Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

dziekuje, co prawda zdjęcia dalekie od idealu,ale jak na moje umiejetnosci i możliwości aparatu sprzed 11-tu lat, to chyba jeszcze nie jest najgorzej. B) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspomnienie z wakacji :)

sZ0X5Do.jpg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam misje. Kolega z pracy dał mi zegarek abym spróbował przywrócić go do życia. Jest to model gw002E. Podobno pewnego dnia zgasł i przestał działać. Został wysłany do naprawy bezpośrednio do zibi ale napisali ze nic nie mogą już z nim zrobić nie podając nawet przyczyny usterki. Ja zegarmistrzem nie jestem ale chce chociaż spróbować wymienić akumulator, może geniusze z zibi nawet tego nie zrobili. Zegarek ogólnie testowany w kopalni wiec być może za mało światła na dłuższa metę i trup na amen. Ale czy możecie mi powiedzieć jaki dokładnie model aku trzeba kupić do tego modelu i być może macie pomysł na jakieś inne rozwiązanie tego problemu? Poniżej foto zegarka. ca26ec91c52032d6024bcbd97e12fbfc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdoppdobniej CTL-1616, ale jak już masz zegarek w ręku, to po prostu otwórz i sprawdź, co tam siedzi.

Pierwszy krok jednak, jaki bym poczynił, to wystawienie zegarka na 2-3 dni na działanie światła dziennego. Jeśli mieszkasz wyżej, niż na parterze,.to najprościej założyć zegarek na barierkę balkonową i niech się ładuje. Jeśli to nie da żadnego rezultatu, to dopiero bierz się za rozłupywanie zegarka. :)

To dość stary model, prawdopodobnie pomoże albo samo naładowanie, albo wymiana aku. Jeśli nic innego nie padło, to któraś z powyższych opcji powinna dać pozytywny rezultat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odesłali bo pewnie moduł padł i tyle, nie liczyłbym na wskrzeszenie :P Akumulator na pewno sprawdzili, bez przesady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem ten filmik i otworzyłem zegarek

https://www.youtube.com/watch?v=R6JbrVDqR7w

Brakuje tych 2 sprężynkę które koleś wyciąga w okolicach 5 minuty... chyba to będzie główna przyczyna. Koleś pewnie w serwisie wymienił baterie i pogubił je i teraz lipa. Da się coś z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

Te sprężynki nie są odpowiedzialne za działanie zasilania  <_<  jedna to alarm, a druga pełni rolę przeciw elektrostatyczną 

Wyjmij akumulator i wystaw zegarek na silne światło, po 20 sekundach powinny pojawić się cyfry na wyświetlaczu. 

Edytowane przez Capri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

Tak, solar da wystarczająco dużo energii żeby wyświetlacz ożył, akumulator  będzie tylko przeszkadzać. Jeżeli nie ożyje, znaczy brak ładowania. Wtedy możesz zobaczyć stan tych sprężynek od przodu modułu 

Edytowane przez Capri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię te szlufki :)

Trudno ich nie lubić ;)

YEgx13e.jpg

Waldek, fajne zestawienie, te u góry są mega fajne.

Jak myślisz bransa od kwadrata podeszła by pod ten model? Swoją drogą przypomnij jaki to DW? 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te u góry to DW-004 ale mają skrzydełka wiec branzoleta nie wejdzie pod nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, tak czy owak fajne, maja swoja stylówę  trochę jak 6900 ale moim zdaniem ciekawsze z wyglądu. tylko te paski i skrzydełka do mnie nie przemawiają własnie.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, tak czy owak fajne, maja swoja stylówę trochę jak 6900 ale moim zdaniem ciekawsze z wyglądu. tylko te paski i skrzydełka do mnie nie przemawiają własnie.

Do mnie też ale jak są nowe to fajnie je mieć i nie nosić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie ma ktoś odstąpic złotej szlufki w stali? Właśnie po 2 miesiącach trudów udało mi się zdobyć GD-X6900FB-8ER i stwierdziłem że fajnie by do niego pasowała.

casio-g-shock-digital-gd-x6900fb-8dr-wat

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie ma ktoś odstąpic złotej szlufki w stali? Właśnie po 2 miesiącach trudów udało mi się zdobyć GD-X6900FB-8ER i stwierdziłem że fajnie by do niego pasowała.

https://www.ebay.pl/itm/Gold-Stainless-Watch-Strap-Loop-Keeper-Compatible-With-GW-9300-G-9200-G-9100/292097709586?hash=item4402615612:g:PLMAAOSwcUBYLYpu

DSC09528.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jedna trzecia ceny zegarka to trochę sporo jak za szlufke, na aliexpress są po 6,99$ . Edytowane przez GeRmAnOs

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobotnia sesja.....

DSC_5298.jpgCSC_5280.jpgDSC_5282.jpgDSC_5273.jpgDSC_5282a.jpgDSC_5289.jpg

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółtekd9547c58f1f561f29ae9f071e840f799.jpg

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi