Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jaki jest nagłośnieniejszy G-Shock z solarem i multibandem 6 na pokładzie? Zależy mi na słyszalności alarmów. Aktualnie z mojej małej kolekcji to tylko do dw-5600 UE nie mogę się przyczepić pod tym względem, aczkolwiek jak wiadomo, to jest zwykła kostka. A że nie mam teraz na stanie żadnego "G" z synchronizacją radiową, to nieśmiało rozpocząłem lekkie poszukiwania nowego, idealnego modelu, ale jako kryterium wybrałem tym razem głośność wydawanych dźwięków. W sieci znalazłem informację, iż np. gw-b5600 jest sporo głośniejszy od gw-m5610u. Ponadto natrafiłem na taki filmik:

Ale nie jestem przekonany co do prawidłowej metodyki testu, bo cześć z tych modeli miałem - chociażby gxw-56 - i w mojej ocenie był bardzo cichy. Miałem też przez krótką chwilę gw-9400y, ale i on nie wyróżniał się na tym tle niczym szczególnym. Zresztą tak jak napisałem na początku, dopiero przy dw-5600 przestałem przegapiać alarmy.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, nabyłem GWG-2000, który właśnie się wspaniale zawiesił jak na obrazku.

Zegarek na nic nie reaguje, ani kl awisze, ani koronkę, ale wyświetlacz świeci.

Czy jest jakaś procedura twardego resetu klawiszami czy jakoś ? 

Help!

image.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, nabyłem GWG-2000, który właśnie się wspaniale zawiesił jak na obrazku.
Zegarek na nic nie reaguje, ani kl awisze, ani koronkę, ale wyświetlacz świeci.

Czy jest jakaś procedura twardego resetu klawiszami czy jakoś ? 
Help!

Możliwe, że wszedł w tzw. Recovery mode. Połóż na dzień na parapecie, niech się podładuje i jutro go rusz po południu - są spore szanse, że będzie już normalnie działał.

Nie ma możliwości zrobienia twardego resetu z poziomu klawiszy czy koronki - w tym celu należy otworzyć dekiel i na płytce PCB zewrzeć punkt oznaczony "AC" z masą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grudzień, Japonia 900pln+/- . Raczej będzie dostępny w EU 

20241128-093203.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, TomG80 napisał(-a):

Możliwe, że wszedł w tzw. Recovery mode. Połóż na dzień na parapecie, niech się podładuje i jutro go rusz po południu - są spore szanse, że będzie już normalnie działał.

Nie ma możliwości zrobienia twardego resetu z poziomu klawiszy czy koronki - w tym celu należy otworzyć dekiel i na płytce PCB zewrzeć punkt oznaczony "AC" z masą.

Reset u zegarmistrza go poruszył, dzięki Tomek!

Teraz łażenie z nim do testu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi