Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Już ja widzę te Wasze tyrania...a jak wyciągacie te swoje zegareczki do foci to świecą się jak psu nie powiem co G najbardziej tyrają ludzie których nie ma tu na forum.jak już się pojawią to zaraz kupują jakiegoś taniego G,żeby droższe uchować od zniszczenia.a te gadki,że wytyrałbym G za parę tysi można włożyć między bajki.ludek odkłada na topowego G cholera wie ile czasu,ciąga go z drugiego końca świata a potem dla beki wrzuca do betoniary przy której zapier.... i cieszy michę no nie? jasne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz w jakim kolorze kasku będziesz tyrał na dole, to Ci odpowiem czy przetrwa ta zabawka ;)

I czy pod kopalnią, czy pod firmą, bo to też ważne...

W niebieskim i pod kopalnia ;) choc planuje kiedyś biegać w białym, studia zrobione w kierunku ale nie ma nic hop siu;)

Co do kolegów ze G nie do kościoła, bo jak cos to do noszenia mam automata itp. Ja toleruje tylko zegarki od Casio i jak juz mam mieć cos na wyjścia to tylko G-shock wiec szarpnalem sie na cos droższego a ze niby przeznaczenia do tyrania to nie znaczy ze mam wlasnie zrzucać go z 3 piętra czy wbijać nim gwoździ bo można. Nie mowię ze bede obnosił sie z nim jak z jajkiem ale bede poprostu o zegarek dbał a chodzić bede w nim napewno czesciej niz do kościoła bo do kościoła i tak nie chodzę za często ;) dobrze powiedziane ze ludzie którzy tyrają G zgodnie z przeznaczeniem nie wchodzą na forum i nie cykają sweet foci swoich zegarków jak tutaj gdzie prawie każdego zegarek wyglada jak nowy a to wasze tyranie to podczas malowania ścian czy zabawy z wiertarka ^^ ja ponosiłem gdf'a pod ziemia i po miesiącu zdobył nowe blizny na szkle i przycisku podświetlenia nie wspominając jak dostało sie bezelowi, paskowi i zapięciu, które mailem wymienione na czarne i teraz farba mocno odeszła, wiec wole nie myslec jakby wyglądał za pare lat. Pewnie nie byłoby co zbierac. Wiec wole kupić cos najtańszego. W kopalni najczęściej widze na rękach podróbki G a jak juz ktoś ma oryginał to zegarki z seri GA/Gd, ewentualnie risemany czy mudmany g9000(swoją droga chyba najlepszy wybór).

Edytowane przez kacprzak1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ślusarz czy hydraulik? I tak od razu na biały a żółty Ci się nie podoba? Na której kopalni pracujesz?

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ślusarz. Zg Lubin. A co ja elektryk jestem ;p nie mowię ze odrazu, takie dalekosiężne plany poprostu bo robiłem polibude na kierunku górniczym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ślusarz. Zg Lubin. A co ja elektryk jestem ;p nie mowię ze odrazu, takie dalekosiężne plany poprostu bo robiłem polibude na kierunku górniczym

To trochę inaczej niż na KWK, więc nie mogę się odnieść  ^_^

Na KWK biali nic nie robią, więc mogą nosić zabawkowe zegarki z kiermaszu przy kościele  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to podobnie u nas ;) zamówiłem tego f91w. Można robic zakłady ile zniesie. Ja obstawiam 3 miesiące przy dobrych wiatrach i pewnie pasek strzeli ale w glebi serca liczę ze posłuży jak nie jeden G^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Pocztówka z wakacji

pozdrawiam, Piowa

Dziekujemy za pamiec :) coz to za pustynne miejsce ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twyfelfontein (po afrykanersku "niepewne źródło") w Namibii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie stało się - jeden z moich subskrybentów pożyczył mi GPW-2000 (jak do tej pory jedyna osoba, ale za to jaki strzał na początek :)

Dzisiaj unboxing ale już niedługo opis wg moich spostrzeżeń i porównanie z GPW-1000 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to podobnie u nas ;) zamówiłem tego f91w. Można robic zakłady ile zniesie. Ja obstawiam 3 miesiące przy dobrych wiatrach i pewnie pasek strzeli ale w glebi serca liczę ze posłuży jak nie jeden G^^

,..wytrzyma dokładnie tyle co twoja wlasna reka, a to ze będzie niemiłosiernie porysowany to inna sprawa, w końcu kopalnia to kopalnia, ile??? mysle ze nawet dluzej niż trzy m-ce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Nowy nabytek, Casio Baby-G BGX-151

52207557835562228263.jpg

Jutro czyszczenie, wymiana baterii.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię jak ma luba chowa zegarki z parapetu do szuflady :(

Się mi nie synchronizują :(

IMG_20170721_174505.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo się nie mogłem przekonać do G-Shocka...........za duży, pełno niepotrzebnych funkcji(jak dla mnie) i.t.d.

Jednak w końcu się zdecydowałem na model GA 1100-1A3ER i uważam że to jeden z moich najlepszych zegarkowych zakupów ostatniego czasu. I po co tyle czekałem :( .

Co prawda sprawdzam na nim tylko czas, pozostałe bajery to dla mnie tylko ozdoba. Ale jest super wygodny, zwłaszcza na wakacyjną porę.

post-57470-0-89483000-1500657672_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już ja widzę te Wasze tyrania...a jak wyciągacie te swoje zegareczki do foci to świecą się jak psu nie powiem co G najbardziej tyrają ludzie których nie ma tu na forum.jak już się pojawią to zaraz kupują jakiegoś taniego G,żeby droższe uchować od zniszczenia.a te gadki,że wytyrałbym G za parę tysi można włożyć między bajki.ludek odkłada na topowego G cholera wie ile czasu,ciąga go z drugiego końca świata a potem dla beki wrzuca do betoniary przy której zapier.... i cieszy michę no nie? jasne...

Dla mnie oszczędzanie przez rok czy dwa na jakiegoś G i potem jedzenie przez pół roku chleba z pasztetową, żeby następnie wyciągać zegarek do zdjęcia raz na tydzień, a przez resztę czasu trzymać go w pudle, to coś jak bycie kimś, kto naśladuje klasę społeczną wyższą od swojej.

Albo mnie stać i używam zegarka do czegoś, do czego  został przeznaczony, albo nie i nie kupuję, proste :)

Czyli jeżeli mnie stać wydać z jednej wypłaty 3,5tyś na zegar, to go używam i do pracy i na bagno, bo nie przejmuję się, że się zniszczy, gdyż stać mnie na kolejny, nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie najpierw taki zegareczek to pogadamy o tym co z nim zrobisz dużo słyszałem epickich opowiadań co bym zrobił gdyby...a potem zwykle była z tego wielka ku..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupię, bo mnie nie stać i na pewno nie będę przez dwa lata leciał na ziemniakach z kefirem, żeby potem udawać bogacza z G za 3,5 tysia, bo jak już wspomniałem, nim nie jestem  :P Fajny lans z takim zegarem jak się śmiga po mieście, ale jak Ci się przy pannie odbije pasztetową, to chyba nie przejdzie  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

Ja noszę GWN-Q na 24H  i się nie przejmuję  <_<  Po pierwsze elementy są wymienne, a po drugie okazyjnie go nabyłem  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym bardziej należy podziwiać człowieka który potrafi odmówić sobie wszystkiego żeby zdobyć to na czym mu zależy,ale tą właściwość mają tylko jednostki które znają życie od podszewki i są na tym świecie już trochę lat.brak poszanowania dla rzeczy i ludzi cechuje tylko rozkapryszone dzieciaki albo ludzi z marginesu społecznego.a jak jakiejś dziewczynce nie pasuje,że jesz pasztetową to wierz mi-lepiej niech księżniczka własnej,taniej bajeczki idzie w długą,bo nie jest nic warta.wartości człowieka nie mierzy się stanem jego majętności.jak pożyjesz trochę na tym świecie to mam nadzieję,że zrozumiesz pewne rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy ja właśnie szanuję i podziwiam ludzi za to, że potrafili sobie odmówić wszystkiego żeby się czegoś dorobić w życiu. Wykształcenia, własnej firmy, czy też dobrej posady na etacie i teraz nie muszą obniżać standardów życia na dwa lata żeby na coś uzbierać, bo dzięki temu, że są jednostkami, które znają życie od podszewki dziś z jednej wypłaty kupują takiego G i nie przymierają głodem  ;) A argument o poszanowaniu rzeczy ma się nijak do wszystkiego co wcześniej pisałem. Bo tacy ludzie jak napisałem wyżej na pewno szanują swoje Omegi za 30tyś, ale G za 3,5tyś już nie koniecznie muszą i to wcale nie jest objawem rozkapryszenia.

Edytowane przez seeby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy z nas ma swój system wartości co nie znaczy,że jest właściwy.a wypowiadać się jest bardzo łatwo na temat rzeczy z którymi nie mamy nic wspólnego,więc tym samym nie jest to nic godnego żeby zaprzątać sobie tym głowę

I na tym forum nikt nie chce udawać jak to nazwałeś "bogacza".forumowicze po prostu uwielbiają G,może jedne bardziej a inne mniej,ale pozostaje to niezaprzeczalnym faktem.i chwała im za to,że robią to co muszą żeby mieć upragnione zegarki

Edytowane przez G-Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sebby ale Ty glupoty piszesz !!!

Chlopie nie na tym to polega, ze mamy "G" zegarki za 3 ,4 ,5 tys lub wiecej nie oznacza, ze musimy je katowac bo sa "G". Ilu ludzi posiada X5 ,Q7 itp I nigdy nie jezdza w teren???

MTG ,GPW nie sa tak wygodne do "tyrania" ,a jak dla mnie tez za drogie.

Do "tyrania" mam "Romana" a niektore tansze leza w gablotce i ciesza moje oczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi