Sol 7154 #59426 Napisano 19 Marca 2023 Myślę, że Marcin aż takich wtyków w Casio nie ma Musimy jeszcze poczekać. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35466 #59427 Napisano 19 Marca 2023 (edytowane) 20 minut temu, Sol napisał(-a): Myślę, że Marcin aż takich wtyków w Casio nie ma Musimy jeszcze poczekać. Dokładnie, fotki z neta 😎 ale jak się pojawi w PL to od razu kupię 💪 Edytowane 19 Marca 2023 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #59428 Napisano 20 Marca 2023 W dniu 16.03.2023 o 09:26, Mechon napisał(-a): No i dylematów ciąg dalszy [SZCZERE WYZNANIE MODE ON]: ciągle poszukuję TEJ jedynej, codziennej kostki. Najwygodniejszym, jak na razie, okazał się być właśnie GW-5000U (na pasku). I wszystko byłoby fajnie gdyby nie jedna, baaardzo irytująca cecha: cichuteńki dźwięk alarmu 🤨 Używam na codzień funkcji timera i wystarczy trochę większy poziom dźwięku w pomieszczeniu i można łatwo przegapić tenże dźwięk! Wszystko inne w tym zegarku i module mi odpowiada (tak, tak - też uważam, że panel el. jest fajniejszy od diody ale nie jest to dla mnie "game changer"). I jak tu żyć? Albo coś z serii DW, gdzie - wydaje mi się - dźwięki są nieco głośniejsze, albo coś z alarmem wibracyjnym. A tutaj w kostkach nie ma zbytnio wyboru. Chyba tylko coś z serii GB-5600, albo ewolucja kostki, czyli GBX-100 i GBD-200, ale one bez solara są niestety. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechon 846 #59429 Napisano 20 Marca 2023 13 godzin temu, clusca napisał(-a): Albo coś z serii DW, gdzie - wydaje mi się - dźwięki są nieco głośniejsze, albo coś z alarmem wibracyjnym. A tutaj w kostkach nie ma zbytnio wyboru. Chyba tylko coś z serii GB-5600, albo ewolucja kostki, czyli GBX-100 i GBD-200, ale one bez solara są niestety. No właśnie - zawsze k.... coś 😉 Idealna (dla mnie) byłaby kostka z metalową kopertą i deklem typu screwback, bezelem i paskiem z tworzywa jak ten w GW-5000u, modułem 3495, solarem i MB6, wzornictwo klasyczne (jak DW-5000C lub DW-5600), z pozytywowym ekranem STN i głośnymi dźwiękami ☺️ Marzenie... 2 "Mam całkiem prosty smak. Zawsze zadowala mnie to, co najlepsze" - O. Wilde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154548 #59430 Napisano 20 Marca 2023 😉 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 295 #59431 Napisano 20 Marca 2023 22 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Kupiłem sobie taką używkę, jak dojadą wszystkie części to sobie złoże coś na lato 🤗🤗🤗 jakieś sugestie mile widziane 🤗🤗🤗 Mała zmiana 😁😁😁 Tak..mam sugestie - poproszę duuużo fotek, bo dość nie codzienna kombinacja się zapowiada 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62968 #59432 Napisano 20 Marca 2023 11 minut temu, -mrovka- napisał(-a): Tak..mam sugestie - poproszę duuużo fotek, bo dość nie codzienna kombinacja się zapowiada A tam niecodzienna będzie na nato, pomarańczowy bezel bo i wyświetlacz pomarańczowy, jeszcze może przyciski zamienię na białe albo jasnoszare , miał mieć inny pasek nato ale z tego nic nie będzie tak że będzie z części jakie są 😁😁😁 Tak sobie wymiśliłem na lato 🤗🤗🤗 Teraz czekam na zegarek a później pozamawiam części 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35466 #59433 Napisano 20 Marca 2023 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 39283 #59434 Napisano 21 Marca 2023 Pozdrawiam 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35466 #59435 Napisano 21 Marca 2023 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35466 #59436 Napisano 21 Marca 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18601 #59437 Napisano 23 Marca 2023 (edytowane) W dniu 16.03.2023 o 09:26, Mechon napisał(-a): W poszukiwaniu zastosowania dla bransolety: Wiem, że wielu forumowiczów uznaje kombinację Imperator + bransoleta za idealny zestaw. Ale u mnie ze "skrjubekami" to nie zagrało. Dołączam więc do tego wąskiego grona użytkowników Imperatora na pasku 😉 No i dylematów ciąg dalszy [SZCZERE WYZNANIE MODE ON]: ciągle poszukuję TEJ jedynej, codziennej kostki. Najwygodniejszym, jak na razie, okazał się być właśnie GW-5000U (na pasku). I wszystko byłoby fajnie gdyby nie jedna, baaardzo irytująca cecha: cichuteńki dźwięk alarmu 🤨 Używam na codzień funkcji timera i wystarczy trochę większy poziom dźwięku w pomieszczeniu i można łatwo przegapić tenże dźwięk! Wszystko inne w tym zegarku i module mi odpowiada (tak, tak - też uważam, że panel el. jest fajniejszy od diody ale nie jest to dla mnie "game changer"). I jak tu żyć? Problemy pierwszego świata, c'nie? 😎 Mi także imperator nie siadł. Na pasku lata, na kopozytowej bransie to jakoś nie to. Odesłałem. Ogólnie skończyło się na tym, że plastikowego g -shocka mam na bransie i to mega lekki i wygodny zestaw. A drugą kostkę mam całą w metalu Edytowane 23 Marca 2023 przez Funky_Koval 6 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35466 #59438 Napisano 23 Marca 2023 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechon 846 #59439 Napisano 23 Marca 2023 4 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): (...) Ogólnie skończyło się na tym, że plastikowego g -shocka mam na bransie i to mega lekki i wygodny zestaw. (...) Nie wiem czy dobrze pamiętam ale wydawało mi się, że kiedyś wrzucałeś zdjęcie GW-M5610U na transie V1 a teraz wygląda jakbyś miał V2? Zmieniałeś czy mi się coś pomyliło? A jeśli zmieniałeś to możesz opisać różnice w tym, jak się nosi jedna i druga z tym zegarkiem? 🙂 0 "Mam całkiem prosty smak. Zawsze zadowala mnie to, co najlepsze" - O. Wilde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18601 #59440 Napisano 23 Marca 2023 1 godzinę temu, Mechon napisał(-a): Nie wiem czy dobrze pamiętam ale wydawało mi się, że kiedyś wrzucałeś zdjęcie GW-M5610U na transie V1 a teraz wygląda jakbyś miał V2? Zmieniałeś czy mi się coś pomyliło? A jeśli zmieniałeś to możesz opisać różnice w tym, jak się nosi jedna i druga z tym zegarkiem? 🙂 Tak zmieniłem v1 na v2. Jezeli chodzi o wygodę to jest identico. V2 mi bardziej wizualnie pasi 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechon 846 #59441 Napisano 23 Marca 2023 28 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Tak zmieniłem v1 na v2. Jezeli chodzi o wygodę to jest identico. V2 mi bardziej wizualnie pasi Dzięki za info 🙂 1 "Mam całkiem prosty smak. Zawsze zadowala mnie to, co najlepsze" - O. Wilde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62968 #59442 Napisano 23 Marca 2023 Forumowicze proszek poradę ukręcony wkręt 😱😱😱 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62968 #59443 Napisano 23 Marca 2023 (edytowane) Pomoże ktoś 🥺🥺🥺 Edytowane 23 Marca 2023 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18601 #59444 Napisano 24 Marca 2023 12 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): Pomoże ktoś 🥺🥺🥺 Ale tu niewiele da się zrobić. Szukaj całej koperty na ebay lub amazonie. Z tego truchełka już nic nie będzie 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mechon 846 #59445 Napisano 24 Marca 2023 A jeszcze tak w temacie bransolety: czy ktoś z Was używa zegarka z bransoletą z zegarkiem, który na codzień dostaje solidnie w kość? No wiecie - praca, brud, itp Ciekaw jestem czy bransoleta sprawdza się w takich przypadkach i jak wygląda po dłuższym czasie takiego eksploatowania 🙂 0 "Mam całkiem prosty smak. Zawsze zadowala mnie to, co najlepsze" - O. Wilde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62968 #59446 Napisano 24 Marca 2023 38 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Ale tu niewiele da się zrobić. Szukaj całej koperty na ebay lub amazonie. Z tego truchełka już nic nie będzie To jest tylko ukręcony wkręt jak się do niego dobrać 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 39283 #59447 Napisano 24 Marca 2023 Pozdrawiam 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84560 #59448 Napisano 24 Marca 2023 18 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): Forumowicze proszek poradę ukręcony wkręt 😱😱😱 zanim poszukasz koperty spróbowałbym w koło obskrobać to nożem i wyjąć. a potem zalać jakimś klejem w żelu czy jakiś dwuskładnikowy i w to wkręcać wkręt. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 19948 #59449 Napisano 24 Marca 2023 5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): To jest tylko ukręcony wkręt jak się do niego dobrać To jest takie małe że ciężko to czymś chwycić, ale jeśli jest taka możliwość, to spryskaj jakimś olejem penetrującym (są nawet takie typowo do odkręcania śrub), odczekaj kilkanaście minut aż olej dobrze "rozleje" się po gwincie, i powinno się łatwo (lekko) wykręcić. O ile jak wspomniałem, jest w ogóle jakikolwiek punkt zaczepienia, żeby chwycić ten urwany kawałek - może chociaż jakoś go próbować pod katem, małym śrubokręcikiem "popychać" od góry... Może się uda 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 62968 #59450 Napisano 24 Marca 2023 17 minut temu, mariusz9a napisał(-a): To jest takie małe że ciężko to czymś chwycić, ale jeśli jest taka możliwość, to spryskaj jakimś olejem penetrującym (są nawet takie typowo do odkręcania śrub), odczekaj kilkanaście minut aż olej dobrze "rozleje" się po gwincie, i powinno się łatwo (lekko) wykręcić. O ile jak wspomniałem, jest w ogóle jakikolwiek punkt zaczepienia, żeby chwycić ten urwany kawałek - może chociaż jakoś go próbować pod katem, małym śrubokręcikiem "popychać" od góry... Może się uda 🙂 Właśnie nic nie wystaje , może małym diamentowym frezem od dremela go zeszlifować 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach