Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.05.2024 o 19:01, tomaliusz napisał(-a):

Niebieski 219 

Czarny 259

Czarny zdecydowanie polecam 😉

Pokaż więcej  

Kurła teroz to po ptokach, albo trza polować druga ręka w cenie zakupu jak komuś nie zatrybi 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka . Gdzie mogę dostać do niego adaptery pod pasek nato 🤔🤔

IMG_20240521_091728.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam g-shocka, który może w końcu zadomowi się na moim nadgarstku na trochę dłużej... Mam na stanie takie modele jak gxw-56bb-1er, ga-b2100-1aer oraz gd-350gb-1er. Wcześniej miałem jeszcze na krótko gw-5000u oraz gbd-200, ale je niedługo po zakupie zwróciłem do sklepu. Żaden z powyższych modeli mi nie podszedł. Najbliżej ideału był gw-5000u, który miał dwa minusy:
słabą czytelność ekranu pod kątem oraz ciężko chodzące przyciski. Z aktualnych g-shocków najbardziej cenię gd-350. Jednakże tęsknię za multibandem, którego w nim brakuje, a poza tym nie do końca odpowiada mi jego uroda. King wygląda super, ale przy aktywnościach fizycznych przeszkadza jego rozmiar. Co do casioaka, to jest taki trochę nijaki, a ponadto nie jestem fanem bluetooth w zegarku. Cenię większą autonomię.

Dodam, że rok temu kupiłem na próbę mechanika - divera od Citizena (ny-0040), którego naprawdę cenię. Tyle, że jak wiadomo, to nie g-shock i nie zawsze można go nosić. Szczególnie, że przez ten czas i tak zbyt mocno eksploatowałem go w pracy.

Przechodząc w końcu do finału tych rozważań, czy lekiem na całe rozterki będzie rangeman gw-9400? Martwię się o jego rozmiar plus nie podoba mi się brak sekundowego timera. Myślę jeszcze nad gst-b300, ale tutaj jest bluetooth i szkiełko równe z bezelem. Fajne są mudmastery, ale tutaj cena nawet używek jest zbyt wysoka, a nie chciałbym przekraczać 1000 zł. Ostatnim modelem jaki mnie interesuje to gmw-b5000, z uwagi na sentyment do gw-5000u. Tylko tutaj cena używek również jest bardzo wysoka, a w dodatkowo nie wiem jakbym się czuł z cięższym zegarkiem na nadgarstku. Ewentualnie może macie jakiś inny ciekawy, dość stonowany model, który mógłbym wziąć pod uwagę. Aktualne g-shocki mam zamiar sprzedać, bo i tak ich nie noszę.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błąd serwera postimage, sorry

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki nadciąga do mnie. jak się wkurze to jeszcze drugi sobie zamówię na niedziele.

GD-350-1ER_4m.jpg

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi