Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Film prawie 3 minuty i za dużo waży żeby go tu zamieści, ciekawe jest to, że z czarnego wyświetlacza zaczął przechodzić powoli jakby w wyświetlanie trybu testu wyświetlacza i stopniowo wygaszały się "pixele" aż wszystko wróciło do normy , nawet fajnie to wyglądało :) a drugą ciekawostką jest to ze tylko king doznał udaru z całego pudełka ( gwg gdx gwnq gw69 gw50 gw94 wytrzymały tę temperature)

Edytowane przez Dzidu79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że jeszcze nigdy nie miałem zegarka z serii g-shock/protrek, ale uwielbiam Casio od zegarków, które posiadam oraz dobre kalkulatory to chciałbym w końcu kupić coś z tej serii tj. g-shock/protrek. I teraz mam zapytanie czy do 500 zł istnieje jakiś model g-shocka, który będzie posiadał takie funkcje jak : termometr, kompas i bateria słoneczna + czas światowy oraz czytelne odczytywanie godziny ? Bo wiem, że protreki takie są i to nawet za 300 zł aczkolwiek boję się, że nie do końca będą wytrzymałe ( praca na statku). Ewentualnie możecie zarzucić jakimś w miarę udanym modelem g-shocka w tym przedziale cenowym ? Bo tych zegarków jest jak na chorobę i weź tu bądź mądry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że jeszcze nigdy nie miałem zegarka z serii g-shock/protrek, ale uwielbiam Casio od zegarków, które posiadam oraz dobre kalkulatory to chciałbym w końcu kupić coś z tej serii tj. g-shock/protrek. I teraz mam zapytanie czy do 500 zł istnieje jakiś model g-shocka, który będzie posiadał takie funkcje jak : termometr, kompas i bateria słoneczna + czas światowy oraz czytelne odczytywanie godziny ? Bo wiem, że protreki takie są i to nawet za 300 zł aczkolwiek boję się, że nie do końca będą wytrzymałe ( praca na statku). Ewentualnie możecie zarzucić jakimś w miarę udanym modelem g-shocka w tym przedziale cenowym ? Bo tych zegarków jest jak na chorobę i weź tu bądź mądry.

Pierwsze co mi przyszło do głowy to g9300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze pomarudzę z Gulfmasterami... Przymierzałem dziś GWN i GWNQ, starszy model "leży" na nadgarstku genialnie i chyba bardziej podoba mi się tarcza. Myślę sobie GWNQ z pewnej oferty ebaya jest 50 % tańszy niż w Polsce. Sprawdzam aukcję, a tam sprzedający "chycnął" cenę 130 dolarów w górę  :angry:  To i tak znacznie taniej, niż w kraju, ale doliczyć do tego prowizję Amerykanos i robi się z tego 2k. 

Nie wiem, czy nie uległem "czarowi" nowości (mowa o GWNQ), bo poczwórny sensor to dodany tylko głębokościomierz chyba ?!

Pomóżcie wybrać...

Aha, brał ktoś gshocki (te droższe) z ebaya (USA i Singapur) - jest ryzyko dziabnięcia podróby ?

Edytowane przez tomaszzt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy pasek od GD-350 będzie pasować do 7900 ? Na zdjęciach widać identyczne mocowanie i oba są "ruchome".

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G-9300 idealnie wpasowuje się w Towje kryteria. Do tego jest bardzo wygodny. Tu kupisz nowy w dobrej cenie https://www.eglobalcentral.pl/?gclid=EAIaIQobChMIsbeZid602wIVxeFRCh2JUwx7EAAYASAAEgJuKfD_BwE#/product/12590

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy pasek od GD-350 będzie pasować do 7900 ? Na zdjęciach widać identyczne mocowanie i oba są "ruchome".

Powinien pasować jest tam chyba 1 mm różnicy w szerokości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten g9300 wydaje się dobrym wyborem, szkoda tylko, że nie jest wskazówkowy, z tymi funkcjami i za taką cenę jest mały wybór a szkoda, że nie mogli połączyć funkcji protreka z gshockiem.

A zastanawiam się również nad takim codziennym g-shockiem i mój wybór padł na 2 modele -->

g-shock-ga-100cb-1aer   stonowany, ale niebieski kolor który uwielbiam oraz bardziej męski ???

g-shock ga-110hc-1aer - podoba mi się w nim taki oryginalny wygląd, niebieska tarcza ( wielbie kolor niebieski) szkoda, że jeszcze nie ma granatowego paska. Ale z kolei czy on nie jest no nie wiem..zbyt młodzieżowy ? Funkcjonalnie pokazuje dwa czasy co jest przydatne i stosunkowo o 100 zł jest tańszy. A funkcje z tego co czytam posiada dokładnie takie same jak zegarek powyżej.

Czy możecie jakoś mi doradzić ? Oba zegarki wyglądają świetnie chociaż podoba mi się bardziej ga-110hc ale wydaje mi się, że jest bardzo młodzieżowy a nie chcę wyglądać jak "modniś" Po za tym jeżeli to nie jest Mudmaster to w kontakcie z jakimś pyłem,piaskiem mogą wystąpić problemy z nimi ? Ile trzyma bateria ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien pasować jest tam chyba 1 mm różnicy w szerokości

rozumiem ze pasek od gd350 do gw7900 , tak?  roznica jest wieksza niż 1mm, to raz, dwa pasek od gd350 ma dużo grubsza tulejke na teleskop, trzymam teraz oba w reku i na moje to nie będzie pasowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a szkoda, że nie mogli połączyć funkcji protreka z gshockiem.

Jak to nie połączyli - a GWN i GWG tyle że cena "nieco" ponad 500 PLN

Też bym doradzał G-9300 miałem ten zegarek cztery lata, jest świetny. A g-shock ze wskazówkami to po-pierdółka a nie g-shock, GA-100 i podobne "G" to bardziej zegarki "modowe" w pozytywnym tego słowa znaczeniu - w sensie że jest na nie moda i dlatego są popularne, jeśli chcesz funkcjonalne "G" to szukaj z LCD bez wskazówek. ;) No chyba że chodzi Ci tylko o wygląd to kupuj ten model który Ci się podoba - jeśli kupisz oryginalnego g-shock'a to na 100% będziesz zadowolony.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daito - zaintrygował mnie Twój wpis o "modowych" wskazówkach. Jeśli szukałbym odpowiednika Gulfmastera w wyświetlaczu tylko, co byś polecił ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daito - zaintrygował mnie Twój wpis o "modowych" wskazówkach. Jeśli szukałbym odpowiednika Gulfmastera w wyświetlaczu tylko, co byś polecił ?

Trochę źle mnie zrozumiałeś - pisząc o "modowych" "G" miałem na myśli GA-100 i podobne np.: GA-110, GA-120, GA-400 itp. można je najczęściej zobaczyć na ulicach, najczęściej na rękach młodych ludzi jako kolorowy dodatek do ubioru...  Gdybym miał szukać zegarka w zastępstwie GWN to brałbym PRW-2500, albo coś w tym stylu bez WC - Niemniej to tylko moje zdanie, a każdy, jak powszechnie wiadomo, może mieć swoje... :)

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, źle to odebrałem, chodziło o "gimbazę"  ;)

PRW-2500 jest fajny (i tańszy), ale nigdzie nie mogę znaleźć wersji bez WC.

Poprawka - "albo coś w tym stylu bez WC" 

Gulfmastery urzekają mnie wyglądem i wskazówki są jednak czytelne, z wyświetlaczami różnie bywa.

Stoję na rozdrożu, a portfel się nie "rozciąga" - biedny ja.... :ph34r:

Edytowane przez tomaszzt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daito to żeś mi powiedział hah. Ale to prawda, jesteś kolejną osobą od której słyszę na temat serii GA, że to po prostu wstrzeliły się w modę w obecnych czasach i to tyle, jeżeli o nie chodzi co najwyżej powalają wyglądem. Sam jestem osobą, która przemyśla 10x swój zakup i mam właśnie taki dylemat czy wziąć funkcjonalnego mudmana ( chociaż nie wiem czy z termometru albo kompasu będę korzystał) czy po prostu zacząć swoją przygodę z gshockami od jakiegoś GA z podświetleniem i tyle.

A co do mudmana - jak sprawował się kompas ?

Po za tym gwn i gwg też mają wskazówki czyli to popierdółki hehe pozdrawiam.

Edytowane przez Barooosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daito to żeś mi powiedział hah.

Niemniej seria GA to nadal świetne zegarki - żeby nie było...

A co do mudmana - jak sprawował się kompas ?

Hmmmm... co mam Ci odpowiedzieć? Działał... a po skalibrowaniu działał dokładnie ;)

Po za tym gwn i gwg też mają wskazówki czyli to popierdółki hehe pozdrawiam.

Jakby Ci to powiedzieć żebym w ryło nie dostał od posiadaczy... :D :D :D

GWN w/g mnie ogólnie jest "zbyt ładny" jak na g-shock'a... a GWG miałem i to dosyć długo i uważam że ten zegarek byłby dużo funkcjonalniejszy jakby nie miał wskazówek - dlatego jego miejsce zajął  GW-9430 ;) No chyba że ze wzrokiem słabo... ale wtedy GPW bym wolał bo ładniejszy  :)

A teraz idę się okopać... :ph34r:

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzucam GA i nie będę już szukał tych zegarków, wyszukując info na ich temat np. zegarek z serii ga100 nie ma nawet podświetlenia.

Teraz z kolei znalazłem serie GW oraz GD  oraz jakiś king gx jak coś ciekawego znajdę to wrzucę model --> nie mniej jakieś retrospekcje na ich temat ? ( są cyfrowe :D

Edytowane przez Barooosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

King to potwór. Teoretycznie jest wielkości gulfmastera, ale "po kwadracie" ten wymiar biegnie. Gulf u mnie (18cm) bardzo fajnie leży, King zupełnie nieakceptowalnie. No, ale Ty możesz mieć więcej w łapie.

Ciekawe, jak na chudej rączce wygląda Rangeman, ciekawy ten zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

King to potwór. Teoretycznie jest wielkości gulfmastera, ale "po kwadracie" ten wymiar biegnie. Gulf u mnie (18cm) bardzo fajnie leży, King zupełnie nieakceptowalnie. No, ale Ty możesz mieć więcej w łapie.

Ciekawe, jak na chudej rączce wygląda Rangeman, ciekawy ten zegarek.

Oj tam oj tam... :D

DSC06438.jpg

DSC02225.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszesz ile u Ciebie w nadgarstku centymetrów  :ph34r:

Jeśli chodzi o mnie, z protreka rezygnuję, chyba nie o to mi chodzi. Cały czas oscyluję między gulfmasterami, ale co rusz, pojawia się ciekawy gracz (rangeman, mudman). Jesli chodzi o "wyświetlacze", zrobiliby gulfmana z solarem, barometrem i po kłopocie.

Edytowane przez tomaszzt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszesz ile u Ciebie w nadgarstku centymetrów  :ph34r:

coś około 20cm :ph34r: 

9300 świetny jest - na grzyby na przykład:

DSC04208.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki gagatek wpadł :)

Fajny - taki mocno opalony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki gagatek wpadł :)

Gratulacje!

Pierwszy w kolejce jakby co ;)

Edytowane przez lemonln

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi