Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mieli tam wersji 1A więc kupiłem 1A3 ten zielonkawy :) moim celem było kupić ten zegarek jak najtaniej dlatego padło na ebay :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A opłaty dodatkowe? Cło? Udało się obejść?

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to na szczęście się nie musze martwić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bg-5603-3 zakupiony dla narzeczonej :) wczoraj przyszedł, z pewnością się jej spodoba - dzięki wam za pomoc!

Okazuje się że ten model został wycofany że sprzedaży. Udało się wyrwać ostatni model z magazynów TT

Czas jednak na G dla mnie :)

Interesuje mnie:

GD-X6900fb-8

Czy ten model łatwo łapie przebarwienia ??

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny-przezroczysty jest ok, nie przebarwia się.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na powłokę bardziej zbliżoną do lakierowanej niż do matowej więc nie powinno być źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki duet ;)

c8jawcvezqvt_t.jpg

Edytowane przez zbytek

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stromtroopera kiedyś miałem i mile wspominam. 

Zbytek, fajny zestaw zegarów w stopce. Gratuluję. 

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś na wiosne, zafarbował mi w nim bezel i pasek :( różowe plamy od szarej bluzy ? dziwne) mycie nic nie dało

nic duzego, aleee,  szorowałem i nic

w tym roku w bułgarii miałem go na ręce i .. i wszystko zeszło od wody morskiej i z basenu :D

więc znowu jak nowy hehe :D

PS

dzięki, będzie więcej :)

Edytowane przez zbytek

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się sprawuje? Próbuję się opanować i zamiast kupować tanie modele zebrać budżet na pełnego analoga. Tylko boję się, że jest kiepski odczyt i korzystanie z funkcji, z resztą dlatego ostatnio wybrałem gwn zamiast gw-a1000fc. Jednak głód pozostał.

Edytowane przez DamianDe

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się sprawuje? Próbuję się opanować i zamiast kupować tanie modele zebrać budżet na pełnego analoga. Tylko boję się, że jest kiepski odczyt i korzystanie z funkcji, z resztą dlatego ostatnio wybrałem gwn zamiast gw-a1000fc. Jednak głód pozostał.

Sprawuję się całkiem dobrze, chodź przyznaję że z funkcji praktycznie nie korzystam  :) .

Czasami alarm ustawiam ;) . Dodam tylko że ten model nie posiada timera, dla mnie zbyteczny ale uprzedzam  ^_^ .

Generalnie nie przepadam za zegarkami ana-digi albo cyfrowy lub pełny analog.

Ten zegarek dla mnie ma pokazywać godzinę i podobać się a jak potrzebuję korzystać z funkcji to biorę cyfraka :) .

Już myślałem, że go sprzedałeś ;)

Nic z tych rzeczy, po prostu jest co nosić  :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mega szkoda, że nie można dostać bezela do kultowego DW-5300 :(

PSX_20150914_160847.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brazylijczyk nie załatwi?

W takim stanie to szkoda go zakładać bo się rozsypie całkiem. W gablotkę go...

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki Brazylijczyk?

Kupiłem go w całości ale się rozsypał jak baterię wymieniałem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzadko kiedy się udzielam, ale codziennie po kilka razy sprawdzam co tutaj ciekawego o g - shockach piszecie i mam pytanie :P

Kilka stron temu było dużo zdjęć Waszych kwadraciakow i faktycznie co niektórzy zrobili mi na jakiegoś zegarka z tej serii "smaka". Wkleił tez ktoś gdzieś aukcje z allegro od uzytownika "eol100. Ma trochę zegarków w atrakcyjnych cenach, szczególnie dw 5600 za 160zł. Czy ktoś od niego kupował?

Link do aukcji

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5657226974

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ja kupowałem. Wszystko OK.

Sprowadza wystawki sklepowe lub po likwidacji sklepu z USA. Mogą być bez papierów lub pudełka ale są jak nowe :)

Sprzedaję też używki ale opisane jest to na aukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wybrałem się do TT zobaczyć kwadraciaki, m.in. pomarańczowego GW-5610, bo strasznie mi się na zdjęciach podobał. Na żywo, jak mówi przysłowie: ..."d..y nie urywa"...

Miałem na ręku Romka, więc po założeniu kwadrata wyglądał on jak dziecięca zabawka. Mam nie za duży nadgarstek (17,5-18 cm), ale nie spodziewałem się, że 56.. są aż takie małe w realu. W czarnym kolorze wyglądał może troszkę dostojniej i wydawał się większy, a może ja już się przyzwyczaiłem do wielkich zegarków (Romek, King).

Efekt jest taki, że zrezygnowałem z zakupu jakiegokolwiek GW-5610, przynajmniej na razie. Szukam pomarańczowego Kinga bez żadnych ale.

Co lepsze przymierzałem się do zakupu w wakacje GW-A1100 pomarańczowego, który był przeceniony na 1539 zł. Nie sprzedał się do dzisiejszego dnia, ale po obniżce nie ma już nawet żadnego śladu - cena aktualna: 2799 zł.

Najbardziej ze wszystkich sikorów spodobał mi się: GW-3000M-4AER (czarno-pomarańczowy) i wizualnie na łapie też fajnie wyglądał. Nie sprawiał wrażenia odpustowego zegarka dla dzieci, tylko pasek mu zepsuli, bo wydaje się, że nie jest z gumy, a ze średnio-miękkiego plastiku, a w szlufce jest po środku przerwa (dziura) i ciężko przetknąć pasek na drugą stronę. Ten w GW-5610 był 2 razy wygodniejszy i bardziej miękki.

Iiiii.... jeszcze czerwony Mudman wpadł mi w oko, ładny jest ten kolor na żywo, chyba jednak domówię jeszcze czerwone ubranko dla Romka :D

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tommly, jak lubujesz się w Romku a chcesz mieć kolor na zegarku to zdecydowanie kup mu czerwone przebranie. Będziesz miał nadal na nadgarstku swój ulubiony zegarek a będziesz czuł, że masz coś zupełnie nowego.

Wiem po sobie ;)

56xx nie będziesz nosił, jeśli nosisz Romka. Też wiem po sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się tak właśnie wydaje Waldzior :D

Myślałem o wyborze mniejszego zegarka na rower, czy na wakacje, ale to zły pomysł. Może jeszcze na rowerze zdałby egzamin, ale od tego mam też zegarek w liczniku, więc trochę szkoda kupować.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuba też miałem GW-6900 i miło wspominam, fajnie leży na reku a i branzoletę można pod niego podpiąć ;)Dodatkowy przycisk od podświetlenia sprawia że obsługa takiego zegarka jest jeszcze łatwiejsza.

Swoją drogą zauważyłem (nie wiem czy w każdym modelu z 5 przyciskami tak jest?) ale alarm od timera jest inny niż w przypadku np takich kwadraciaków. W Rangmenie i w GW-6900 jest to jedno dłuższe piknięcie a w kwadraciakach bodajże 4 krótkie szybkie piknięcia.

Maciek jest dokładnie tak jak mówisz. Przed chwilą sprawdziłem. Wolę to wielokrotne pulsacyjne pikanie bo jest donośniejsze i jakby lepiej słyszalne.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi