GTB 19428 #52326 Napisano 30 Sierpnia 2020 6 godzin temu, clusca napisał: Droga kupna wszedłem w posiadanie zegarka GW-A1000KH ... Chyba raczej GW-A1100KH (jeśli piszesz o tym z fotek). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5843 #52327 Napisano 30 Sierpnia 2020 7 godzin temu, clusca napisał: Droga kupna wszedłem w posiadanie zegarka GW-A1000KH oraz chwilę później bransolety kompozytowej do tegoż modelu. Oto, co z tego wynikło (spokojnie, mam też czarny bezel) Trudno się nie zgodzić z @GTB to ewidentnie GW-A1100KH G-shock na bransolecie wygląda CZASAMI fajnie... "Pilot" na bransolecie wygląda słabo - ZAWSZE - niezależnie czy to IWC czy Parnis, jak założysz bransoletę to masz "wieś śpiewa wieś tańczy" na łapie - pilot g-shock na bransolecie to apogeum w/w sytuacji - skąd wiem? Ano stąd: Miałem GPW-1000 na bransolecie (nie miałem paska do niego, bo sobie przez przypadek wywaliłem wraz z kartonem w którym przyszedł), kołem na ten zegarek jak szewc - w efekcie sprzedałem na allegro bo nie chciałem "gniota" na forum wsiekać, jak "poszedł" cieszyłem się że ktoś się połasił na niego... Jakiś czas temu przymierzyłem GPW-1000 na pasku - to zupełnie nie ten zegarek który miałem, świetnie się układał, nie przeszkadzał, nie latał - rewelacja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #52328 Napisano 30 Sierpnia 2020 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11643 #52329 Napisano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) Piotrek mam z goła odmienne odczucia. GPW-1000 to jak dla mnie jeden z najfajniejszych G. Zarówno na pasku, jak i na bransolecie. Miałem tą samą wersje co Ty na bransie i był mega wygodny. Na pasku z kolei posiadałem wersję 1AER (kilka razy) i tam niebieska struktura karbonu od wewnątrz z kolei robiła robotę i również był mega wygodny. Fakt, z czasem zegarek zrobił się dla mnie za duży, ale to przychodzi z wiekiem (redukcja ilości i rozmiaru) Co do GW-A1100 na bransolecie jednak pełna zgoda, jemu nie pasuje kompletnie, a braciszkowi GW-A1000 i owszem. Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52330 Napisano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, GTB napisał: Chyba raczej GW-A1100KH (jeśli piszesz o tym z fotek). 43 minuty temu, Daito napisał: Trudno się nie zgodzić z @GTB to ewidentnie GW-A1100KH Senkju Panowie, poprawione. Trzecia w nocy to nienajlepsza pora na pamiętanie zer i jedynek Dalej jednak będę się upierał, że GW-A1100 na bransolecie jest dla mnie wygodniejszy niż na pasku. Może to kwestia "dopasowania" dziurek (na jednej za ciasno, na drugiej za luźno), ale pomijając kwestie estetyczne, bransa dla mnie wygrywa - nawet czarna z zielonym bezelem. Poza tym pilot, czy nie pilot, to G jest - on ma być wygodny, lekki, wytrzymały. Może być siermiężny, a nawet brzydki A co do GPW-1000, to na bransolecie mi się nawet podoba... i to dużo bardziej niż GW-A1100 Dopiszę jeszcze, bo mi jeszcze taka myśl przemknęła przez głowę. Może to kwestia wagi. Nigdy nie miałem GPW-1000, ale jeśli waży tyle, co GWG-1000, to na bransie może być problem. GW-A1100 jest bardzo lekki, więc jest zachowana równowaga pomiędzy zegarem i bransoletą, co mi bardzo odpowiada. Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #52331 Napisano 30 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Daito napisał: Trudno się nie zgodzić z @GTB to ewidentnie GW-A1100KH G-shock na bransolecie wygląda CZASAMI fajnie... "Pilot" na bransolecie wygląda słabo - ZAWSZE - niezależnie czy to IWC czy Parnis, jak założysz bransoletę to masz "wieś śpiewa wieś tańczy" na łapie - pilot g-shock na bransolecie to apogeum w/w sytuacji - skąd wiem? Wychowywałem się na wsi to mogę potwierdzić. Jak założę GPW, który odkąd tylko założyłem bransę na niej pozostaje, to śpiewam i tańczę. Najczęściej śpiewam o tym, że "ja do paska nie wrócę, nie wrócę, hej!" (z przytupem) 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5843 #52332 Napisano 30 Sierpnia 2020 Na szczęście każdy może pozostać przy swoim zdaniu i nosić co che i jak chce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52333 Napisano 31 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja to się zastanawiam, dlaczego Casio te kompozytowe bransolety robi wyłącznie w kolorze czarnym. Gdyby wypuścili wersje kolorowe dla takich na ten przykład kolorowych kostek, to byłby to hit sezonu A przy okazji, takie coś zanabyłem dla mojej mądrzejszej i piękniejszej połowy, ale jest tak fajny, że już wiem, że będę podkradał Edytowane 31 Sierpnia 2020 przez clusca 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #52334 Napisano 31 Sierpnia 2020 2 godziny temu, clusca napisał: A przy okazji, takie coś zanabyłem dla mojej mądrzejszej i piękniejszej połowy, ale jest tak fajny, że już wiem, że będę podkradał Fajny ten MV-7 , szkoda tylko że te białe matowe ciuchy brudzą się w zastraszającym tempie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #52335 Napisano 31 Sierpnia 2020 Z tego co pamiętam, to kolega ma obczajone farbowanie, więc nie ma problemu 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #52336 Napisano 31 Sierpnia 2020 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5843 #52337 Napisano 31 Sierpnia 2020 49 minut temu, murcins napisał: "A ić Pan stont" z tym zegarkiem... po pierwsze "zepsuty", a po drugie "podróbka" i do tego za mały 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #52338 Napisano 31 Sierpnia 2020 Chłopaki czy ma ktoś może wiedzę gdzie mógłbym kupić GW-5000? W rozsądnej cenie, o ile taka istnieje... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #52339 Napisano 31 Sierpnia 2020 8 minut temu, Kwiatek napisał: Chłopaki czy ma ktoś może wiedzę gdzie mógłbym kupić GW-5000? W rozsądnej cenie, o ile taka istnieje... https://m.ebay.pl/itm/Casio-G-Shock-GW-5000-1JF-Tough-Solar-Multiband-6-Men-s-Watch-DUTY-ZERO-STORE/253920336675?_mwBanner=1&_rdt=1&pageci=f9337eb9-0116-4c77-9eb8-67737bcde213&epid=3025817875 43 minuty temu, Daito napisał: "A ić Pan stont" z tym zegarkiem... po pierwsze "zepsuty", a po drugie "podróbka" i do tego za mały Heheh to jeszcze jedno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5843 #52340 Napisano 31 Sierpnia 2020 8 minut temu, Kwiatek napisał: Chłopaki czy ma ktoś może wiedzę gdzie mógłbym kupić GW-5000? W rozsądnej cenie, o ile taka istnieje... A jak to jest "rozsądna" cena? Obecnie kurs USD jest dość korzystny i można znaleźć poniżej 1000PLN z tym że musisz się liczyć z opłatami. https://www.ebay.pl/itm/CASIO-G-Shock-GW-5000-1JF-Mens-Wrist-Watch-New-in-Box-JAPAN-Tough-Solar-Radio/373100869165?hash=item56de8b762d:g:3BAAAOSww~VeKFHx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #52341 Napisano 31 Sierpnia 2020 W tym linku co podałem to bez rządnych opłat się obędzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5843 #52342 Napisano 31 Sierpnia 2020 5 minut temu, murcins napisał: Heheh to jeszcze jedno To już nie to samo - u Ciebie, frog, pomijając fakt że to chyba najładniejsza wersja ze wszystkich "nurkowych G", świetnie wygląda na ręce, sam zegarek "se leżąc" nie robi już takiego wrażenia Sam nie mam cienkiego nadgarstka a nie ma takiego efektu 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #52343 Napisano 1 Września 2020 Deszczwo, zimno więc kosteczka pod rękaw idealna 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11643 #52344 Napisano 1 Września 2020 20 godzin temu, clusca napisał: Ja to się zastanawiam, dlaczego Casio te kompozytowe bransolety robi wyłącznie w kolorze czarnym. Gdyby wypuścili wersje kolorowe dla takich na ten przykład kolorowych kostek, to byłby to hit sezonu 18 godzin temu, GTB napisał: Fajny ten MV-7 , szkoda tylko że te białe matowe ciuchy brudzą się w zastraszającym tempie. I to jest pewnie odpowiedź na nurtujące Maćka pytanie. Ludzie reklamowali zegarki ze względu na odbarwiające się paski i bezele, a co dopiero bransolety 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #52345 Napisano 1 Września 2020 Na eGlobal można czasem znaleźć ciekawe oferty... 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LICHU89 60 #52346 Napisano 1 Września 2020 (edytowane) Jakiś pomysł co w zamian za kostkę ?? Nie za dużych gabarytów ?? Zależało by mi na multiband 6 + automatyczne podświetlenie po podniesieniu nadgarstka. Edytowane 1 Września 2020 przez LICHU89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafiola 51 #52347 Napisano 1 Września 2020 myślałem że Romek to będzie moja jedyna miłość, a tu proszę jaka niespodzianka, godny następca. chyba nadszedł czas na rozstanie z Romanem 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #52348 Napisano 1 Września 2020 2 godziny temu, LICHU89 napisał: Jakiś pomysł co w zamian za kostkę ?? Nie za dużych gabarytów ?? Zależało by mi na multiband 6 + automatyczne podświetlenie po podniesieniu nadgarstka. A kostka zła że na siłę szukasz alternatywy? Generalnie to ciężko o coś innego wśród współczesnych G w podobnych gabarytach i wspomnianymi funkcjami (ewentualnie GBX-100 ale tu zamiast MB6 jest Bluetooth). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LICHU89 60 #52349 Napisano 1 Września 2020 Dobra kupiłem kostkę ! 🤣🤣🤣 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #52350 Napisano 1 Września 2020 Właściwy wybór 👏 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach