Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

:)

image.jpg

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wstepie dzieki za odpowiedzi w sprawie oryginalnosci GW 7900. Zdecydowalem sie na zakup a ze jest to moj pierwszy zegarek z multibandem to mam pytanie, czy przy wlaczonej funkcji power save zegarek w6konuje aktualizacje godziny?. Jaki3 funkcje sa uspione w ty trybie?. Pozdrawiam

Troszke poczytalem i znalazlem info ze raczej nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wstepie dzieki za odpowiedzi w sprawie oryginalnosci GW 7900. Zdecydowalem sie na zakup a ze jest to moj pierwszy zegarek z multibandem to mam pytanie, czy przy wlaczonej funkcji power save zegarek w6konuje aktualizacje godziny?. Jaki3 funkcje sa uspione w ty trybie?. Pozdrawiam

Troszke poczytalem i znalazlem info ze raczej nie ma.

Tak dokonuje aktualizacji. PS powoduje tylko to że zegarek przechodzi w stan uśpienia w nocy gdy nie ma dostępu do światła. To samo się stanie jak go schowasz do szuflady. Po prostu oszczędza energię gdy nie możliwości jej uzupełnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmylilo mnie to, ze jednej nocy bez PS zegarek pozostawiony w jednym miejscu wykonal aktualizacje a drugiej nocy, gdy wlaczylem PS juz mu sie nie udalo. Dziwne jest tez to, ze auto aktualizaacja nie chce nieraz zadzialac ale jak ja wymusze to juz dziala. Sygnal mam na l1 bodajze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jedno pytanie do znawców tematu. Zauważyłem, że nowy bezel do zakupienia na pewnej stronie (jak i zdecydowana większość na Allegro) z modelu GW-9200 z lewej strony nie posiada "blaszki" z napisem "sensor".

Więc przy wymianie trzeba ją ze starych gaci wydobyć i przełożyć?

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jedno pytanie do znawców tematu. Zauważyłem, że nowy bezel do zakupienia na pewnej stronie (jak i zdecydowana większość na Allegro) z modelu GW-9200 z lewej strony nie posiada "blaszki" z napisem "sensor".

Pzdr.

Tak.

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na L1 nie złapie synchro, musi być na L3.

W trybie PS synchro działa, no chyba że jest w tym trybie ponad tydzień  ;)

...

Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmylilo mnie to, ze jednej nocy bez PS zegarek pozostawiony w jednym miejscu wykonal aktualizacje a drugiej nocy, gdy wlaczylem PS juz mu sie nie udalo. Dziwne jest tez to, ze auto aktualizaacja nie chce nieraz zadzialac ale jak ja wymusze to juz dziala. Sygnal mam na l1 bodajze.

Ja mam ustawioną strefę czasową Berlin. Zegarki stoją wystawione na zachód i synchronizują się co noc bez problemu. Nawet gw-6900 którego nie zdejmuje do spania bez najmniejszych problemów się synchronizuje. Co ciekawe kiedyś zrobiłem eksperyment i przestawiłem jeden zegarek na Paryż i raz się synchronizował innym razem nie. Podczas 2 tygodni Zegarki ustawione na Berlin co noc o godzinie 2:02 łapały sygnał a ten z Paryżem w ciągu tych 14 dni tylko 8 razy. Ciekawe czemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na L1 nie złapie synchro, musi być na L3.

W trybie PS synchro działa, no chyba że jest w tym trybie ponad tydzień  ;)

Tak

Czyli muszę łazić po domu i szukać L3?? Myślałem, że na L1 też się syncronizuje ale po prostu wolniej. 

Edytowane przez lotek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli muszę łazić po domu i szukać L3?? Myślałem, że na L1 też się syncronizuje ale po prostu wolniej. 

Tak, chociaż najlepszy/najsilniejszy sygnał jest w nocy, najmniej zakłóceń.

Na L1 nic nie złapie.

Zegarek noś i się nim ciesz, codziennie musi Ci łapać synchro?

Zostaw na parapecie w nocy, tarczą w dół, godz. 12 w stronę okna lub śpij w zegarku, łatwiej złapie sygnał-zadziałasz jak dodatkowa antena  ^_^ - serio  :)

To zegarek bezobsługowy a niektórym sprawia tylko problemy  :P

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, chociaż najlepszy/najsilniejszy sygnał jest w nocy, najmniej zakłóceń.

Na L1 nic nie złapie.

Zegarek noś i się nim ciesz, codziennie musi Ci łapać synchro?

Zostaw na parapecie w nocy, tarczą w dół, godz. 12 w stronę okna lub śpij w zegarku, łatwiej złapie sygnał-zadziałasz jak dodatkowa antena  ^_^ - serio  :)

To zegarek bezobsługowy a niektórym sprawia tylko problemy  :P

Niestety nie mogę codziennie nosić bo 3/4 dnia chodzę w garniaku...a jak nie to i tak w stroju bardziej oficjalnym. Gshock noszony jest od około 18 :). Oczywiście że nie musi codziennie :). Ale jak już mam taką opcję to wolę się o niej wszystkiego dowiedzieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pzdr.

Możesz sobie dokupić nowa blaszkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Metalowej atrapy sensora też nie ma w bezelu.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gulfman nago  :D

post-76027-0-60598600-1485425263_thumb.jpg

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:o mega

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie techniczne o baterię w GW-7900B. Od kiedy nastała zima i zegarek więcej w cieniu przebywa, niż na słońcu (pod kurtką lub w gablotce w domu) bateria szybko zeszła na poziom M, a potem wraz z upływem czasu na L (wtedy nie widać części info na wyświetlaczu, za to jest widoczny napis LOW). W warunkach ogólnej szarówki próbowałem ładować go delikatnie pod małej mocy LEDem (taki halogenek sufitowy zamontowane we wnęce w ścianie). Po kilku dniach wskoczył na M, jednak ten stan nie trwał długo, gdyż szybko z powrotem było L. A obecnie (po ok. 2-3 tygodniach leżenia w gablotce) wyłączył się zupełnie. Nie reaguje na żaden przycisk, wyświetlacz czarny jak smoła.

I teraz pytanie: zepsuł się, czy potrzebuje czasu na załadowanie, zanim znów uraczy mnie wyświetlaniem godziny ? I jak długo w warunkach ograniczonego naświetlenia może utrzymać się stan M, bo wydaje mi się, że dość krótko ? Samo ładowanie z L na M trwa długo, ale mam świadomość, że stan M również ma pewien zakres, przy czym nie wiadomo, czy zegarek znajduje się w dolnym zakresie, czy górnym (blisko momentu przełączenia na L)...

Jak jest tak mocno rozładowany to potrzebuje ze 3-4 dni na dworze w słoneczną pogodę, żeby się w pełni naładował do H i utrzymywał ten stan dłuższy czas

Pod lampką a nawet halogenem ładuje się totalnie słabo. Tylko słońce.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja nowa zakrętka  :)  

[FOTO]

Ładniutki :) Ciekawe jakby wyglądał w żółtych galotach :)

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super ! Ile wyszło złożenie?

Złożenie samej koperty z deklem, modułem, bezelem i resztą dupereli typu uszczelki, tłumiki drgań itp, niecałe 300PLN. Z bransą niecałe 500PLN. 

Ładniutki :) Ciekawe jakby wyglądał w żółtych galotach :)

Sprawdze to w wolnej chwili ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba sobie zamowie części bo ta wersja zawsze mi się podobała:D jak możesz to podeślij mi na PW wszystko konkretnie co trzeba zamówić w zibi żebym z nimi tysiąca maila nie wymieniał:P Chyba, że swojego planujesz sprzedawać w niedalekiej przyszłości:p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi