Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem od groma Casio czy to G czy Edifice i każdy moim zdaniem był wart swojej ceny czy kosztował 100 czy 3000 pln.

Jeden z modeli Oceanusa ma taki sam moduł jak MTG-S1000D...

A tymczasem trzeba się wyluzować ;)

cf1d76c93a21825d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moduł to nie wszystko,ocki są wykonane z utwardzanego powierzchniowo tytanu,mtg jest fajny,tylko wkurzają te plastikowe wstawki..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weźcie do ręki G-Shocka za 1000zł oraz Citizena, Seiko itp i porównajcie quality. Gdzie będzie G-Shock? :P

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weźcie do ręki G-Shocka za 1000zł oraz Citizena, Seiko itp i porównajcie quality. Gdzie będzie G-Shock? :P

A potem zrzućcie te zegarki z 5 metrów na kafelki. Gdzie będzie wtedy G-Shock? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy byś rzucił swojego MTG z 5m na kafelki :D I szczerze to nie wiem czy by przeżył, wszystko zależy jak by upadł ten kloc :P

G-Shocki kiedyś były fajne, teraz ceny są mocno przesadzone. Może jakby nie robili po kilka filmów do reklamy każdego modelu to by było taniej? :D

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy byś rzucił swojego MTG z 5m na kafelki :D I szczerze to nie wiem czy by przeżył, wszystko zależy jak by upadł ten kloc :P

G-Shocki kiedyś były fajne, teraz ceny są mocno przesadzone. Może jakby nie robili po kilka filmów do reklamy każdego modelu to by było taniej? :D

Pisałeś o G za 1000 a nie za 4000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio G, tylko z nazwy jest G:-), zreszta wyżej było juz kilka postów na ten temat.

Problem w tym że tu chodzi bardziej o trend, więc może zacznę od przykładów MTG cena Mudmaster cena, tu konkurencja jest bardzo duża, i tu nawet nie chodzi o właściwości samych zegarków,

tylko o lans. Ile osób kupiło drogie G ich dla właściwości, ilu z was tyra nimi bo w końcu seria G jest do tyrania.

Reasumując konkurencja lanserskich zegarków jest bardzo duża.

Może się mylę.

Pozdrawiam

Edytowane przez floyd

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem swoje Casio bo cena była śmieszna.Podejrzewam,że TT wyceniłby ten zegar na jakieś 7-8 tys,a tyle wart raczej nie jest.Żaden prestiż,w sumie dobrze wykonany kwarcok nic poza tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G-Shocki oferują połączenie: wytrzymałości, funkcjonalności, fajnego wyglądu i ogólnej miodności.

Casio wykorzustuje popyt i podnosi ceny. 8-(

Jeśli ktoś lubi taką stylistykę, to niestety, nie ma innego wyboru. 

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałeś o G za 1000 a nie za 4000.

W okolicach 1000 jest np rangeman, gw-4000, gw-3000. Myślę, że wszystkie przeżyły by z palcem w nosie upadek z 5 m na kafelki. Z mtg jest taki problem, że bezel nie kosztuje 30zl, a reszta wymiennych elementów też nie należy do najtańszych i one mogły by ucierpieć przy upadku. Moja historia z G zaczęła się od tego, że "zwykły" casio spadł mi na kafelki i poszło szkło.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykład, dla mnie cena Mudmastera 2k jest ok ale 3,5k, nie zapłacił bym nigdy, tzn wybrał bym coś innego.

Myślę też że ludzi myslących w ten sam sposób jest więcej.

Pozdrawiam

floyd

Edytowane przez floyd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie moje G wskazówkowe trafiały idealnie w indeksy a ostatnio oglądałem kilka Tagów(modele za ponad 10000tys) kwarcowych i żaden nie trafił...taka dygresja bo mi się przypomniało, żałosne i przykre

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

floyd, jeśli zakładasz konieczność posiadania wyłącznie jednego zegarka, to faktycznie we wspomnianej cenie wielu wybierze coś innego od G. Jednak weź pod uwagę, że posiadacze luksusowych i bardzo luksusowych zegarków też biegają, grają w tenisa, czy ping-ponga. I nie koniecznie będą to robić w swoich omegach, rolexach czy patkach. A kupując sobie zegarek idealny do takich spraw, czyli G, sięgną na półkę z modelami high-endowymi. Więc grupa docelowa na najdroższe modele g-shockow znajdzie się nawet poza gronem g-maniaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W okolicach 1000 jest np rangeman, gw-4000, gw-3000. Myślę, że wszystkie przeżyły by z palcem w nosie upadek z 5 m na kafelki. Z mtg jest taki problem, że bezel nie kosztuje 30zl, a reszta wymiennych elementów też nie należy do najtańszych i one mogły by ucierpieć przy upadku. Moja historia z G zaczęła się od tego, że "zwykły" casio spadł mi na kafelki i poszło szkło.

Komplet bezeli do MTG kosztuje coś około 110 pln więc tragedii nie ma a bransoleta to jakieś 350 pln więc porównywalnie do innych modeli więc jakiś większy problem to nie jest.

Na pewno bezel czy bransoleta do OCW czy jakiegoś Seiko za 4k będie więcej kosztować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bezele od gwn-1000 są droższe, rzeczywiście nie ma tragedii.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ziomy gdzie znajde numer konta do przedłużenia gwarancji na Casio ew czy mógłbym prosić o zdjęcie druczku z aktualnym kontem?

W sklepie nie dali

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja to Wam jeszcze powiem, że Waldzior to chyba jest tajniakiem z Casio :P:D

Przeglądając nasze forum można stwierdzić, że mało kto z nas potrzebuje wytrzymałego zegarka bo i tak zmieniamy je zbyt często, a w sumie to nawet lepiej jakby się łatwiej psuły bo wtedy byłby jakiś sensowny pretekst do kupienia nowego egzemplarza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby G się łatwo psuły to nie miałbym ich tyle. Cenie je za to, że mogą być wiecznie młode i sprawne, i mogą czekać na swoją kolej na półce bez uszczerbku na sprawności :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby G się łatwo psuły to nie miałbym ich tyle. Cenie je za to, że mogą być wiecznie młode i sprawne, i mogą czekać na swoją kolej na półce bez uszczerbku na sprawności :)

Dokładnie, pięknie to napisałeś:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A potem zrzućcie te zegarki z 5 metrów na kafelki. Gdzie będzie wtedy G-Shock? :P

O cyferkowego G bym się nie martwił przy upadku z kilki kilkunastu metrów ale o wskazówkowego już tak.. Nie mam tu na myśli bezela czy bransolety bo jak sam przytoczyłeś wcześniej nawet do takiego MTG komplet bezeli kosztuje nieco ponad 100PLN, czyli nie wielki koszt i w łatwy sposób można samemu dokonać wymiany. Bardziej obawiał bym się czy oby po takim upadku żadna wskazówka się nie wypnie bo wtedy to albo naprawa serwisowa lub na własną rękę o ile czujemy się na siłach. Nie każdy tez lubi i ma ochotę rozkręcać zegarek i wyjmować moduł z koperty. Jakby nie patrzeć jest to już większa ingerencja niż wymiana bezela.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoć moduł jest umieszczony w jakimś żelu..to prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy tu gadu gadu, a ja przeglądam MTG, i coraz bardziej podoba mi się Casio MTG-G1000D-1A2 :-).

Niestety nic okazyjnego z Singapuru nie moge wypatrzeć:-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Dobrze wygląda ten siup ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi