Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

GPS na pewno przyda się komuś kto mieszka w mieście i 5 dni w tyg pokonuje tą samą drogę 2 razy dziennie z domu do pracy i odwrotnie :D

GPS w tym przypadku jest odpowiedzialny za synchronizację "Satellite Radio Wave Reception" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GPS w tym przypadku jest odpowiedzialny za synchronizację "Satellite Radio Wave Reception" :)

Aha. Mi GPS kojarzy się z ustaleniem pozycji. Człowiek powoli się gubi w tych dodatkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, na pierwszy rzut oka faktycznie pierwsze skojarzenie to jakaś geolokalizacja itp. ale akurat tutaj chodzi o coś innego :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą synchro przez GPS (w zegarku, który posiada również WC) jest tak potrzebne jak zawór helowy w diverze pracownika biurowego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MTG fajny  :) .

Jestem tylko ciekawy jak ściąga sygnał GPS, czy lepiej od WC bo jakby było na podobnej zasadzie jak jest w nawigacji to w budynkach ciężko łapie  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że GPS służy do ustawienia strefy czasowej a synchro jest tradycyjne przez radio.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, właśnie przed chwilą mierzyłem w TT Arkadia GWG-1000 (wersja 1A) i GST-W100D (wersja 1A4).

GWG - super wykonanie, szafir, guziki miodzio, wyświetlacz czytelny, ale ciężki i dość sporawy. Na ręku leżał gorzej niż Król, ale może to kwestia wyrobienia paska. Ale czy jest kilka razy lepszy od GXW-56-1B, którego ostatnio najczęściej noszę? Trudno powiedzieć. Na pewno jest kilka razy droższy. 8-)

GST - ogólnie nie mój klimat, chyba nigdy nie przekonam sie do bransolety. 8-) MSZ trochę nie pasuje plastikowy bezel (lepsze są chyba wersje z metalowym), fatalna czytelność negatywowych wyświetlaczy. 

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że GPS służy do ustawienia strefy czasowej a synchro jest tradycyjne przez radio.

Może tak być  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio tak zaczęło udziwniać swoje G że nie zdziwi mnie to jak za lat kilka okaże się że gx-56 gw-m5610 dw-5600 i im podobne były ostatnimi porządnymi G. Zaczynam coraz bardziej żałować że się pozbyłem swojego KINGA a mógł leżeć na parapecie i łapać słoneczko. Na szczęście pozostał mi jeszcze G-9300 do którego jedzie czerwone ubranko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MI się podoba ten MT-G GPS ale pewnie cena będzie z 60%  MR-G co da ze 6000 pln. Chyba jednak "normalna" wersja będzie milsza dla kieszeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się jeszcze marzy coś takiego jak Rangeman ale wielkości GPW, bo od premiery GW-9400 nie było niczego elektronicznego.

Dużo nowości wśród wskazówkowców lub hybryd ale zero w elektronice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1574 osoby go polecają i to jest 99.7% opinni pozytywnych więc wygląda na to, że jest pewny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pól roku temu kupowałem u niego GW-6900 jako używany, przyszedł bez papierków i opakowania ale nówka sztuka bez najmniejszych śladów użytkowania. Podobnie było z DW-5600 także śmiało polecam tego sprzedawcę.  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również go polecam....można wyrwać coś w przystępnej cenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to polujemy na tanie kwadraciaki :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też kupowałem u tego gościa DW-5600 jako ekspozycyjny i przyszedł jak nówka  :) .

Polecam.

A teraz sporo sztuk wywalił na sprzedaż  :blink:

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

IA8p9vI.jpg

Podoba mi się ten Twój kwadraciak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, wręcz przeciwnie podoba mi się na tyle że jutro jadę po kolejnego kwadraciaka z czerwona ramką  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Murcins, dostaniesz GST przed weekendem ;)

Dziś dostałem dobrą wiadomość, że przekazali kurierowi więc jutro będzie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi