BM6 5291 #62726 Napisano 3 Lutego 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71987 #62727 Napisano 3 Lutego 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71987 #62728 Napisano 3 Lutego Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): Mam pytanie, jak poprawnie w nim ustawić pływy i fazę księżyca 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11949 #62729 Napisano 3 Lutego W piątek takie dwa mierzyłem, bardzo przypadły mi do gustu, jak na G całkiem nieduże- taki średni rozmiar, czytelne, tylko nie jestem jakimś fanem Bluetooth w zegarkach, mógłby dla mnie być ze zwykłymi modułami. 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71987 #62730 Napisano 5 Lutego 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31706 #62731 Napisano 5 Lutego Brzydal 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21660 #62732 Napisano 5 Lutego 1 minutę temu, eddi87 napisał(-a): Brzydal Mi się podoba. Sam miałem na niego "chrapkę" ale niestety te kostki na ze sztywnym pierwszym ogniwem bransolety nie są kompletnie na mój chudy nadgarstek 😞 Miałem upatrzony dokładnie ten model co kupiłeś 🙂 Liczyłem że w nowych kostkach z wyświetlaczem MIP zrobią ruchliwe to pierwsze ogniwo, ale dalej nie 😕 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6047 #62733 Napisano 5 Lutego (edytowane) Tydzień i dwa dni u mnie - przez pierwsze dwa dni miał włączone wszystko co się da żeby sprawdzić co i jak działa i spersonalizować ustawienia (niektóre da się jedynie przez aplikację), po tym okresie wyłączone funkcje smart potem naładowany do pełna i 7 dni na łapie z włączonymi funkcjami podstawowymi i sporadycznymi pomiarami tętna, oraz włączonym krokomierzem - nie da się go wyłączyć - i obstawiam że jeśli się GBD-H2000 użytkuje "normalnie" jak zegarek i czasami tylko włącza stałe monitorowanie tętna, pomiar saturacji i takie tam... to ładowanie nie będzie potrzebne. Co prawda przez tydzień napis HIGH z baterii zniknął i są w tym miejscu wszystkie "kostki" baterii więc obstawiam że jakby było więcej słońca to HIGH nadal by świecił. Co do wygody noszenia to mile mnie zdziwił - zegarek budową jest bardzo podobny do GW-9400 tyle że jest mniejszy, ergonomia bezela jest zdecydowanie lepsza, bez trudu chowa się pod mankiety większości kurtek - zimą nie jest to dobre bo dodatkowo ogranicza dostęp światła - "uszy" i mocowanie paska są genialne - miałem wiele modeli g-shock, od GW-5000 przez wszelkie wariacje wsteczne (czyli DW-5XXX) tej koperty, większość modeli "master" - chyba wszystkie modele GW-XXXX i sporo innych i poza "kostką" pod względem wygody żaden nie ma startu do GBD-H2000. Gęstość dziurek na pasku i sam pasek zdecydowanie bardziej przyjazny niż w innych znanych mi "G", sama długość zresztą też - na moim skromnym 20-21cm nadgarstku jest jeszcze spory zapas - pomysł z "wypustką" na szlufce, znany mi już wcześniej z Garmina Instynct 1, też mocno trafiony - jeśli biomasa z której pasek jest wykonany będzie tak żywotna jak np.: w Instynct'cie (choć tam jest chyba silikon) to pełen szacunek... Kupując zegarek liczą się dla mnie trzy rzeczy: 1. wygląd - zegarek musi mi się podobać - to wiadomo kwestia gustu, mnie spasował. 2. wygoda - musi się go nosić bez wkurwu i nie może przeszkadzać, do dzisiaj pamiętam jak GWG-1000 wylądował w plecaku bo choć wygodny na nadgarstku przeszkadzał w aktywności hacząc o linki i karabińczyki uprzęży. 3. musi się mieścić w rękawicy motocyklowej - to moje drugie, a może nawet pierwsze, hobby a moje zegarki są noszone co dzień więc nie wyobrażam sobie zmiany zegarka jak zakładam kask. Wszystkie te aspekty GBD-H2000 spełnia - choć przyznam że w pkt. 3 nie wierzyłem, do momentu sprawdzenia. Jedyne co mi w nim przeszkadza to białe napisy na bezelu - ale to mam zamiar zmienić na stałe jak tylko uda mi się kupić drugi bezel. Nie bardzo potrafię jednak powiedzieć dla kogo jest ten zegarek - bo smart-watch to to nie jest to akurat u mnie na plus bo nie jestem zwolennikiem stałego monitoringu mojej pozycji na mapie świata, ani stałego "kontaktu z bazą" - zwykle jak tylko mogę to "zapominam" telefonu, na wakacje wybieram miejsca gdzie zasięg GSM jest kiepski, a jak jestem w domu to telefon jest "dupnięty" w stałym miejscu na półce i naprawdę nie interesuje mnie kto dzwoni... Nie nazwałbym go też zegarkiem sportowym pełną gębą bo w tej cenie można kupić coś co jest bardziej wyspecjalizowane i przydatne w określonej dyscyplinie sportu, a aktywność funkcji życiowych można dokładniej określić na podstawie znajomości swojego organizmu - na tym polu przydatność tego typu urządzeń widzę jedynie w przypadku konieczności określenia czasu zgonu nosiciela bez obecności lekarza ostatniego kontaktu... (to żart - nie bijcie ). Moim skromnym zdaniem to kolejny zegarek dla miłośników marki - tyle że ten da się normalnie nosić bo jego proporcje na ręce nie są szokujące, a wytrzymałość w dalszym ciągu jest imponująca. Reasumując: zakumplowaliśmy się.. Edytowane 5 Lutego przez Daito literówka 16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71987 #62734 Napisano 6 Lutego 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pg1972 454 #62735 Napisano 10 Lutego 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71987 #62736 Napisano 10 Lutego 🤗🤗🤗 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31706 #62737 Napisano 10 Lutego downgrade 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11949 #62738 Napisano 10 Lutego 55 minut temu, eddi87 napisał(-a): downgrade Pasek wygodniejszy, czy bransoleta za ciężka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10864 #62739 Napisano 10 Lutego Godzinę temu, eddi87 napisał(-a): downgrade Moim zdaniem upgrade w tym przypadku. 1 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11949 #62740 Napisano 11 Lutego Obydwa fajne, GWG 2000 ma chyba więcej mocnych punktów, ale B1000 też bardzo przypadł mi do gustu. 2000 większy, łatwiej odczytać godzinę, lepsza luma (na zdjęciu świecą równo, ale to zaraz po naświetleniu, w B1000 świecą de facto tylko wskazówki), natomiast B1000 mniejszy i ciut wygodniejszy. 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 41900 #62741 Napisano 11 Lutego 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31706 #62742 Napisano 12 Lutego W dniu 10.02.2026 o 20:38, nav napisał(-a): Pasek wygodniejszy, czy bransoleta za ciężka? Wole pasiory, i do tego miękkie jak w k5 najlepiej 😅. 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 71987 #62743 Napisano 12 Lutego 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11949 #62744 Napisano 13 Lutego Czy orientujecie się kiedy Casio prezentuje nowości? Czy jest to jakiś konkretny termin/ pora roku, czy pokazują nowości w ciągu całego roku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 44627 #62745 Napisano 13 Lutego Czy orientujecie się kiedy Casio prezentuje nowości? Czy jest to jakiś konkretny termin/ pora roku, czy pokazują nowości w ciągu całego roku?Pokazują w ciągu całego roku.Poniżej ostatnich 28 "Dzi-szoków" (wszystkie z tego roku, od najnowszego począwszy):Ten ostatni był pierwszym pokazanym w 2026 r. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11949 #62746 Napisano 13 Lutego 35 minut temu, alpaczino napisał(-a): Pokazują w ciągu całego roku. Poniżej ostatnich 28 "Dzi-szoków" (wszystkie z tego roku, od najnowszego począwszy): Ten ostatni był pierwszym pokazanym w 2026 r. Dziękuję za odpowiedź, na jakiej stronie prezentują te nowości? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 44627 #62747 Napisano 13 Lutego Dziękuję za odpowiedź, na jakiej stronie prezentują te nowości?W aplikacji "Casio Watches". 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11949 #62748 Napisano 13 Lutego 1 minutę temu, alpaczino napisał(-a): 14 minut temu, nav napisał(-a): Dziękuję za odpowiedź, na jakiej stronie prezentują te nowości? W aplikacji "Casio Watches". Dziękuję, nie miałem pojęcia, że taka aplikacja istnieje, czasami warto popytać 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 44627 #62749 Napisano 13 Lutego Jeżeli masz zegarki Casio z łącznością buletooth, to warto ją zaintalować, jeśli nie, to... Z pewnością jest ona, co najmniej, kompletnym i aktualnym katalogiem - tak więc dla fanów marki, jest . 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 11949 #62750 Napisano 14 Lutego 15 godzin temu, alpaczino napisał(-a): Jeżeli masz zegarki Casio z łącznością buletooth, to warto ją zaintalować, jeśli nie, to... Z pewnością jest ona, co najmniej, kompletnym i aktualnym katalogiem - tak więc dla fanów marki, jest . Zgadza się, jako katalog ta aplikacja jest świetna, brakuje takiej strony internetowej, albo po prostu za mało dokładnie szukałem. Co do Bluetooth w Casio, to dla mnie zbędny dodatek. G-Shocki kupuję jako zwykłe zegarki, a nie namiastki smartłoczy. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach