Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Np. Cena MTG-G1000D-1A2ER   to 6666 zł

No powaliło ich totalnie

Tissot V8(na pasku)// Tissot Seastar(na pasku)// Zenith 1900 Grand Prix Paris// Certina DS Podium Chrono-536.7129.42.16(branzoleta)// Certina Ds Blue Ribbon(guma)// Swatch Skybond//Orient Big Mako(branzoleta)// Festina-9473diver(branzoleta)// Citizen Chrono-6870-R30738-RC// Aquator (submariner)// Casio G-SHOCK DW-6100 //Casio G-Shock Riseman Gw-9200,Casio G-Shock Rangeman GW-9400, Casio G-Shock GWG-1000//Seiko Air Diver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tylko narzekasz to luz.

Ale jeśli podoba Ci się ten zegar to kup MT-G S1000D. To samo ale bez GPS za 3k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narzeka tylko:) Bo przegięli. Co MTG ma więcej od normalnego G np. Rangemana? Piszę o tym s 1000Ad? szkło szafirowe? i smart Access? i cena 3890? Mają podobno dodatkowy system zbezpieczeń przed wstrząsami czyli nasze "stare G" są już do bani. Niezły chwyt marketingowy zrobili he he.

Tissot V8(na pasku)// Tissot Seastar(na pasku)// Zenith 1900 Grand Prix Paris// Certina DS Podium Chrono-536.7129.42.16(branzoleta)// Certina Ds Blue Ribbon(guma)// Swatch Skybond//Orient Big Mako(branzoleta)// Festina-9473diver(branzoleta)// Citizen Chrono-6870-R30738-RC// Aquator (submariner)// Casio G-SHOCK DW-6100 //Casio G-Shock Riseman Gw-9200,Casio G-Shock Rangeman GW-9400, Casio G-Shock GWG-1000//Seiko Air Diver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aczkolwiek zegarki wyglądają pięknie. Tylko nie za tą cenę jak na Casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np. Cena MTG-G1000D-1A2ER   to 6666 zł

No powaliło ich totalnie

Troszkę pojechali z ceną rzeczywiście. Mi się te z GPS średnio podobają. Układ kolorów tarczy jest słaby. Poza tym ten GPS to na gwizdek potrzebny. Nawet bez synchronizacji z nadajnikami te zegarki przyspieszą lub spóźnią się mniej niż minutę na rok. Z ciekawości od 5 dni nie synchronizowałem swojego i różnica pomiędzy nim a GWN po syncho wynosi mniej niż pół sek co daje około 2-3 sek na miesiąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Taki jak wcześniej z możliwością używania przycisków pod wodą. (Zrobiłem mały research, napiszę przy okazji.) Marketing.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Szczerze mówiąc, w tej cenie to rozglądał bym się za jakimś oceanusem  <_<  G ma być wytrzymałe i mieć gumowy bezel 

Do czego ten zegarek ma służyć, do trzymania w pudełeczku, żeby się nie porysował?

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Kilkanaście lat temu kupowałem mój pierwszy G- dw-6100 to mogłem wszystko z nim robić wg instrukcji, nawet naciskać przyciski pod wodą. Teraz ta tolerancja spadła wg nowych instrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aczkolwiek zegarki wyglądają pięknie. Tylko nie za tą cenę jak na Casio.

Szybciej bym zapłacił te 6k za to MT-G z GPS niż 10k za kwarcowego Tag Heuera lub Omegę które technologicznie są lata świetlne za Japończykami.

Edytowane przez dwatch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No za kwarca nawet Omegi czy Taga nie dał bym więcej niż 6 k. Chyba, że za mechanicznego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc, w tej cenie to rozglądał bym się za jakimś oceanusem  <_<  G ma być wytrzymałe i mieć gumowy bezel 

Do czego ten zegarek ma służyć, do trzymania w pudełeczku, żeby się nie porysował?

Jaki G by nie był to przez 10 lat nie ma problemu z częściami. nawet w MT-G jak się porysuje bezel czy bransoleta to w miesiąc masz nowe , pewnie nie specjalnie tanie  :D  ale dostępne. 10 min + śrubokręt i masz zegarek który wygląda jak nowy. Spróbuj to samo zrobić ze szwajcarem lub niemcem z tzw. wyższej półki. Ja przez pół roku nie mogę się doprosić producenta ani ich delaera w Polsce o 4 śrubki do mocowania do tulei teleskopu w pilocie Schaumburga. Niemcy kazali przysłać zegarek żeby to wymienić - śrubka 4 euro / szt a przesyłki w obie strony ponad 100. Lepiej to wytoczyć na zamówienie w Polsce. O zakupie ogniwa do bransolety Omegi to juz nie będę pisał bo to paranoja jakaś , szybciej bym czołg kupił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie piszecie, że G ma być wytrzymały i mieć gumowy bezel...

Ale te najnowsze też kosztują po 3k i teraz pytanie. Czy wydasz tyle kasy za plastik czy za metal?

Wytrzymały G to kupisz za 500 pln a jak go rozwalisz to kupisz nowy i nie ma sprawy.

Wydając 3k to wolę mieć zegarek, który założę do czegoś więcej jak do dresów czy na rower dlatego wybieram MT-G.

Do dresów i na rower mogę założyć ten za 500.

Druga rzecz to MT-G ma mniej już wspólnego z G-Shockiem a więcej z biżuterią męską.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano prawda. MT-G się kupuje bo się podoba i chce się go mieć. Pewnie zniszczenia zewnętrzne po spotkaniu z kafelkami na podłodze po upadku z 1,5 m będą takie same jak w innych metalowych zegarkach ale przynajmniej mechanizm przetrwa  i koszty remontu nie zabiją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego właśnie linia MT-G czy MR-G to odrębna gałąź G i nie ma co ich porównywać z gumowymi modelami, bo linie te skierowane są do zupełnie innych odbiorców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tak

post-64161-0-64851100-1445862412_thumb.jpg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DamianDe daj więcej zdjęć Ryszarda :)

post-69446-1445873654,0986_thumb.jpgpost-69446-1445873682,5871_thumb.jpg

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak idę z aparatem w teren to zabieram ostatnio ze sobą minimum 3 zegarki ;)

PSX_20151026_170823.jpgPSX_20151026_165423.jpgPSX_20151026_170001.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też o tym myślałem, ale stwierdziłem, że uznałbym, że mi odbiło :D

środkowe super :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior nie jesteś jedyny, ja ostatnio tez zabrałem ze sobą 3 z myślą pofocenia ale pogoda nie dopisała..  :(

Dwa pierwsze zdjęcia super, ostatnie trochę mniej super   ;)

Xavras_s to GDX czy mi się zdaje?

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki X-Ray i murcins :)

Waldzior świetne zdjęcia, ja też ostatnio jeżdżę z kilkoma G :|

Xawras_s, to jest gdx?

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi