sapek 5 #6176 Napisano 17 Kwietnia 2012 No trudno, mi to jakoś się dziwnie otworzyło(pdf) ale z góry dzięki ; METAL BEZEL AND RESIN CASE........... I WSZYSTKO GRA pozdrowionka Doradzicie który wziąć ? mam problema między PRW2000T a prw 5100 (pod względem wytrzymałości to chyba są zbliżone)oba różne,inaczej wyglądają itd Prw mam z tytanową bransoletą ,bezelem ,ma mniejszą wysokość /prw5100 wyższy ,zero tytanu,na pasku, analogowy itd, hm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasik21 0 #6177 Napisano 17 Kwietnia 2012 Ja proponuje wziać GW-9200 lub G-9300 jak zależy ci na kompasie.Jakoś Protreki do mnie nie przemawiaja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #6178 Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Prośba dotyczy wyporu pomiędzy Protrekami , nie pomiędzy Protrekami a GW czy G,jak zauważyłeś a to różnica zasadnicza,(poza tym 9200 jest na mój gust trochu plebejski,co wcale nie wpływa i nie ujmuje mu na jakośći.Protrek nie tylko ma do zaoferowania w sobie kompas i bynajmniej najmniej na nim mi zależy, bez kompasu potrafię określić NSEW.Jeden lubi disco drugi rocka a kogoś przekonuje tylko Radio Maryja ale niniejszym za sugestie dzięks, Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez sapek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #6179 Napisano 17 Kwietnia 2012 Osobiscie PRW2000 bralbym, nawet w aucie, To dlatego, ze ( w moim subiektywnym odczuciu) analogowy nie ma juz tego charakteru Protreka. Poza tym odczyt z ''digitala'' jest latwiejszy, jezeli to brac pod uwage. To tylko opinia mojej skromnej osoby. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #6180 Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Osobiscie PRW2000 bralbym, nawet w aucie, To dlatego, ze ( w moim subiektywnym odczuciu) analogowy nie ma juz tego charakteru Protreka. Poza tym odczyt z ''digitala'' jest latwiejszy, jezeli to brac pod uwage. To tylko opinia mojej skromnej osoby. chyba mamy ten sam gust? tok myślenia? +1 po prostu chcę poczytać opinie,może ktoś był\jest posiadaczem obu i zna wszystkie ich tajemnice które wynikają z ich użytkowania w dniu codziennym.Miałem do niedawna gulfmana 9100Ti, fakt to dżiszok ale jak na mój gust jest ciut za mały i za wysoki, pierdoły ale denerwowały mnie one no i jeszcze można by sie przyczepić do tego ,że godziny i min odczytywane \wyświetlane są tylko na połowie zegarka ,gdzie podczas ruchu (biegu,roweru itp ) trzeba poświęcić troszkę uwagi by to odczytać ,po prostu za mało czytelny że tak to ujmę Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez sapek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek1971 0 #6181 Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam,na tym forum prowadzimy rozmowy dotyczące marki Casio i jej najbardziej znanego "dziecka" G-SHOCK'a Proszę o uprzejmą wymianę zdań i pomoc we wszelkich problemach osób pytających Z pozdrowieniamiMarcin Witam Cie Marcin:)Prosze o pomoc.Zakupiłem zegarem na allegro - Casio GW 9200 - wyglada cudnie, to mój pierwszy tak drogi zegarek. Zbierałem na niego kilka miesiecy i juz go mam. TYlko nie ma do niego polskiej instrukcji.Czy mozesz mi pomóc?pozdrawiamtomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek1971 0 #6182 Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam WszystkichMam olbzrymia prosbe. Wreszcie po kilku miesziacach odkładania , kupiłem na allegro mój casio GW 9200.Nie mam jednak instrukcji w jezyku ploskim.Bardzo prosze o pomocpozdrawiam Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez tomek1971 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasik21 0 #6183 Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam WszystkichMam olbzrymia prosbe. Wreszcie po kilku miesziacach odkładania , kupiłem na allegro mój casio GW 9200.Nie mam jednak instrukcji w jezyku ploskim.Bardzo prosze o pomocpozdrawiam a prosze http://www.sendspace.pl/file/3498156b71b0dc9840290d7 ps dodaj jakieś zdjecie zegarka na allegro jest masa podróbek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #6184 Napisano 17 Kwietnia 2012 Dzisiaj odebrany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasik21 0 #6185 Napisano 17 Kwietnia 2012 ładny klasyk ile pali mondeo ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #6186 Napisano 17 Kwietnia 2012 ładny klasyk ile pali mondeo ? klasyk ale już trochę odświeżony bo z TS i WC a co do mondka to na razie sporo bo wtryski i turbo są walnięte :/ w Warszawie przy korkach 10L/100 , ale docelowo przy zrobionych wtryskach i turbo ma palić w mieście 7-8/100 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek1971 0 #6187 Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam Wszystkich Mam prośbe i zarazem pytanie. Licze na Wasza pomoc i wiedze wtym temacie. Ma zegarek Casio GW 9200. Jego bateria to panel sloneczny. MOje pytanie:Czy nic sie nie nstanie jeslio wsadze go w paczke i nie bedzie miał dostpeku swiatla przez 7- 8 dni?Czy po wyjeciu powinien działąć? Czy moge go w ten sposób pozbwaic zasialaniaa tym samym zepsuc?Co wtedy , kiedy po wyjeciu nie bedzie pokazywał swoich prametrów? ( pusty ekran) Prosze o pomoc w tym temacie pozdrawiam Wszystkichtomek [email protected] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #6188 Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) zegarek ma panel solar, który zasila dodatkowo baterię ,zegarek posiada też funkcję ,,zasypiania " podczas jego ,,nieużywania" czyli po prostu nic się na nim nie wyświetla, śmiało możesz go zapakować i pozostawić w otchłaniach ciemności. pspopraw troszku pisownię,bo ciężko się czyta Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez sapek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #6189 Napisano 19 Kwietnia 2012 Jeśli bateria jest porządnie naładowana, to możesz go tak trzymać nawet kilka miesięcy. Pamiętaj tylko, by funkcja Power Save była włączona, choć nawet i bez tego nic baterii się nie stanie przez tydzień. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blatio 2 #6190 Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Tomek1971, tak na marginesie, pomijając fatalną pisownię Twego posta, to odpowiedź na swoje pytanie powinieneś mieć w instrukcji obsługi zegarka. Tam jest cały dział poświęcony ładowaniu akumulatora (bo to nie "Jego bateria to panel sloneczny", tylko panel słoneczny ładuje wymienny akumulator, który jest w środku), czasom potrzebnym na naładowanie/doładowanie akumulatora do pełnego stanu przy określonej sile światła, a także funkcjom takim jak Power Saving mode, itp. No, chyba że nie posiadasz do niego instrukcji W skrócie: w pełni naładowany zegarek, z poziomem naładowania akumulatora "H" (jak High) będzie odmierzał czas przez ok. 6-8 miesięcy bez dostępu do światła, chyba że w międzyczasie intensywnie korzysta się z funkcji zegarka (zwłaszcza podświetlenia), wtedy ten czas ulega znacznemu skróceniu (np. instrukcja do napędzanego Solarem GW-M5600-1ER podaje, że jedno użycie Illuminatora musi zostać "uzupełnione" 5 minutami naświetlania w świetle słonecznym, żeby uzupełnić energię na to pobraną). Kilka dni w ciemnej paczce, gdy zegarek jest naładowany, nie jest w stanie mu nijak zaszkodzić, nawet jeśli Power Saving nie jest włączony. Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez Blatio 0 CASIO: DW-6600, DW-6900, GW-M5600-1ER, DW-5600E, DW-5400, GW-5600J, DW-270, DW-9005, DW-003X-3T, MDV-106-1AV | TIMEX: Iron. T70381, Exped. T44921, Iron. T77701, T2N560 Chrono, Exped. T49261, Exped. T49101, Exped. T49451, Iron. 746-DE (klasyczny), T24471, Iron. T51292 | WOSTOK: nieznany model, 17 kam. | MEISTER ANKER Quarz, lotnik | POLJOT: automat, mech. 2616.2H, 23 kam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mdhlodz 1 #6191 Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Móje 3 letnie g9000. Ma swoją historię, niezliczone boje Airsoftowe, na drugiej fotce widać jak ciężko walczy hahah, po za tym narty, rower, pływanie no i ciężka praca. Bardzo go lubię choć kręci mnie 9300. Szukając idealnego zegarka z g-shock brałbym 9300 ale czy warto zmieniać 9000 na 9300 dla dodatkowych gadżetów? Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez mdhlodz 0 www.opal.za.pl www.brykietlodz.za.pl www.drewno-opalowe-detal.gsi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #6192 Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) łał ,super zdjęcia ,na pierwszy rzut bez opisu myślałem ,że to jakaś fota z reklamy i zdjęcie rodem z Iraku lub Afganu Pewnie,że warto nawet trzeba korzystać z dodatkowych funkcji,nie zawsze to przynosi pożądany efekt jaki byśmy oczekiwali,no ale kto by wtedy miał coś więcej do powiedzenia o onych dobrodziejstw techniki jak nie ich użytkownicy,bo reszta pozostawała by tylko w sferze domyśleń ,przypuszczeń obracającej się li tylko w obrębie teorii i jak tu go ni polubić.... http://www.freshnessmag.com/2012/03/30/casio-g-shock-gw-9300er-5jf-mudman-inspired-by-desert-camouflage/ Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez sapek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mdhlodz 1 #6193 Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) ten co pokazałes idealny w takim środowisku, tu kolejna fotka w akcji mudmana, słabo go widać bo nie on był tematem fotek. Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez mdhlodz 0 www.opal.za.pl www.brykietlodz.za.pl www.drewno-opalowe-detal.gsi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blatio 2 #6194 Napisano 22 Kwietnia 2012 Jeśli ktoś narzeka, że jego niewyposażony w Waveceptora G-Shock przyspiesza lub spóźnia w dość dramatyczny sposób, to jest na to sposób. Przed chwilą przypadkiem odkryłem, że w G-Shockach można regulować dokładność chodu, w module istnieje śrubka potencjometru, którą bardzo delikatnie przekręcając, można sobie wyregulować przyspieszenie lub opóźnienie zegarka Dla znających angielski polecam wątek na WUS: http://forums.watchuseek.com/f43/how-adjust-accuracy-g-shock-83153.html Ja zaraz po jego przeczytaniu zrobiłem eksperyment na swoim DW-6900, który przyśpiesza 1s dziennie. Zobaczymy jutro, czy to coś dało 0 CASIO: DW-6600, DW-6900, GW-M5600-1ER, DW-5600E, DW-5400, GW-5600J, DW-270, DW-9005, DW-003X-3T, MDV-106-1AV | TIMEX: Iron. T70381, Exped. T44921, Iron. T77701, T2N560 Chrono, Exped. T49261, Exped. T49101, Exped. T49451, Iron. 746-DE (klasyczny), T24471, Iron. T51292 | WOSTOK: nieznany model, 17 kam. | MEISTER ANKER Quarz, lotnik | POLJOT: automat, mech. 2616.2H, 23 kam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sapek 5 #6195 Napisano 22 Kwietnia 2012 cholerka ,jestem użytkownikiem onego forum i nie znalazłem tego dzięki Blatio ,ale Waveceptor tak jak solar w nabywaniu GShocka np to podstawa w kierowaniu się zakupem onych.Ale przyznać trza ,że jest kilka modeli interesujących bez tych funkcji ,a szkoda wieeeelka szkoda tak jak np ten; http://menknowpause.fooyoh.com/menknowpause_style_shopping/5464339 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tOmki 0 #6196 Napisano 22 Kwietnia 2012 W końcu musiałem umyć swojego G-1000H, bo zaczynał pośmierdywać.Odkreciłem 2 boczne śrubki, zdjąłem bezel i mam pytanie.W prawym dolnym rogu w zagłębieniu siedzi luzem mała sprężynka - ktoś wie od czego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #6197 Napisano 22 Kwietnia 2012 Dzisiaj było rowerowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #6198 Napisano 23 Kwietnia 2012 OTa co to za rowerek?? krótki mostek to chyba bardziej jakis agresywny modelik-mam racje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #6199 Napisano 23 Kwietnia 2012 Wygląda na seryjnego Gianta. Mostek o sporym wzniosie, więc raczej nic agresywnego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #6200 Napisano 23 Kwietnia 2012 Rower to Giant Boulder, co do mostka to fabryczny był dla mnie za nisko, więc wskoczył zoom. Jazda tylko mtb do downhillu mam drugi rower 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach