Sulej 244 #62651 Napisano 12 Stycznia Mam DW-5600BB, w którym chciałem wymienić baterię ale rozsypał się w nim bezel podczas demontażu (zegarek był styrany). Czy możecie polecić mi jakieś strony, gdzie mogę kupić jakiś fajny bezel i od razu uszczelkę? Czy takie bezele mają w zestawie "szybkę" czy to też muszę kupić osobno? Oryginalna jest porysowana. Z góry dziękuję za odpowiedź. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69116 #62652 Napisano 12 Stycznia 1 godzinę temu, Sulej napisał(-a): Mam DW-5600BB, w którym chciałem wymienić baterię ale rozsypał się w nim bezel podczas demontażu (zegarek był styrany). Czy możecie polecić mi jakieś strony, gdzie mogę kupić jakiś fajny bezel i od razu uszczelkę? Czy takie bezele mają w zestawie "szybkę" czy to też muszę kupić osobno? Oryginalna jest porysowana. Z góry dziękuję za odpowiedź. To chcesz kupić bezel czy kopertę 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sulej 244 #62653 Napisano 12 Stycznia Rozumiem, że szybka jest tylko z kopertą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69116 #62654 Napisano 12 Stycznia 56 minut temu, Sulej napisał(-a): Rozumiem, że szybka jest tylko z kopertą? Tak. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Himan 8503 #62655 Napisano 13 Stycznia 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafalKs 0 #62656 Napisano Środa o 06:39 Witam mam pytanie dotyczące zegarka Casio g-shock model ga110rg . Po kalibracji wskazówek zegarek po położeniu zmieni sam czas na wskazówkach który nie jest taki sam jak wyświetlaczu elektronicznym , co może być przyczyną ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 587 #62657 Napisano Środa o 11:42 Zacznij od wymiany baterii U mnie rozjeżdżanie się wskazówek z wyświetlaczem ustąpiło po nowej baterii tapatalked 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 432 #62658 Napisano Środa o 13:31 Co sądzicie o nowym podświetleniu? 7 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9530 #62659 Napisano Środa o 13:34 Co sądzicie o nowym podświetleniu?Ja osobiście wolę starsze, oparte na panelu elektroluminescencyjnym, ale teraz już niestety takich nie robią. Nawet starsze modele jeden po drugim Casio aktualizuje na podświetlenia diodowe. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69116 #62660 Napisano Środa o 14:30 55 minut temu, meXy napisał(-a): Co sądzicie o nowym podświetleniu? No nie wiem 🤔🤔🤔 Tak jest taki kolor 😁 😁 😁 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pg1972 377 #62661 Napisano Czwartek o 10:46 Dzisiaj przyszedł. Chyba długo czekał na klienta, bo wyświetla komunikat CHG. Wystawiłem na parapet, ale przy tej pogodzie pewnie trochę poczekam. Dopiero od soboty ma być słońce 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 432 #62662 Napisano Czwartek o 21:38 Nie mogę się przekonać do tego led-a. Chyba zapoluję na jednego z ostatnich -1V 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69116 #62663 Napisano Piątek o 16:45 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 10692 #62664 Napisano Piątek o 20:45 W dniu 14.01.2026 o 14:31, meXy napisał(-a): Co sądzicie o nowym podświetleniu? Mnie się podoba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12107 #62665 Napisano Sobota o 08:03 Chodzi znowu za mną Romek. I tak sobie gdybam, wracać do starego poczciwego 9400 powiedzmy w wersji Y, czyli czarnego z żółtymi akcentami, czy może pójść w nowe i brać GW-9500RY lub GPR-H1000RY? Jak myślicie, który wybór będzie lepszy? Nie będzie noszony często, jak ostatnio większość zegarków, bardziej myślę o weekendach, wakacjach itp. Na co dzień noszę teraz Apple Watcha lub automaty. Oglądałem kilka filmików (m.in. te Tomka) i znam mniej więcej wady i zalety nowych wypustów: 9500 to Protrek ale z pozytywem, a H1000 trzeba ładować, no i negatyw, choć bardzo czytelny (MiP). Do tego ceny pasków i bezeli poszybowały w kosmos, nawet do 9400, ech jak żyć, jak żyć 🤣 Zabawy w przebieranki coraz "cięższe". 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur74 57691 #62666 Napisano Sobota o 10:04 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 40524 #62667 Napisano Sobota o 13:00 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 87287 #62668 Napisano Sobota o 14:32 9 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69116 #62669 Napisano Sobota o 16:38 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pg1972 377 #62670 Napisano Sobota o 16:55 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 10692 #62671 Napisano Sobota o 16:55 8 godzin temu, tommly napisał(-a): GW-9500RY lub GPR-H1000RY? Jak myślicie, który wybór będzie lepszy? Myślę, że obydwa dobre, ja wybrałbym pierwszy, bo wolę jasne wyświetlacze. Moim zdaniem warto spróbować nowego, niż wracać do 9400. 8 godzin temu, tommly napisał(-a): GW-9500RY lub GPR-H1000RY? Jak myślicie, który wybór będzie lepszy? Myślę, że obydwa dobre, ja wybrałbym pierwszy, bo wolę jasne wyświetlacze. Moim zdaniem warto spróbować nowego, niż wracać do 9400. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12107 #62672 Napisano Sobota o 19:39 2 godziny temu, nav napisał(-a): Myślę, że obydwa dobre, ja wybrałbym pierwszy, bo wolę jasne wyświetlacze. Moim zdaniem warto spróbować nowego, niż wracać do 9400. Widzę, że podzielasz mój punkt widzenia Stare Romki są fajne, ale ceny kolorowych oryginalnych pasków i ich dostępność to kosmos. Wszystkie oryginalnie kolorowe wersje też z cenami wywaliło w kosmos na OLX. Nie dam za używanego Rangemana powyżej 2000 zł, sorry, no nie, wolałbym dozbierać do jakiegoś MR.G. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 10692 #62673 Napisano Sobota o 20:19 37 minut temu, tommly napisał(-a): Widzę, że podzielasz mój punkt widzenia Stare Romki są fajne, ale ceny kolorowych oryginalnych pasków i ich dostępność to kosmos. Wszystkie oryginalnie kolorowe wersje też z cenami wywaliło w kosmos na OLX. Nie dam za używanego Rangemana powyżej 2000 zł, sorry, no nie, wolałbym dozbierać do jakiegoś MR.G. Wiadomo, ze wszystko jest względnę, ale uważam podobnie, jak Ty, że takie pieniądze, za używanego G-Shocka, to ... nie. Te dwa co pokazałeś są fajne, natomiast ja z paskami nie mam doświadczenia, więc trudno mi coś doradzić ze zmianami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12107 #62674 Napisano Sobota o 20:39 18 minut temu, nav napisał(-a): Wiadomo, ze wszystko jest względnę, ale uważam podobnie, jak Ty, że takie pieniądze, za używanego G-Shocka, to ... nie. Te dwa co pokazałeś są fajne, natomiast ja z paskami nie mam doświadczenia, więc trudno mi coś doradzić ze zmianami. Akurat do 9500 są w miarę względne ceny na paski, a nawet bransę można dokupić (tutaj niestety zamiennik), no i wymiana jest łatwa, nie to co w GBD-H1000. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 10692 #62675 Napisano Sobota o 20:48 8 minut temu, tommly napisał(-a): Akurat do 9500 są w miarę względne ceny na paski, a nawet bransę można dokupić (tutaj niestety zamiennik), no i wymiana jest łatwa, nie to co w GBD-H1000. No to wybór staje się dużo prostszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach