 4 #17317 Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Pierwszy i do tego już nie produkowany;)Ale stare gówno kupiłem Versus, na 15 m schodzisz? Fajnie, ja max 10, ale ja amator jestem. W moim range'u wciskałem pod wodą, skakałem też ze skał z kilku metrów do wody na łeb, i nic. Ale barteq ma rację, że różnie może być. Jak zaryzykujesz, to się dowiesz. Edit; A... wkleję pamiątkowe z tego sezonu W Chorwacji jak byłem to około 15 m mogło być, na naszych jeziorach myślę, że maks 10 m bo w takiej zamulonej wodzie trochę strach. Ale właśnie dlatego chciałbym mieć ten głębokościomierz, żebym mógł dokładnie określić granicę Kupiłeś ABC pod zegarek czy odwrotnie barteq na razie zostanę przy Ryśku, chyba że będę w nagłej potrzebie to się z nim rozstanę i kupię coś tańszego Edytowane 3 Września 2015 przez Versus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #17318 Napisano 3 Września 2015 To ABC mam już ładnych parę lat, a zegar od lutego. Ale mod zrobiłem zupełnie bez związku z ABC. Taki przypadek trochę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Versus 4 #17319 Napisano 3 Września 2015 Moja dziewczyna też niby przypadkowo ubiera wszystko pod kolor ale dobrze wiem, że wszystko jest częścią jakiegoś większego planu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #17320 Napisano 3 Września 2015 Ta smuga to sód, wapń i żelazo. Ciężko to będzie usunąć bo sód włazi w pory szkła. To główny problem szkła kwarcowego laboratoryjnego. Zapytam jutro w firmie czym się to usuwa.Nie rozumiem jak to wszystko miałoby sie dostać do wnętrza zegarka... Ale zegarmistrz mi wytłumaczył ze to tylko wyglądało jakby było na szkiełku ale po rozkręceniu wyraźne było widac ze to osadzilo sie na module Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #17321 Napisano 3 Września 2015 Najgorsza sytuacja to teraz z tym wysokościomierzem. Po włączeniu go skacze z -kilku tys na plus kilka tys m na przykład. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #17322 Napisano 3 Września 2015 R-E-S-E-T:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #17323 Napisano 3 Września 2015 Tak z innej beczki...Szkoda, że spece od kwadraciaków przestali się tu udzielać. Mowa o koledze Blatio, Seven i 0,1... Ten ostatni zwinął żagle, a fajnie czytało się Jego recenzje, nie wspominając o fotach, jakie pstrykał. Co się dzieje z kolegami Seven i Blatio, to nie mam pojęcia, ale Ich wiedza na temat G, robiła na mnie wrażenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwatch 50 #17324 Napisano 3 Września 2015 Nie rozumiem jak to wszystko miałoby sie dostać do wnętrza zegarka... Ale zegarmistrz mi wytłumaczył ze to tylko wyglądało jakby było na szkiełku ale po rozkręceniu wyraźne było widac ze to osadzilo sie na module Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk To na 90% masz do wymiany folię na module jeżeli smugi są na niej. Możesz spróbować przykleić na obecna nową np. od telefonu komórkowego ale ma to wadę bo ściemnisz lekko zegarek. Foli do wyświetlacza negatywnego nie udało mi się jeszcze dostać. Te smugi to się nie dostały do zegarka tylko zawsze tam były - pierwiastki włażą razem z powietrzem. Jeżeli zegarek ci zaparował tzn. że się spocił i pewnie jakieś tlenki w środku też się wytworzyły przy okazji. Miałem podobnie w Citizenie i nie chcąc Cię martwic nic nie pomogło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23262 #17325 Napisano 3 Września 2015 Seven tam jeszcze na początku lipca zaglądał chodź już się nie udzielał, chyba męczyły go ciągłe odpowiedzi na te same pytania .Blatio miał pomysły .0,1 ... trochę kontrowersyjny ale fotę umiał strzelić . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach