luke040487 5 #52626 Napisano 21 Października 2020 PIEKNY 1 Casio G Shock GW9400BJ 1JF RangemanCasio G Shock GXW-56-1BJF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #52627 Napisano 21 Października 2020 1 godzinę temu, luke040487 napisał: PIEKNY Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #52628 Napisano 21 Października 2020 Taki zestaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #52629 Napisano 21 Października 2020 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafiola 51 #52630 Napisano 21 Października 2020 mały unboxing 😀 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52631 Napisano 21 Października 2020 Do mnie wczoraj dostała wersja szara z czerwonymi akcentami daj znać jak pierwsze wrażenia. Dla mnie sam zegar sztos choc funkcjonalność pozostawia wiele do życzenia ale ja zawsze kupuje zegarki oczami przede wszystkim ;pZ ciekawości skąd i za ile?;> 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #52632 Napisano 21 Października 2020 Ale to będą racze drugie wrażenia 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5715 #52633 Napisano 21 Października 2020 34 minuty temu, kacprzak1991 napisał: Dla mnie sam zegar sztos choc funkcjonalność pozostawia wiele do życzenia Funkcjonalność g-shock'ów to się skończyła na wersji GW-9300 i GW-9400 albo nawet na GW-9200, bo na Rangeman'a raczej wszyscy mamy za małe nadgarstki... Wszystko co potem wyszło to już tak bardziej "dla fanu" produkowana jest, moim zdaniem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52634 Napisano 21 Października 2020 Dla mnie jeszcze swojego rodzaju przełomem w funkcjonalności G był GR-B100 z uwagi na BT i inne podejście do alarmów i timera. Niestety jest też dość spory, a dodatkowo kompletnie nie zgrywa się z moim nadgarstkiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52635 Napisano 21 Października 2020 No prawda jest taka ze z mojej kolekcji najlepiej siedzi jeden ze świeższych nabytków a dość poczciwy dw5600bb. Obecnie Casio robi zegarki dla olbrzymów a funkcje uważam poprostu za fajny bajer którymi bawię się max tydzień. Ale tak jak mówisz kupuje się je dla funu i sprawdzeniu w jakim kierunku to wszystko idzie. Pewnie za pare/parenascie lat zostawię te najwygodniejsze zegarki które będą miały mi poprpstu pokazywać godzinę. Narazie moja przygoda z seria g-shock trwa jakieś 8-9 lat i mimo ze według mnie idą w zła stronę to dalej z uporem maniaka sprawdzam co tam maja do zaoferowania i wbrew logice daja dalej sporo frajdy. Tak się teraz nad tym zastanawiam i myśle ze ta marka to takie zabawki dla dużych chłopców którzy jednak już trochę by się wstydzili składać klocki lego ;p 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52636 Napisano 21 Października 2020 Pocieszające jest to, że im większe "potworki" wychodzą z fabryk Casio, tym bliżej do powrotu normalności. W zasadzie wszystkie marki prędzej, czy później sięgają po reedycje kultowych modeli, więc po cichu liczę na to, że kierunek w którym zmierzają w końcu zaliczy jakiś zwrot akcji. Poza tym był okres w produkcji G-Shocków, kiedy zegarki wyglądały jak rekwizyty na planie parodii filmów S-F, by w końcu znormalnieć, więc liczę, że im i tym razem przejdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52637 Napisano 21 Października 2020 Tak jak mówisz. Parabola jak w każdej dziecinie życia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8979 #52638 Napisano 21 Października 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafiola 51 #52639 Napisano 22 Października 2020 9 godzin temu, Sol napisał: Ale to będą racze drugie wrażenia dokładnie. drugie wrażenie jak najbardziej pozytywne, choć nie wiem do końca czy podoba mi się ta wersja kolorystyczna. wcześniej była szara z czerwonym. poszukam gdzieś bocznych bezelów w kolorze czerwonym i zobaczymy czy do mnie przemówi 😀 przynajmniej po aktualizacji zegarek lepiej liczy 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52640 Napisano 22 Października 2020 Wg wiecie ze wymiana bezela w tym gbdh1000 wiąże się z rozszczelnieniem zegarka, ponieważ srubki mocujące trzymaj jednocześnie szybkę?;o 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52641 Napisano 22 Października 2020 (edytowane) No to już wiadomo dlaczego Casio ładuje wszędzie te karbonowe monokoki - żeby nawet na wymianę bezela oddawać zegar do serwisu Ale są też plusy takiego rozwiązania. Wymiana szybki pewnie będzie kosztowała sporo mniej w porównaniu z wymianą jej w klasycznych G, w których jest ona wprasowana w kopertę. Edytowane 22 Października 2020 przez clusca 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #52642 Napisano 22 Października 2020 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #52643 Napisano 22 Października 2020 murcins - to się nazywa Casio na bogato. A ja się martwiłem, że 5035 jest za złota rafiola - poprzednia podobała mi się (na zdjęciach) bardziej. Brakuje jakiegoś akcentu kolorystycznego. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafiola 51 #52644 Napisano 22 Października 2020 (edytowane) 2 godziny temu, clusca napisał: No to już wiadomo dlaczego Casio ładuje wszędzie te karbonowe monokoki - żeby nawet na wymianę bezela oddawać zegar do serwisu Ale są też plusy takiego rozwiązania. Wymiana szybki pewnie będzie kosztowała sporo mniej w porównaniu z wymianą jej w klasycznych G, w których jest ona wprasowana w kopertę. popieram. łatwiej mody robić samemu 38 minut temu, Sol napisał: murcins - to się nazywa Casio na bogato. A ja się martwiłem, że 5035 jest za złota rafiola - poprzednia podobała mi się (na zdjęciach) bardziej. Brakuje jakiegoś akcentu kolorystycznego. jak go tak dzisiaj noszę, to też tamta wersja ciekawsza mi się wydawała. zamówiłem już dolne betele w kolorze czerwonym. zobaczymy jak po zmianie będzie wyglądać 😁 zawsze chciałem zmodować Romka żeby był cały czarny, dlatego kiedy miałem drugi raz wybór to padło na "czarnucha", ale rzeczywiście smutno wygląda Edytowane 22 Października 2020 przez rafiola 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52645 Napisano 22 Października 2020 A widzieli takie dwa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 57087 #52646 Napisano 22 Października 2020 Nie czuję się zachęcony. Brakuje, jak dla mnie, takiej surowości... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52647 Napisano 22 Października 2020 Bo surowość, to chyba ostatnia rzecz, jaką projektant chciał podkreślić w powyższych dwóch wersjach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafiola 51 #52648 Napisano 22 Października 2020 43 minuty temu, clusca napisał: A widzieli takie dwa? widziałem, fajne, ale do garniaka mi nie pasuje 😂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #52649 Napisano 22 Października 2020 Bo to się nosi do kąpielówek. Tylko i wyłącznie 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52650 Napisano 22 Października 2020 Szara wersja z czerwonymi akcentami imo nadal najładniejsza ;d 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach