TomG80 9389 #52876 Napisano 23 Listopada 2020 Przyznam, że na żywca ten metal lepiej wygląda, niż na renderach. Coraz bardziej ciekawi mnie on. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Saper223 839 #52877 Napisano 23 Listopada 2020 Mi też wierci głowę ten zegarek. Na filmach zdecydowanie zyskuje natomiast fotki nie oddają jego uroku. I jeszcze taka limitka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrykM91 3 #52878 Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) Czy ktoś z posiadaczy G-shocka GD-400 w wersji MB(negatywowy wyświetlacz, zielone cyfry) mógłby wypowiedzieć się na temat czytelności wyświetlacza? Widziałem filmiki na YT oraz zdjęcia, ale to nie odzwierciedla rzeczywistości. Dodam, że miałem kiedyś GBD-800 z ciemnym wyświetlaczem i czytelność była bardzo przyzwoita. Edytowane 23 Listopada 2020 przez PatrykM91 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52879 Napisano 23 Listopada 2020 @Saper223 i @TomG80, mnie za to ta reedycja w ogóle nie rusza. Nawet ta limitowana zakrętka. Z tą stalą trochę MZ przesadzają. Po sukcesie stalowych kostek poszli za ciosem, ale wg mnie nie każdemu zegarkowi to pasuje. Dodatkowo te nieergonomiczne przyciski, ustawione osią równolegle do nadgarstka. Takie przyciski są w G-7800 i o ile może wygląda to nawet ładnie, to wygoda obsługi jest fatalna, bo trzeba sobie wykręcać nadgarstek drugiej ręki, żeby coś tam powciskać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31280 #52880 Napisano 23 Listopada 2020 Takie pytanie, King jest teraz za 422zł do kupienia na black week, nie mam go gdzie przymierzyć a nie chce się bawić w zwroty. Pytanie czy będzie dużo za duży? Tak leży g9300 i do niego jako największy zegarek mogę się odnieść. 16.5 cm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35554 #52881 Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) Jak mam obecnie 19cm i king jest sporo za duży dla mnie, 9300 jest przy nim mały Edytowane 23 Listopada 2020 przez murcins 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52882 Napisano 23 Listopada 2020 @eddi87, King jest duży, ale taki ma po prostu być. Jak kolega pisze powyżej, 19cm w nadgarstku, to ciągle zbyt mało, aby go uznać za zegarek w sam raz. Ja przy 18,5cm w obwodzie nadgarstka sobie go podarowałem. Jeżeli natomiast lubisz duuuże sikory, to może i warto spróbować Obejrzyj sobie dwa poniższe filmy. Gość ma niezbyt duży nadgarstek, więc będziesz miał jakieś odniesienie. Na końcu każdego z nich robi przymiarkę. https://www.youtube.com/watch?v=GYDb8v5fDxM https://www.youtube.com/watch?v=2bzphSMzJgI 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31280 #52883 Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) Dzięki za info, jednak odpuszczam i szukam kostki w negatywnie do pary z pozytywnym m5610. I teraz mam zagwoztkę czy np. DW-5600HRGRZ-1ER czy GW-M5610RB-4ER lub GW-M5610-1BER. Czy potrzebuję solara i multiband skoro jedna kostka już ma może jakiś inny typ od was? Z pewnością na lato kostka z negatywem by szła w letnie jasne ciuchy bo w mojej opinii negatyw lepiej się prezentuje z żółtym, czerwonym czy pomarańczowym niż pozytyw. Edytowane 24 Listopada 2020 przez eddi87 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabawny 77 #52884 Napisano 24 Listopada 2020 13 minut temu, eddi87 napisał: Dzięki za info, jednak odpuszczam i szukam kostki w negatywnie do pary z pozytywnym m5610. I teraz mam zagwoztkę czy np. DW-5600HRGRZ-1ER czy GW-M5610-1BER. Czy potrzebuję solara i multiband skoro jedna kostka już ma może jakiś inny typ od was? Z pewnością na lato kostka z negatywem by szła w letnie jasne ciuchy bo w mojej opinii negatyw lepiej się prezentuje z żółtym, czerwonym czy pomarańczowym. Choruję na DW-5600HRGRZ-1ER gdybyś się zdecydował to daj znać jaką widoczność ma ten negatyw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 585 #52885 Napisano 24 Listopada 2020 3 godziny temu, Zabawny napisał: Choruję na DW-5600HRGRZ-1ER gdybyś się zdecydował to daj znać jaką widoczność ma ten negatyw. to jest moja ulubiona (zeby nie napisac ukochana) kostka ale negatyw nie jest dla kazdego to zdjecie swietnie oddaje jak prezentuje sie wyswietlacz w jasny dzien: wlascicielem zdjecia jest g.jasinski, na moich zdjeciach byly za duze refleksy tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52886 Napisano 24 Listopada 2020 Jakiś czas temu zrobiłem sobie małą wizualizację, jak wyglądałaby wariacja "miksu" GW-9300dc i GW-9300CM. Chodziła mi po głowie zamiana kilku elementów między tymi modelami, dzięki czemu moglibyśmy uzyskać takie oto opcje: GW--9300CM poszedł już do ludzi, ale dalej zastanawiam się, czy wymienić w GW-9300DC wyświetlacz na pozytywowy z tego pierwszego. Co o tym myślicie? Poza oczywistą korzyścią w postaci większej czytelności, chodzi i o tzw. "wow-factor". Skórka warta wyprawki, czy jednak profanacja pięknego w oryginale zegarka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #52887 Napisano 24 Listopada 2020 5 minut temu, clusca napisał: Jakiś czas temu zrobiłem sobie małą wizualizację, jak wyglądałaby wariacja "miksu" GW-9300dc i GW-9300CM. Chodziła mi po głowie zamiana kilku elementów między tymi modelami, dzięki czemu moglibyśmy uzyskać takie oto opcje: GW--9300CM poszedł już do ludzi, ale dalej zastanawiam się, czy wymienić w GW-9300DC wyświetlacz na pozytywowy z tego pierwszego. Co o tym myślicie? Poza oczywistą korzyścią w postaci większej czytelności, chodzi i o tzw. "wow-factor". Skórka warta wyprawki, czy jednak profanacja pięknego w oryginale zegarka? Czy wymiana wyświetlacza jest na takich samych zasadach jak w Romku? Mini sprężynki itd itp? W Mudzie nie grzebałem a jestem ciekaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52888 Napisano 24 Listopada 2020 Nie mam zielonego pojęcia, z pewnością nie robiłbym tego osobiście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #52889 Napisano 24 Listopada 2020 4 minuty temu, clusca napisał: Nie mam zielonego pojęcia, z pewnością nie robiłbym tego osobiście A czemu? Nie jest to trudne, ale wymaga dokładności i cierpliwości Jak chcesz to mogę Ci przerzucić jak zdecydujesz się na podmianę 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9389 #52890 Napisano 24 Listopada 2020 O ile mi wiadomo, to wymiana LCD w Mudzie jest technicznie bardziej zbliżona do Kinga czy Ryśka, czyli sprężynki są normalnych rozmiarów, a nie takie drobiazgi, jak w Romku. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #52891 Napisano 24 Listopada 2020 1 minutę temu, TomG80 napisał: O ile mi wiadomo, to wymiana LCD w Mudzie jest technicznie bardziej zbliżona do Kinga czy Ryśka, czyli sprężynki są normalnych rozmiarów, a nie takie drobiazgi, jak w Romku. Łee to wtedy już w ogóle łatwizna 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrykM91 3 #52892 Napisano 24 Listopada 2020 A propo wyświetlaczy, skąd je bierzecie? Są jakieś strony gdzie można to kupić? Bo bezel, pasek to nie problem, ale wyświetlaczy nie widziałem nigdzie na sprzedaż. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52893 Napisano 24 Listopada 2020 A propo wyświetlaczy, skąd je bierzecie? Są jakieś strony gdzie można to kupić? Bo bezel, pasek to nie problem, ale wyświetlaczy nie widziałem nigdzie na sprzedaż. Wyświetlacze np. w Świecie Zegarków są dostępne.No OK Panowie, ale co sądzicie w ogóle na temat takiego "swapa"? . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13124 #52894 Napisano 24 Listopada 2020 No OK Panowie, ale co sądzicie w ogóle na temat takiego "swapa"? .Dla mnie ostatni, prawy dolny róg. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9389 #52895 Napisano 24 Listopada 2020 (...) co sądzicie w ogóle na temat takiego "swapa"? .Maćku, jeśli to dla Ciebie zegar po prostu do noszenia i fabryczna specyfikacja nie jest dla Ciebie istotna, to tak, myślę, że to dobry pomysł. Ja sam stworzyłem sobie Kinga wg potrzeb, czyli generalnie specyfikacja GXW-56GB-1 (który oryginalnie jest w negatywie), a LCD dałem od GXW-56-1B i jestem z tego pomysłu bardzo zadowolony. Całe zeszłe wakacje właściwie nie schodził z łapy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35554 #52896 Napisano 24 Listopada 2020 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52897 Napisano 24 Listopada 2020 Godzinę temu, p.r.p. napisał: Dla mnie ostatni, prawy dolny róg. Mam do wyboru już tylko bazę GW-9300DC, więc albo zostanie jaki jest (drugi od lewej w górnym rzędzie), albo zafunduję mu wyświetlacz z GW-9300CM (drugi od lewej w dolnym rzędzie). Jak miałem oba, to kombinowałem jakie wyszłyby mi wersje z ich pomieszania Godzinę temu, TomG80 napisał: Maćku, jeśli to dla Ciebie zegar po prostu do noszenia i fabryczna specyfikacja nie jest dla Ciebie istotna, to tak, myślę, że to dobry pomysł. Ja sam stworzyłem sobie Kinga wg potrzeb, czyli generalnie specyfikacja GXW-56GB-1 (który oryginalnie jest w negatywie), a LCD dałem od GXW-56-1B i jestem z tego pomysłu bardzo zadowolony. Całe zeszłe wakacje właściwie nie schodził z łapy. No właśnie to ma być taki GW-9300 Ultimate, który już zostanie u mnie 4ever. Czekam jeszcze na żółtego Romana do kolekcji, którego może przebiorę w bezel od DCJ i czarny karbonowy pasek - coś w stylu wersji kolegi Patryka GW-9200 jest sam w sobie idealny, więc nie trzeba grzebać. Tym samym będę miał "trzech wspaniałych" w wersjach, na jakich mi zależy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9389 #52898 Napisano 24 Listopada 2020 Jednowskazówkowiec. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35554 #52899 Napisano 24 Listopada 2020 Całkiem przyjemny model 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9389 #52900 Napisano 24 Listopada 2020 @murcins Mi też się podoba, zwłaszcza, że niebawem będę reckę nagrywał, tylko innych wersji kolorystycznych. Bardzo dobre zestawienie ceny do funkcjonalności i przede wszystkim brak wizualnych udziwnień, jak np. w GA-100, a już zwłaszcza w GA-110. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach