Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Louis Cypher napisał(-a):

Rzułty

IMG_6294.jpeg

Wyśfietlocz mi sie podobo😀

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, mam pytanie do użytkowników GBD-200-9ER. Czy bardzo się łatwo się brudzi od kontaktu z byle czym? Piasek, trawa, otarcie o jakiś przedmiot, itp.? 

Pytam, bo kolor mocno żarówiasty, a wszystkie używki, jakie widziałem w necie wyglądają na mocno uciorane...

Ewentualnie łatwo wyczyścić? Woda z mydłem sobie radzi czy jednak zabrudzenia się "wżerają" w plastik i lipa?

obraz.png.4277ed4fd177c07b0152afb8ad568ef9.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy przyciski w seri dw 5600 mają 1mm średnicy? Mam takie bezużyteczne gl-110, powiedzmy że dopasowałem pasek który działa bez bezela ale brakuje mi metalowych przycisków. Przyciski metalowe które mam z dw-9200 są grubsze a kostke mam zalaną olejem więc to za dużo pracy żeby ją rozbierać. 

IMG_20240601_132001.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.05.2024 o 21:26, Chorwat napisał(-a):

Hej, mam pytanie do użytkowników GBD-200-9ER. Czy bardzo się łatwo się brudzi od kontaktu z byle czym? Piasek, trawa, otarcie o jakiś przedmiot, itp.? 

Pytam, bo kolor mocno żarówiasty, a wszystkie używki, jakie widziałem w necie wyglądają na mocno uciorane...

Ewentualnie łatwo wyczyścić? Woda z mydłem sobie radzi czy jednak zabrudzenia się "wżerają" w plastik i lipa?

Ja bym się w to nie pchał. Ja mam żółty pasek do gwg 1000 i lekko złapał jakiś osad i nie chce zejść tak jak z białego bezela do Romana. Taki zegarek się tylko opłaca kupić jak jest bardzo tani. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, szukam bezela (pasek też przygarnę) do DW-9950 / DW-9900.

Może komuś gdzieś zalega, albo ma nieżywego frogmana?

Mój się już sypie... :(

spacer.png

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Sol napisał(-a):

Panowie, szukam bezela (pasek też przygarnę) do DW-9950 / DW-9900.

Może komuś gdzieś zalega, albo ma nieżywego frogmana?

Mój się już sypie... :(

spacer.png

Seaman - toż to jeszcze bardziej niedostępne niż Frogman 9900. Sam żółty bezel bez paska do 9900 to koszt 435zł plus sprowadzenie.

Edytowane przez przemekw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.05.2024 o 21:26, Chorwat napisał(-a):

Zależy z jakim zamiarem kupujesz ten zegarek, czy do codziennego tyrania, czy jako letniaka? Ja mam go ponad 2 lata, ale użytkowany głównie do krótkiego rękawa w cieplejsze dni, no i w wakacje, jak dzisiaj 😜

U mnie zero przebarwień, ale jak coś złapie, to już pewnie jak w innych żółtych, nie puści (GWG, Rangeman).

IMG_3884.jpeg

IMG_3882.jpeg

5 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Ja bym się w to nie pchał. Ja mam żółty pasek do gwg 1000 i lekko złapał jakiś osad i nie chce zejść tak jak z białego bezela do Romana. Taki zegarek się tylko opłaca kupić jak jest bardzo tani. 

Ale on jest bardzo tani, jak na G, można wyrwać za mniej niż 500 zł, a tyle to kosztuje pasek do wyższych modeli 😝

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za opinię. To ma być typowy wakacyjniak, na kilkanaście dni w roku. Na alle był nowy za 430zł, ale już się chyba oferta skończyła. No nic - będę się jeszcze bił z myślami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, tommly napisał(-a):

Zależy z jakim zamiarem kupujesz ten zegarek, czy do codziennego tyrania, czy jako letniaka? Ja mam go ponad 2 lata, ale użytkowany głównie do krótkiego rękawa w cieplejsze dni, no i w wakacje, jak dzisiaj 😜

U mnie zero przebarwień, ale jak coś złapie, to już pewnie jak w innych żółtych, nie puści (GWG, Rangeman).

IMG_3884.jpeg

IMG_3882.jpeg

Ale on jest bardzo tani, jak na G, można wyrwać za mniej niż 500 zł, a tyle to kosztuje pasek do wyższych modeli 😝

Dlatego nie pchał bym się w używkę w stanie jak na zdjęciu, 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używki w stanie, jak na foto w ogóle nie rozważam 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Chorwat napisał(-a):

Dzięki za opinię. To ma być typowy wakacyjniak, na kilkanaście dni w roku. Na alle był nowy za 430zł, ale już się chyba oferta skończyła. No nic - będę się jeszcze bił z myślami ;)

Teraz jest za 400,99zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Chorwat napisał(-a):

Ja polecam, brać i się cieszyć, zegar jest super w każdym kolorze. Miałem jeszcze niebieskiego i myślę czy nie dorzucić go właśnie ponownie do pudełka, jak będzie w takiej cenie.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Namówiliście mnie - przy takiej cenie nie ma co wybrzydzać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Chorwat napisał(-a):

Jest jeszcze w takiej cenie 🤗

Screenshot_2024-06-03-11-45-21-00_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi