Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle mi pokazano... Teraz czekać na Mikołaja 
Czyli wersja EC, tylko ona ma czarne tulejki przycisków. Super prezent Cię czeka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, TomG80 napisał(-a):

Czyli wersja EC, tylko ona ma czarne tulejki przycisków. Super prezent Cię czeka. emoji108.png

Jaram się mocno 🙃

A propos, kiedy pełne omówienie tego zegarka na YT? W lipcu obiecałeś...😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jaram się mocno 
A propos, kiedy pełne omówienie tego zegarka na YT? W lipcu obiecałeś...
Bardzo dobre pytanie. Niestety bardzo kiepsko stoję z czasem, a poza tym z motywacją, bo jak zeszłej zimy testowałem prowadzenie tym zegarkiem w połączeniu z aplikacją do celu, które było - delikatnie rzecz ujmując - nieefektywne, to odechciało mi się wszelkich dalszych prób w tej kwestii...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, TomG80 napisał(-a):

Bardzo dobre pytanie. Niestety bardzo kiepsko stoję z czasem, a poza tym z motywacją, bo jak zeszłej zimy testowałem prowadzenie tym zegarkiem w połączeniu z aplikacją do celu, które było - delikatnie rzecz ujmując - nieefektywne, to odechciało mi się wszelkich dalszych prób w tej kwestii... emoji849.png

Zrób Zrób, dla potomnych. 

Widziałem, ciekawe czy mogą to poprawić aktualizacją.  To bardziej chyba kwestia softowa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, mam pytanie odnośnie GWM5610. Czy on ma głośniejszy alarm niż GW9400?

Sent from my SM-N976B using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bardzo dobre pytanie. Niestety bardzo kiepsko stoję z czasem, a poza tym z motywacją, bo jak zeszłej zimy testowałem prowadzenie tym zegarkiem w połączeniu z aplikacją do celu, które było - delikatnie rzecz ujmując - nieefektywne, to odechciało mi się wszelkich dalszych prób w tej kwestii...
Hej, widziałem ten filmik i faktycznie słabo wyszła ta funkcja w teście praktycznym. Jednakże zainteresował mnie komentarz pod filmikiem, w którym użytkownik gw-9500 wspomniał, iż bez telefonu, w podobnej próbie terenowej, uzyskuje zadowalający wynik na swoim zegarku dzięki kompasowi (jak mniemam). Czy chodzi o możliwość zapamiętania punkty startowego? I zgodnie z tą wartością, następnie kompas wskazuje kierunek powrotu? Tak mniej więcej. Jeżeli tak, to czy każdy G-Shock z tym sensorem ma tę możliwość?
8dce2710fe251322295483ca0b81c870.jpg

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Madras napisał(-a):

Hej, widziałem ten filmik i faktycznie słabo wyszła ta funkcja w teście praktycznym. Jednakże zainteresował mnie komentarz pod filmikiem, w którym użytkownik gw-9500 wspomniał, iż bez telefonu, w podobnej próbie terenowej, uzyskuje zadowalający wynik na swoim zegarku dzięki kompasowi (jak mniemam). Czy chodzi o możliwość zapamiętania punkty startowego? I zgodnie z tą wartością, następnie kompas wskazuje kierunek powrotu? Tak mniej więcej. emoji16.png Jeżeli tak, to czy każdy G-Shock z tym sensorem ma tę możliwość?
8dce2710fe251322295483ca0b81c870.jpg

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Na którymś filmiku anglojęzycznym było info ze tak się da. Zobacz ten, koło 30minuty

Edit: chyba jednak jest inaczej.

Edytowane przez Czaja81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, TomG80 napisał(-a):

Bardzo dobre pytanie. Niestety bardzo kiepsko stoję z czasem, a poza tym z motywacją, bo jak zeszłej zimy testowałem prowadzenie tym zegarkiem w połączeniu z aplikacją do celu, które było - delikatnie rzecz ujmując - nieefektywne, to odechciało mi się wszelkich dalszych prób w tej kwestii... emoji849.png

A mógłbyś pochylić się tylko nad działaniem kompasu? I nawet tu dać opis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.11.2024 o 09:34, murcins napisał(-a):

Grudzień, Japonia 900pln+/- . Raczej będzie dostępny w EU 

Gdyby nie te LEDowe podświetlenie, ten G byłby ideałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, pepepatryk napisał(-a):

Gdyby nie te LEDowe podświetlenie, ten G byłby ideałem. 

Również nie jestem zwolennikiem ledów ale pamiętajmy, że pierwszy G nie miałem illuminatora 🙃 tylko żaróweczka. A podświetlenie led maja taka wadę, że właśnie widać te diody led po boku więc według mnie będzie pasować (taki retro klimacik)  😛

A u mnie dziś klasyk z illuminatorem dw6900b 😎

1000049574.jpg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, murcins napisał(-a):

Również nie jestem zwolennikiem ledów ale pamiętajmy, że pierwszy G nie miałem illuminatora 🙃 tylko żaróweczka. A podświetlenie led maja taka wadę, że właśnie widać te diody led po boku więc według mnie będzie pasować (taki retro klimacik)  😛

A u mnie dziś klasyk z illuminatorem dw6900b 😎

1000049574.jpg

No szczerze jest w tym logika, więc może jednak też się skuszę 😁

Moja cała przygoda z zegarkami zaczęła się od G-Shocków jeszcze za dzieciaka. Miałem katalogi Casio, które znałam na pamięć bo oglądałem je godzinami. Na obecną chwile  Garmin wyparł miejsce G-Shocka do zadań specjalnych, ale mam z racji wielkiego sentymentu kostkę GW-5000u (chodź pierwszy GW-5000 bez „u” którego sprzedalem był znaczniej fajniejszy właśnie przez podświetlenie) i mega retrolookowy DW-6900B, który przez ten zielonkawo-żółty wyświetlacz nadaje mega klimatu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.11.2024 o 13:23, TomcioMiki napisał(-a):

IMG_20241126_131901.jpg

Ale fajny "weteran". Posiadałem takiego ale poszedł w inne ręce bo........cyferki zrobiły się takie jakieś mało dostrzegalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi