Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

A zresetował go przynajmniej?

No fakt....różni fachowcy są; p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba:

http://olx.pl/oferta/casio-gw-9200-g-shock-CID87-IDca2F3.html#d29f14f45e

"Posiada śladowe ilości użytkowania"

Dobry agent i jaka cena super

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło niezły miszcz... Co on temu biednemu Ryśku robił że go do takiego stanu doprowadził?

Niektóre moje G też mają czasem pod górkę (te do katowania a nie do podziwiania ;) ), ale nie wiem co musiałbym robic żeby je do takiego stanu doprowadzić :/

Edytowane przez jagr

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba pies miał zabawkę ;)

Albo krokodyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jagr, dnia 10 Sty 2016 - 18:04, napisał:jagr, dnia 10 Sty 2016 - 18:04, napisał:

Co on temu biednemu Ryśku robił że go do takiego stanu doprowadził?

Jak to co ?

Użytkował zgodnie z przeznaczeniem (może czytał forum ???)

Przecież to G  :D

Na forum jest taki wątek: zdjęcia naszych G użytkowanych zgodnie z przeznaczeniem.

Ten też powinien tam trafić.

A "drobne rysy" dodają podobno G charakteru :lol: .

Edytowane przez tomery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

próbowałem zgodnie z instrukcją uruchomić flash alarm w GLX-5600 i nie mogę za chorobę tej funkcji uruchomić - jak jest w timekeeping na te 2 sek.,włączam przycisk A,   to przechodzi w tryb ustawień, 

Bo nie rozumiem co oznacza, cytatat z instrukcji - "....na chwilę przed spodzeiewnaym alarmem?"

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użytkował zgodnie z przeznaczeniem (może czytał forum ???)

Przecież to G  :D

Moim zdaniem facet powinien zgłosić się do casio i powinni ten egzemplarz obwozić po świecie tudzież innych planetach i pokazywać na jego przykładzie ile tak naprawdę jest w stanie znieść gshock B)

A wracając do wczorajszej dyskusji o retro G z wysokościomierzem, to dzisiaj na alle wypłynął DW-6700, zdjęcia co prawda robionie zmywarką do naczyń ale wygląda że stan znośny:

http://allegro.pl/zegarek-casio-dw-6700-skyforce-i5914778432.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem facet powinien zgłosić się do casio i powinni ten egzemplarz obwozić po świecie tudzież innych planetach i pokazywać na jego przykładzie ile tak naprawdę jest w stanie znieść gshock B)

A wracając do wczorajszej dyskusji o retro G z wysokościomierzem, to dzisiaj na alle wypłynął DW-6700, zdjęcia co prawda robionie zmywarką do naczyń ale wygląda że stan znośny:

http://allegro.pl/zegarek-casio-dw-6700-skyforce-i5914778432.html

Możliwe, że stan nawet lepiej niż znośny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Mam takie pytanko, mianowicie w moim dwuletnim CASIO GA-100B ostatnio zaczęło od środka parować szkiełko po wyjściu na zewnątrz (tzn. po przejściu z ciepłego mieszkanka na mroźny dwór). Myślicie, że bez problemu przyjmą mi to na gwarancję bo pewnie zegarek się rozszczelnił. Mieliście podobne doświadczenia ze swoimi G? Dodam tylko, że w sumie zegarek był użytkowany bardzo "spokojnie"^^

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, że stan nawet lepiej niż znośny :)

Tylko z kolei cena z biegiem czasu może zrobić się nieznośna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Mam takie pytanko, mianowicie w moim dwuletnim CASIO GA-100B ostatnio zaczęło od środka parować szkiełko po wyjściu na zewnątrz (tzn. po przejściu z ciepłego mieszkanka na mroźny dwór). Myślicie, że bez problemu przyjmą mi to na gwarancję bo pewnie zegarek się rozszczelnił. Mieliście podobne doświadczenia ze swoimi G? Dodam tylko, że w sumie zegarek był użytkowany bardzo "spokojnie"^^

Pozdrawiam.

Niektórzy twierdzą, że to normalne....zmiana temperatur itp...dla mnie to nie jest normalne bo nigdy tak nie miałem a poddawałem zegarki (nie tylko G) szokom termicznym :) możesz zareklamować i muszą to sprawdzić jak masz gwarancję ZIBI. Ale możliwe, że będzie tak samo po " naprawie"  temat wałkowany na forum więc nie będę się rozpisywał

Lektura poniżej :)

https://www.google.pl/search?q=parowanie+zegarkiclub+site:zegarkiclub.pl&espv=2&sa=X&ved=0ahUKEwj_sLC4laDKAhUIc3IKHY_TDvgQrQIIJygEMAA&biw=1242&bih=585

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pany czy jest tu ktoś z Gliwic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

próbowałem zgodnie z instrukcją uruchomić flash alarm w GLX-5600 i nie mogę za chorobę tej funkcji uruchomić - jak jest w timekeeping na te 2 sek.,włączam przycisk A,   to przechodzi w tryb ustawień, 

Bo nie rozumiem co oznacza, cytatat z instrukcji - "....na chwilę przed spodzeiewnaym alarmem?"

Tomek

Wejdź w ustawienia czasu lokalnego dłużej przytrzymując przycisk A, zaczna mrugać sekundy.. przyciskiem B odnajdź opcje SYNC i ajtywuj ją przyciskiem D, następnie ponownie wciśnij A.  ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedź i lekturę. Z racji, że nigdy wcześniej parowanie nie miało miejsca podeślę zibiemu na gwarancję zegarek i zobaczymy co z tym zrobi. 

Ps. orientuje się ktoś jakie są mniej więcej koszty wymiany paska i obudowy w GA-100B i czy samodzielna wymiana skutkuje utratą gwarancji.

Edytowane przez janushaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I wskoczyły same jedyneczki..   :) 

Dzięki za szybką odpowiedź i lekturę. Z racji, że nigdy wcześniej parowanie nie miało miejsca podeślę zibiemu na gwarancję zegarek i zobaczymy co z tym zrobi. 

Ps. orientuje się ktoś jakie są mniej więcej koszty wymiany paska i obudowy w GA-100B i czy samodzielna wymiana skutkuje utratą gwarancji.

Pasek i bezel to koszt nie całych 100pln.. Wymiana jest dziecinnie prosta i nie skutkuje utratą gwarancji. 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz śmiało sam wymienić bezel i pasek bez utraty gwarancji.A koszt....najlepiej wysłać wiadomość do zibi [email protected] z wysyłką myślę ze 70-80 zl

Możesz oczywiście części zamówić w innym kolorze jak biały Ci się znudził :)

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zresetował go przynajmniej?

wiem tylko że rozebrał i wyjął baterie nieorygnalne...sprawdził na nich napięcie i powiedział że dają tyle prądu że powinien działać zegarek...

po czym wyczyścił styki podoginał blaszki od baterii i założył baterie przeznaczone do tego modelu inie wystartował pomimo tych zabiegów...

nie wiem w jaki sposób robi się reset tego modułu 3750a ??...można samemu w domu to wykonać ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zrobisz to sam . Na blaszce od baterii powinna być naklejka informacyjna jak zrobić reset.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Zwierasz pad oznaczony AC z plusem baterii w tym przypadku jest to masa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz opis wymiany baterii w G i pod koniec jest reset pokazany.W youtube lub google grafika wpisz gshock AC reset i też będzie tego pełno

http://forums.watchuseek.com/f43/how-change-battery-g-shock-19704.html#/forumsite/20758/topics/19704?page=1

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwierasz pad oznaczony AC z plusem baterii w tym przypadku jest to masa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

dzięki za info - jak zrobię to się pochwalę czy coś to dało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź w ustawienia czasu lokalnego dłużej przytrzymując przycisk A, zaczna mrugać sekundy.. przyciskiem B odnajdź opcje SYNC i ajtywuj ją przyciskiem D, następnie ponownie wciśnij A.  ;)

NIe wiem dlaczego wczoraj mialem z tym problem, w instrukcji było wyraźnie napisane - że C nacisnąć osiem razy - sprawa rozwiązana - czytanie ze zrozumieniem się widocznie u mnie kłania :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allegro. Nie mam pomyslu na szybsze zakupy:) z zibi bedziesz mial spory problem zmiescic sie w 5 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi