Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że zagląda tu dużo osób dlatego zdecydowałem się wrzucić info. Z góry przepraszam za OT.

Moi znajomi Ania i Radek Podlascy potrzebują pilnie pomocy.
U ich 10 miesięcznej córeczki Marcelinki zdiagnozowano złośliwego raka oka - siatkówczaka.

Aby uratować oczko Marcelinki przed amputacją konieczne jest pilne leczenie w Nowym Jorku - koszt 1,5 mln zł.

Liczy się czas dlatego potrzeba szybko zebrać pieniądze, które umożliwią podjęcie leczenia i ocalenia oka dziecka.

Z całego serca dziękuję za wszelką pomoc w imieniu swoim, Ani, Radka i Marcelinki.
Pozdrawiam Kuba,

946112_522319004613769_17221526275063985

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/129286-oko-w-oko-z-rakiem-pomoc-dla-marcelinki/

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie nowe coś mam od dzisiaj:

EdMjUVC.png

Pierwsze wrażenia:

- DUŻY, nigdy nie miałem takiego wielkiego zegarka więc będę musiał się przyzwyczaić. A może to jednak przesada bo mam w nadgarstku tylko niecałe 17cm? Zobaczymy, póki co nie nastawiam się negatywnie.

- ŁADNY! :) Co metal to metal. A wyświetlacze w negatywnie ładnie się komponują z tarczą zegarka, prawie znikają ale mimo to są czytelne

- SOLIDNY, no ale w końcu to G :)

- CIĘŻKI, przyjemnie ciężki

Ponoszę go jakiś czas i napiszę recenzję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze wrażenia:

- DUŻY, nigdy nie miałem takiego wielkiego zegarka więc będę musiał się przyzwyczaić. A może to jednak przesada bo mam w nadgarstku tylko niecałe 17cm? Zobaczymy, póki co nie nastawiam się negatywnie.

- ŁADNY! :) Co metal to metal. A wyświetlacze w negatywnie ładnie się komponują z tarczą zegarka, prawie znikają ale mimo to są czytelne

Fajny jest i co to za model?

Napisałem z MEIZU MX4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoi zdjęciu wygląda lepiej

Napisałem z MEIZU MX4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Richie Mccaw z GWN-1000

Cóż innego dla rugbysty jak nie G? :)

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz w krainie czasu http://www.kraina-czasu.pl/pasek-casio-dw-5900-dw-6600-dw-6900-g-6900-gw-6900,3,20774,9816 , http://www.kraina-czasu.pl/bezel-oslona-koperty-casio-g-6900-gw-6900-10326,3,17465,21829 ja brałem u nich przesyłkę pocztowa priorytetową i zawsze przychodziła po jakiś 3 dniach od zamówienia, mają też opcje kuriera wiec miałbyś z dnia na dzień.

Dzięki za podpowiedz, zamówiłem, dostałem info ze dzisiaj wysyłają kurierem, wiec pewnie do piątku się wyrobią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze wrażenia:

Gratki gst :) Wygląda na duży na Twoim nadgarstku, ja z 17,5 cm uważałem, że minimalnie jest za duży ale to zawsze kwestia gustu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To prawda, wygląda na duży bo mój nadgarstek ma niecałe 17cm. Niestety, taki jest i większy nie będzie. Mimo to dam GST szansę bo na żywo wygląda to dobrze. Obczajałem też w lustrze całą sylwetkę i IMHO nie wygląda to śmiesznie. Wiadomo, jest duży ale lipy nie ma.

A w razie co, zawsze jest plan B: mogę sprzedać i kupić Edifice. Tylko wtedy to juz nie G :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, wygląda na duży bo mój nadgarstek ma niecałe 17cm. Niestety, taki jest i większy nie będzie. Mimo to dam GST szansę bo na żywo wygląda to dobrze. Obczajałem też w lustrze całą sylwetkę i IMHO nie wygląda to śmiesznie. Wiadomo, jest duży ale lipy nie ma.

A w razie co, zawsze jest plan B: mogę sprzedać i kupić Edifice. Tylko wtedy to juz nie G :(

Albo GW 3500 :) Jestem trochę mniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

jezeli zdecydujesz sie na mniejszy zegarek to proponuje GIEZ'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie juz spokoj:) bo koledze wode z mozgu robicie:) zaraz padnie 30 modeli, ktore ma sobie kupic. Dajcie mu sie nacieszyc nabytkiem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Mogę się wymienić na gieza 1400 z bransoletą  :P  ale utknąłem na wykręceniu śrubki  :(  została jedna górna i nie ma siły na nią. Jednak metalowe G to nie to. Zakupiłem porządny zestaw śrubokrętów i ułamałem końcówkę. Ma ktoś jakiś pomysł, czy sprowadzać całą kopertę? Zaraz spokój mnie opuści  :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostateczności jeśli bezel do wymiany to można naciąć bezel, odciąć go przy tej śrubkce i złapać ją kombinerkami.

Tak raz robiłem i wtedy bez problemu odkręcisz  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Bezel zerwałem na samym początku, ale śruba jest w wgłębieniu. Chcę to zrobić na tylce precyzyjnie co by nie pokiereszować koperty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz solidne obcinaczki do kabli (ew maleńkie cęgi do gwoździ) to złap od góry mocno tą śrubę tak, żeby obcinaczki się w nią wcięły i próbuj odkręcić lewo/prawo. Oczywiście śrubka do wymiany...

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam śrubokręty emark mam najprostszy 1,5x0,5 i idealnie pasuje

... ale pewnie już łeb śrubki obrobiony  ;)

Kiedyś jak tak miałem to na chama skrobakiem (takim ślusarskim) wżynałem się w śrubkę jednocześnie tak odkręcając i w końcu puściła  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi