Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się w nim jeszcze podoba metalowy bezel i głęboko osadzone szkiełko.

Fajny zegarek za małe pieniądze. Ja swojego wylicytowałem za jakieś 80 pln a dziś widziałem ten model na allegro za 200 a licytacja od 100.

Fajne i ciekawe okazje można trafić w lombardach. Aktualnie nie mam czasu ale już jakiś czas temu zdarzało mi się przejść po kilku miejscowych i trafić kilka ciekawych rzeczy w bardzo dobrych pieniądzach. Nie szukałem wówczas zegarków ale pewnie coś bym upolował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwal się

Też coś z serii nv, jak przyjdzie to oczywiście się pochwalę :)

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś chętny na pakiecik ? :)  za DW 5300 chce 500zł ale stan bardzo dobry bo dostałem fotki, jednak lcd jakiś taki bez kontrastu i krzywy jak to w starych G więc się nie zainteresowałem dalej  :P

http://olx.pl/oferta/kolekcja-zegarkow-casio-data-bank-g-shock-lata-80te-90te-CID87-IDdRSKZ.html

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też ostatnio zwróciłem na niego uwagę bo taki niespotykany ale raczej nie moja bajka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi ostatnio włączyło się poszukiwanie nie tylko starych G ale starych Casio z lat 80 i 90.

Niektóre modele, jak na tamte czasy były mega zaawansowane: barometr, termometr, pulsometr, pilot TV i inne rzeczy.

Można stworzyć ciekawą kolekcję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie chciałem napisać, że starsze np. G-Shocki i nie tylko miały fajne bajery.

Trochę porozkminiałem funkcje moich ostatnich nabytków i tak choćby G-056.

Niby promowany jako zegar na motor bo mały, cienki itp a ma świetny tryb do treningów sportowych.

Mianowicie posiada możliwość ustawienia 9 timerów (do 60 minut co 1 minutę i sekundy, postąpienie co 5 sekund) z których każdy następny odpala się po zakończeniu odliczania poprzedniego, w dodatku całość można zapętlić. Świetna sprawa do ćwiczeń interwałowych. Ponadto osobno posiada timer ale już z predefiniowanymi czasami odliczania od 10 do 45 minut, tak jak w G-7800.

51QW5ETSCPL._UX342_.jpg

Fota nie moja, bo majty dopiero lecą ;)

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak promowałem z rok czy dwa lata temu ten model to nikt nie napisał, że fajny :)

A fajny jest. Miałem kilka wersji kolorystycznych.

Ten na zdjęciu to (zmieniłeś zdjęcie na poprawne)

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jak wiesz mało jest zwolenników małych G-Shocków stąd tez i mała popularność tego modelu.

A co do starych G to czy to jest DW-5600C bo niewyraźne zdjęcie

http://olx.pl/oferta/unikatowy-oryginalny-zegarek-casio-water200m-resist-CID87-ID9koW5.html#d2887b83fe

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piowa, jak wypłynie jakiś stary MRG na WUSie to daj proszę cynk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, od czasu do czasu tam zaglądam.

MSZ ten jest spoko. Drogie spoko. 8-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o temacie na forum, w którym wrzucalibyśmy ciekawe linki ogłoszeń czy to G czy Casio?

Czasem przeglądacie olx, allegro czy ebay częściej niż inni i wpadacie na zegarek, którego nie chcecie kupić ale ktoś inny może chętnie by to zrobił... ostatni przykład GW-M5610BC za 480 pln lub Frogman za 65 pln (plus minus, nie pamiętam dokładnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba ten gulf, ważne że szkło czyste podobno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o temacie na forum, w którym wrzucalibyśmy ciekawe linki ogłoszeń czy to G czy Casio?

Może to spowodować nagły wzrost cen jeśli więcej osób zacznie licytować z myślą, tak średnio mi się podoba, ale jak się nie spodoba to może się uda później sprzedać z zyskiem :D

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to spowodować nagły wzrost cen jeśli więcej osób zacznie licytować z myślą, tak średnio mi się podoba, ale jak się nie spodoba to może się uda później sprzedać z zyskiem :D

Dkładnie, tak jak z tym gulfem wyżej, obserwuje go od początku a teraz pewnie go okazyjnie nie wyrwe i będę musiał odpuścić bo aż tak mi nie zależy żeby dać tyle ile sprzedający che :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak samo murcins :D

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe :D ktoś jeszcze go licytuje? Dajcie spokój, brzydki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jednak nie wrzucajmy linków do ogłoszeń z Alle, Olx, eBay.

I tak każdy z nas zagląda tam kilka razy dziennie. 8-)

Nie podbijajmy sztucznie cen.

Co innego WUS, Yahoo Japan i inne wynalazki, które można wrzucać na zasadzie ciekawostki. Jest mała szansa, że ktoś kupi Revmana za 1400 pln lub Antmana za 1000 pln. Ale jeśli kupi, to chętnie pojadę na drugi koniec Polski, żeby obejrzeć. 8-)

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja wrzucę z zapytaniem czy ten model jest wart swojej ceny, i faktycznie ma te funkcje które podał sprzedający

http://olx.pl/oferta/casio-g-shock-gw-300-waveceptor-tough-solar-2608-CID99-IDdSqMj.html#97c6937872

Pozdrawiam

Dla mnie w takim stanie nie jest wart aż tyle..a funkcje można sprawdzic w Google ale pewnie skopiował dobra specyfikację

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten model i jest ok. Ma te funkje o których pisze tylko upewnij sie czy napewno WC dziala w europie.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi