Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Mam DW-5600BB, w którym chciałem wymienić baterię ale rozsypał się w nim bezel podczas demontażu (zegarek był styrany).

Czy możecie polecić mi jakieś strony, gdzie mogę kupić jakiś fajny bezel i od razu uszczelkę? Czy takie bezele mają w zestawie "szybkę" czy to też muszę kupić osobno? Oryginalna jest porysowana. Z góry dziękuję za odpowiedź. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Sulej napisał(-a):

Mam DW-5600BB, w którym chciałem wymienić baterię ale rozsypał się w nim bezel podczas demontażu (zegarek był styrany).

Czy możecie polecić mi jakieś strony, gdzie mogę kupić jakiś fajny bezel i od razu uszczelkę? Czy takie bezele mają w zestawie "szybkę" czy to też muszę kupić osobno? Oryginalna jest porysowana. Z góry dziękuję za odpowiedź. 

To chcesz kupić bezel czy kopertę 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że szybka jest tylko z kopertą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, Sulej napisał(-a):

Rozumiem, że szybka jest tylko z kopertą?

Tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie dotyczące zegarka Casio g-shock model ga110rg .

Po kalibracji wskazówek zegarek po położeniu zmieni sam czas  na wskazówkach który nie jest taki sam jak wyświetlaczu elektronicznym , co może być przyczyną ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznij od wymiany baterii

U mnie rozjeżdżanie się wskazówek z wyświetlaczem ustąpiło po nowej baterii

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o nowym podświetleniu?

IMG_8291.jpeg

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście wolę starsze, oparte na panelu elektroluminescencyjnym, ale teraz już niestety takich nie robią. Nawet starsze modele jeden po drugim Casio aktualizuje na podświetlenia diodowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, meXy napisał(-a):

IMG_8291.jpeg

No nie wiem 🤔🤔🤔

IMG_20260114_153017.jpg

Tak jest taki kolor 😁 😁 😁 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę się przekonać do tego led-a. Chyba zapoluję na jednego z ostatnich -1V

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.01.2026 o 14:31, meXy napisał(-a):

IMG_8291.jpeg

Mnie się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi znowu za mną Romek. I tak sobie gdybam, wracać do starego poczciwego 9400 powiedzmy w wersji Y, czyli czarnego z żółtymi akcentami, czy może pójść w nowe i brać GW-9500RY lub GPR-H1000RY?

Jak myślicie, który wybór będzie lepszy? 

Nie będzie noszony często, jak ostatnio większość zegarków, bardziej myślę o weekendach, wakacjach itp. 

Na co dzień noszę teraz Apple Watcha lub automaty.

Oglądałem kilka filmików (m.in. te Tomka) i znam mniej więcej wady i zalety nowych wypustów: 9500 to Protrek ale z pozytywem, a H1000 trzeba ładować, no i negatyw, choć bardzo czytelny (MiP).

Do tego ceny pasków i bezeli poszybowały w kosmos, nawet do 9400, ech jak żyć, jak żyć 🤣 Zabawy w przebieranki coraz "cięższe".

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

65hp5fu.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, tommly napisał(-a):

GW-9500RY lub GPR-H1000RY?

Myślę, że obydwa dobre, ja wybrałbym pierwszy, bo wolę jasne wyświetlacze. Moim zdaniem warto spróbować nowego, niż wracać do 9400.

8 godzin temu, tommly napisał(-a):

GW-9500RY lub GPR-H1000RY?

Myślę, że obydwa dobre, ja wybrałbym pierwszy, bo wolę jasne wyświetlacze. Moim zdaniem warto spróbować nowego, niż wracać do 9400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, nav napisał(-a):

Widzę, że podzielasz mój punkt widzenia ;)

Stare Romki są fajne, ale ceny kolorowych oryginalnych pasków i ich dostępność to kosmos. Wszystkie oryginalnie kolorowe wersje też z cenami wywaliło w kosmos na OLX.

Nie dam za używanego Rangemana powyżej 2000 zł, sorry, no nie, wolałbym dozbierać do jakiegoś MR.G.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, tommly napisał(-a):

Widzę, że podzielasz mój punkt widzenia ;)

Stare Romki są fajne, ale ceny kolorowych oryginalnych pasków i ich dostępność to kosmos. Wszystkie oryginalnie kolorowe wersje też z cenami wywaliło w kosmos na OLX.

Nie dam za używanego Rangemana powyżej 2000 zł, sorry, no nie, wolałbym dozbierać do jakiegoś MR.G.

Wiadomo, ze wszystko jest względnę, ale uważam podobnie, jak Ty, że takie pieniądze, za używanego G-Shocka, to ... nie. Te dwa co pokazałeś są fajne, natomiast ja z paskami nie mam doświadczenia, więc trudno mi coś doradzić ze zmianami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, nav napisał(-a):

Wiadomo, ze wszystko jest względnę, ale uważam podobnie, jak Ty, że takie pieniądze, za używanego G-Shocka, to ... nie. Te dwa co pokazałeś są fajne, natomiast ja z paskami nie mam doświadczenia, więc trudno mi coś doradzić ze zmianami.

Akurat do 9500 są w miarę względne ceny na paski, a nawet bransę można dokupić (tutaj niestety zamiennik), no i wymiana jest łatwa, nie to co w GBD-H1000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, tommly napisał(-a):

Akurat do 9500 są w miarę względne ceny na paski, a nawet bransę można dokupić (tutaj niestety zamiennik), no i wymiana jest łatwa, nie to co w GBD-H1000.

No to wybór staje się dużo prostszy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi