Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Wersja flintstone:D bylo..fajny

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej mu w czerni czy bieli?

pixlr.jpg

[url

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadawałem sobie ostatnio to samo pytanie tylko wirtualnie heh  :) Ty masz ten plus ze możesz to namacalnie sobie zobrazować. 

Ciężko stwierdzić bo i tak i tak dobrze wygląda jednak ja osobiście białego G bym nie założył pomimo ze wizualnie mi się podoba to mentalnie czułbym się dziwnie nosząc taki kolor na reku.  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie wiedziałem tego. A dlaczego jesli możesz zdradzić? że pedziem zajeżdza czy cuś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nawet nie o to chodzi, po postu wole czarny kolor, klasyczny do wszystkiego pasuje, jest bardziej praktyczny i łatwiejszy w utrzymaniu a przede wszystkim dobrze się w nim czuje, naturalnie. Nawet takiego żółtka 6900 To tak bardziej z myślą o lecie sobie sprawiłem niż o takim całorocznym użytkowaniu. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo z gdf100bb w czerwonym. Ogólnie mi sie podoba ale dziwnie mi sie nosi czerwony zegarek. Mam wtedy wrażenie ze wszyscy sie na mnie patrzą ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, mam takie same odczucia jak zakładam swoją żóltą 69ke  :) ale wystarcy że złamie ten kolor poprzez założeni czarnego bezela i wtedy już ten problem znika. Czarny bezel z zóltym paskiem lepiej mi się nosi niż gdy jest cały żólty. 

Swoją drogą niezle rozterki tu mamy.. gorzej jak baby heh  :D 

Czasem sobie wspominam jak to kiedyś przez 9 lat nosiłem non stop jeden zegarek i przez ten czas byłem z niego mega zadowolony a teraz... W ciągiu jednego roku jesetem w stanie "przerobić" kilka modeli i jeszcze im gacie zmieniać raz takie innym razem inne i tak co jakiś czas, rewia mody normalnie heh.  :) 

Ale.. przynajmniej dzieki temu jest ciekawie i nie ma monotoni, coś sie dzieje i jest fajnie. Jednak co by nie było to koniec końców i tak zawsze wracam do klasyki, przynajmniej ja tak mam..  ;) 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio moja żona przez przypadek przeczytała wyznanie jednego z kolegów w tym temacie to miała dopiero ubaw Mnie to po raz kolejny uświadomiło jaką mamy fajną zajafkę i "problemy" z tymi naszymi zegareczkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni koledzy,mam pytanie,czy ktoś moze mi poradzić gdzie mogę kupić G5600a-7...moze ktoś chciałby sie pozbyć takiego to chętnie przygarnę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diego: ja bym założył biały bezel jakoś lepiej wygląda, może dlatego, że jest w lepszym stanie ;) , po za tym pasuje do tarczy i zegarek przestaje być taki zwykły. Ja tam nie mam problemów z kolorowymi G, bo i tak bardzo rzadko widzę, że ktoś patrzy mi na nadgarstek. Tylko raz miałem sytuację, że gość wpatrywał się w metrze przez kilka stacji w mojego rangemana

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak widzdiałem je tylko wolałbym żółty...moze on ma jakies inne oznaczenie literowe?moze cosik pomieszałem? 7DR?

Dzieki za informacje

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółty to g-5600-9 :)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy nabytek. Marlin W-450. Dzięki, Selassje. 

Marlin-00_ssraesh.jpg

Muszę wyprostować moduł i dobrać jakiś pasek. 20 milimetrów szerokości, najlepiej jak najbardziej zbliżony do oryginału: "mięsisty" i z metalową klamrą. Pomożecie coś znaleźć?

Marlin-01_ssraesa.jpg

Zegar pika co pół godziny. 

8-)

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na bransolecie nie może być?

Pika co pół godz innym dźwiękiem niż co pełną godz?

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolałbym pasek, ale jeśli bransoleta będzie bardzo podobna do oryginalnej, to może być.

Jakieś sugestie co do pasków i bransolet?

450catjpg_ssrawhp.jpg

Pika inaczej.  

pozdrawiam, Piowa

Edytowane przez piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak patrzę to trochę lipa z paskami gumowymi oryginalnymi jeśli w uszach ma 20mm. Na 18mm w uszach by się znalazło.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegar z marmuru :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To miała być carbonara :)

Jak wytrzymałość tego hydrodruku? Ściera się szybko? Przebarwia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To miała być carbonara :)

Jak wytrzymałość tego hydrodruku? Ściera się szybko? Przebarwia?

Tak go kupiłem , używanego . ja mam  go od 2 miesięcy . Noszę codziennie , jest OK ! nie wyciera się , nie narzekam POLECAM :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi