Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

fajne buty :) przydalby sie jakis G pod kolor

u mnie ciagle to samo :D hehe

Dzięki :) butki kosztowały mnie całe 40 pln w decathlonie ;) A pod kolor to myślę nad dokupieniem niebieskiego bezela do Ryśka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc koledzy, szczególnie Blatio - rozjaśniłeś mi temat :)

W takim razie nie pozostaje nic innego, jak szukać DW-5600E.

Gdyby ktoś miał na zbyciu - zapraszam tutaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam na sprzedaż swojego 5600 tylko on jest z czerwonym paskiem ;) Tu masz foto. Jedyne co to ubytek farby na literce "K" a tak to jak nówka, bo w ogóle w nim nie chodzę, głównie leży grzecznie na półce ;) w razie czego wal na PW.

Bartek

post-38269-0-42050000-1343925360_thumb.jpg

Edytowane przez barteq891

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawe ww przeze mnie załatwił Blatio\jak zwykle

w związku z czym skladam oficjalne podziękowania na jego ..........oczy ;)

Edytowane przez sapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Dzieki :) bardzo interesujacy material. Widac ze centruja wskazowki w GW-A1000 :)

Edytowane przez 0.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy już kiedyś to było poruszane ale zastanawia mnie czy bliska obecność telefonu komórkowego nie wpływa na działanie/uszkodzenie G-shocka/zegarka elektronicznego w szczególności np. moduł odpowiedzialny za synchronizacje czasu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące sensora w Risemanie. Znajomy który kupił sobie Ryśka, myślał że sensor to jakiś przycisk i go mocno przycisną. Powiedział że "przycisk" się delikatnie wcisną i usłyszał jakby syczenie z zegarka. Czy to jest możliwe? Boję się wciskać mocno u siebie tego sensora więc nie sprawdzę, ale może ktoś z was już próbował go wciskać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa czujnik?

Jesli nie, to sprawa jest jasna.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa czujnik?

Jesli nie, to sprawa jest jasna.

Sensor chyba działa. Zapytał się mnie "do czego służy ten metalowy przycisk? bo wcisnąłem go i coś zasyczało, chyba spuściłem powietrze z zegarka" :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten metalowy "przycisk" w Risemanie nie jest sensorem, tylko jego osłoną.

Więc praktycznie, nie jest możliwe,aby człowiek własnymi rękoma(a co tam może być też noga, lub każda dowolna częęść ciała)

wcisnoł go, na tyle mocno aby został on uszkodzony.

Więc raczej nie ma obawy o uszkodzenie tego elementu(chyba, że twój kolega jest herosem, ale oni wygineli wraz z upadkiem starożytnej Hellady i Imperium Rzymskiego).

Casio Gw 9200 Riseman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do osób posiadających dwa G-Shocki z Wave Ceptor. Czy jeśli zsynchronizujecie je w tym samym czasie z zegarem atomowym to po zakończonej synchronizacji sekundy idą łeb w łeb tak samo?

Edytowane przez juh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci, że nawet nie sprawdzałem, ale wczoraj byłem na grillu z kolegą który także ma manię G jak ja, on miał wczoraj gw-7900 ja ryśka i przy dźwięku pełnej godziny dźwięki pokrywały się idealnie a synchronizowane były w nocy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio którejś nocy zaraz po synchronizacji porównałem GW-3500B z GW-M5610 i szły "łeb w łeb". W tej chwili nie jest już idealnie - M5610 przyśpieszył o ułamek sekundy (obydwa zsynchronizowane dzisiaj o 3:02).

Z kolei GS-1150 w porównaniu z GW-3500B śpieszy minimalnie nawet zaraz po synchronizacji.

Edytowane przez Seven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do osób posiadających dwa G-Shocki z Wave Ceptor. Czy jeśli zsynchronizujecie je w tym samym czasie z zegarem atomowym to po zakończonej synchronizacji sekundy idą łeb w łeb tak samo?

Zegarki z wave ceptorem nawet po dobie chodzą dokładnie co do sekundy (sprawdzałem na kilku modelach min. gw 9200, gw 056, gw 810bd), ale dokładność ta jest

także identyczna z czasem na zegarach ściennych sterowanych radiowo, oraz z czasem z serwisów internetowych.

Co do dokładności modułu np. w Risemanie(gw 9200) , to moge stwierdzić,że po 2 tygodniach bez synchronizacji zegarek spieszy się około 5 sekund, ale np.

taki gw 810bd przez ten sam okres czsu przyspieszył o 30 sekund.

Ale, jak toś chce mieć najdokładniejszy czasomierz na ręku, to powinien zakupić model z tzw. wave ceptorem, oraz mieszkać w zasięgu jego działania (Polska ,ma

chyba pełne pokrycie, takie do dzisiejszego dnia mam doświadczenia z tą funkcją).

Casio Gw 9200 Riseman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zakończyłem test GW-M5610 w ciągu miesiąca przyspieszył 8 sekund. Co prawda nie mam drugiego zegarka ale sprawdzałem to z dzwonnicą kościelną która jest synchronizowana z zegarem atomowym i o pełnych godzinach bije dzwon (elektryczny) dokładnie z czasem na zegarku.

Edytowane przez juh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie kto z Nas ma najstarszego najdłużej działającego G?

Pochwalcie się B)

mo to DW-5600C, coś z 1987r :)

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam drugiego zegarka ale sprawdzałem to z dzwonnicą kościelną

Wiedziałem, że kiedyś wrócą takie czasy, że zegarek będziemy ustawiać według zegara na wieży :D

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi