Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Recommended Posts

Czy ktos z Krakowa i okolic, ma moze na stanie MRG-110 lub MRG-220 ? chcialbym przymierzyc i sie mu blizej przyjrzec bo rozwazam zakup

Czy ktos z Krakowa i okolic, ma moze na stanie MRG-110 lub MRG-220 ? chcialbym przymierzyc i sie mu blizej przyjrzec bo rozwazam zakup

To chyba będę ja :)

Jak coś PW

Witam, mam pytanie jaka jest średnica (fi) w milimetrach szkiełka zegarka model Casio G - Shock GW-2310FB ponieważ chcę założyć folię ochronną ?

Mój pierwszy DW-5600E, jaki jedyny najwygodniejszy ze względu na jego niski profil koperty który ma plusy w noszeniu pod rękawem koszuli ;) Prostota a zarazem klasyka w nowym wykonaniu.

gallery_60667_2498_55037.jpg

Witam, mam pytanie jaka jest średnica (fi) w milimetrach szkiełka zegarka model Casio G - Shock GW-2310FB ponieważ chcę założyć folię ochronną ?

Tam bezrl metalowy przykrywa szkiełko, więc jak coś to chyba musis demontować całość. Miałem je w ręce wyjęte, ale nie zmierzyłem :(

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Tam bezrl metalowy przykrywa szkiełko, więc jak coś to chyba musis demontować całość. Miałem je w ręce wyjęte, ale nie zmierzyłem :(

Czy mógłbyś chociaż zmierzyć wymiary teraz jak jest zamontowane i podać wymiar ?

Dzięki.

Czy mógłbyś chociaż zmierzyć wymiary teraz jak jest zamontowane i podać wymiar ?

Dzięki.

Nie mam już tego zegarka - przykro mi

Pozdro z Korfu.post-95535-1507047739,6306_thumb.jpg

Widzieliście tego MacGyvera z olx.

35ba207958f3d94377426bea201a63af.jpg

Edited by GeRmAnOs

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

Przyszedł wołek roboczy chociaż troszkę szkoda bo ma nowiutki bezel.

20171004_083134_zpsmm72pp51.jpg

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Cześć,

Czy ktoś tutaj ma może GST-B100D-1AER? Zastanawiam się nad wyborem między GST-B100D-1AER a GST-W110D-1AER, może jakieś sugestie/podpowiedź? Dodam że oba bardzo mi się podobają, cena widzę dość podobna więc wybór nie łatwy ;) Przyznam że trochę ten brak WC tak mnie przekonuje bardziej do wersji GST-W.

Edited by Martinez87

Jest to zapewne kwestia gustu, ale mnie o wiele bardziej na żywo przekonuje B100. Na tyle, że chcę go mieć pomimo niedawno zakupionego GST. Musisz zdecydować czy analog, czy hybryda i kupić ;) 

Powodzenia z wyborem :)

@Martinez

Też stałem przed tym wyborem. Poza estetyką (na koniec i tak wygrał GST W bo bardziej czytelny jak dla mnie) musisz pomyśleć o funkcjonalności. Ja osobiście korzystam z timera i stopera a to jest nieporównywalnie bardziej czytelne na W.

B ma fajniejszy kształt koperty ale na tarczy jak dla mnie za dużo się dzieje. Ani ten spinner ani dual time mi nie leżą. Także GST W

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

@Trokpol

Ja lubię analogi  ;) chodź ta hybryda też jest spoko. Na żywo niestety oglądać B100 nie miałem przyjemności.

Powiedz mi jak wygląda kwestia synchronizacji czasu? Rozumiem że żeby ona się odbywała automatycznie to w tel. muszę mieć cały czas wł. BT (dość logiczne, ale wolę się upewnić  ;) ).

Druga kwestia z których funkcji po za synchronizacją nie da się skorzystać bez appki i aktywnego BT?

Trzecie pytanie czy BT w zegarku sam się wył po jakimś czasie czy zaraz po rozłączeniu?

@Xavras_s

Wiem co masz na myśli  :) Przyznam że akurat dualtime jest całkiem spoko, ale to taki niekonieczny dla mnie dodatek. Tym bardziej jak mam WT. Z drugiej strony WC mnie trochę bardziej przekonuje, ponieważ watch sam będzie dbał o aktualny czas bez konieczności korzystania z dodatkowych źródeł (czyt. komunikacja BT z tel).