Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się chyba w końcu przekonałem do kolorowego wyświetlacza.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech.. zeby te kwadraty trosze wieksze byly....

Ale po co? :)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Właśnie ;-) gdyby były większe, to nie miałbym żadnego G, a tak mam swojego kwadraciaka i jest git!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co? :)

Ano po to że wtedy bym se kupił :)

Super są ale mierzyłem i jeszcze nie czas.... muszę chyba dorosnąć do tego rozmiaru :P

Waldek super fota....

Edytowane przez szuwar1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano po to że wtedy bym se kupił :)

Super są ale mierzyłem i jeszcze nie czas.... muszę chyba dorosnąć do tego rozmiaru

Waldek super fota....

Dla mnie też kiedyś były "za małe". Aktualnie 5600 to moja ulubiona seria.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te sprężynki nie są odpowiedzialne za działanie zasilania <_< jedna to alarm, a druga pełni rolę przeciw elektrostatyczną

Wyjmij akumulator i wystaw zegarek na silne światło, po 20 sekundach powinny pojawić się cyfry na wyświetlaczu.

Wyciągnąłem, wystawiłem na parapet i nic

Tak, solar da wystarczająco dużo energii żeby wyświetlacz ożył, akumulator będzie tylko przeszkadzać. Jeżeli nie ożyje, znaczy brak ładowania. Wtedy możesz zobaczyć stan tych sprężynek od przodu modułu

O jakie sprężynki chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę że jednak umarł moduł. 

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

Te które dotykają do panela solarnego

Na 100% nie ma ładowania, może też sam panel pęknięty

Edytowane przez Capri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy włożyć zwykłą baterię na próbę i będzie wiadomo czy moduł działa. 

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna fota Andrzej, aż mi zaczął chodzić znów po głowie zwykły DW-5600. Ma tylko jedną irytującą mnie cechę: nie da się wyłączyć dźwięku przycisków.  :mellow:

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To DW-5200. ;)

Wiem, wiem. Ale cechę, o ktorej pisałem ma tą samą tylko trudniej dostępny niż 5600.

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, wiem. Ale cechę, o ktorej pisałem ma tą samą tylko trudniej dostępny niż 5600. ;)

Aż sprawdziłem sam. Nie, DW-5200 nie ma dźwięku przycisków przy ustawianiu. Ma je włączone tylko przy włączaniu/wyłączaniu timera/stopera. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż sprawdziłem sam. Nie, DW-5200 nie ma dźwięku przycisków przy ustawianiu. Ma je włączone tylko przy włączaniu/wyłączaniu timera/stopera. ;)

O widzisz, właśnie nie byłem pewny czy nie pomyliłem z innym modułem. W każdym razie lubię mieć możliwość całkowitego wyłączenia dźwięków przycisków. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos dźwięków - moduł 240 w DW-5200 (czyli w ogóle pierwszy moduł w historii G-shocków) pika jeden raz w półgodzinie i dwa razy w pełną godzinę. Żaden inny moduł w G-shockach tego nie ma. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos dźwięków - moduł 240 w DW-5200 (czyli w ogóle pierwszy moduł w historii G-shocków) pika jeden raz w półgodzinie i dwa razy w pełną godzinę.

Ależ by mnie to wkurzało... :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat właśnie dlatego polowałem na DW-5200. Mój pierwszy Casio sprzed 30 lat miał taką funkcję i właśnie gdy wyzionął ducha zarejestrowałem się na forum zegarkowym. Przerobiłem ponad 100 zegarków, w tym ponad 30 G-shocków i wróciłem do punktu wyjścia. I to jest właśnie to! ;)

Edytowane przez AndrzejMick

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos dźwięków - moduł 240 w DW-5200 (czyli w ogóle pierwszy moduł w historii G-shocków) pika jeden raz w półgodzinie i dwa razy w pełną godzinę. Żaden inny moduł w G-shockach tego nie ma. ;)

Super jest ta opcja :)

W moich Marlinach też tak jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi