Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

GA100 ma w sobie to coś co przyciaga wzrok. Może analogowy wygląd, mnie osobiście przyciągaly wskazówki chociaź dziś juź przegladalem oferty G bez nich i coś czuję że niedługo zagości u mnie drugi Shock. Nawet już wiem jaki ;) Taki czerwony z czarnymi wstawkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za post pod postem ale może ktoś bedzie zainteresowany bo to chyba rzadkość http://allegro.pl/casio-g-shock-g-9100r-4er-gulfman-unikat-nowy-i4479029730.html

Znalezione nie moje :)

Miałem tego Gulfa. Cena bardzo dobra.

Jak sprzedawałem pies z kulawą nogą sie nim nie zainteresował. A na ebayu kosztował circa 1000 pln.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak za nówkę to rewelacja bo podstawowy kosztuje teraz 350zł. Jak by była granatowa wersja to był łykał ^_^

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

No właśnie, a za granicy raczej mało osób sprowadza zegarki, a cena G9300GY na zatoce jest raczej lekko przesadzona i wątpie by ktoś w Polsce się na niego skusił ;p I czemu Zibi tak postępuje ?

Cena lekko przesadzona to jest tylko w ZIBI i chyba tylko w Polsce.Naturalnie ceny w niemczech sa wyższe niż w Polsce ale oni zarabiaja 2tys ale ojro wieć ich stać :)

w USA G kosztuje pewnie mniej niż paczka fajek :( i wszyscy by tam kupowali tylko że cło nas zjada i dlatego mało osób chce...Ja dużo G kupowałem w singapurze i byłem zadowolony tylko ta nieszczesna gwarancja...

Masz 9300 w wersji o której w Zibi powiedzą pewnie że nie istnieje i nie płacz że za drogi :)

http://www.ebay.pl/itm/Casio-Men-G-SHOCK-Mudman-Sport-Watch-G9300GB-G-9300GB-1D-/351134439850?pt=Wristwatches&hash=item51c13e59aa&_uhb=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega kacprzak1991 ma wersje G-9300GY a nie GB ktora wcale malo nie kosztuje http://m.ebay.com/itm/111419585182?nav=SEARCH

Poza tym jest to wersja limitowana wiec jakis tam prestiz jest.

Na Polske z oficjalnej dystrybucji faktycznie bylo 30 sztuk ale byl tez bez problemu dostepny z nieoficjalnej dystrybucji. Ceny tez nie zabijaly bo tez i nikt sie o nie nie zabijal i zalegaly na przecenach.

Mialem takiego samego. Fajny łocz a kwestia limitki dodawala smaczku.

Tapnięte z fona.

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Kolega kacprzak1991 ma wersje G-9300GY a nie GB ktora wcale malo nie kosztuje http://m.ebay.com/itm/111419585182?nav=SEARCH

Poza tym jest to wersja limitowana wiec jakis tam prestiz jest.

Na Polske z oficjalnej dystrybucji faktycznie bylo 30 sztuk ale byl tez bez problemu dostepny z nieoficjalnej dystrybucji. Ceny tez nie zabijaly bo tez i nikt sie o nie nie zabijal u zalegaly na przecenach.

Mialem takiego samego. Fajny łocz a kwestia limitki dodawala smaczku.

Tapnięte z fona.

Taka nie istnieje :) 

Fakt mój bład :) Teraz bede mu bił pokłony bo ma jednego z 30 szt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to GY nie można dostać już ze sklepu a od osób prywatnych i to one zarzucają takie sumki, że w przeliczeniu wychodzi ponad 1000 zł, a GB byłby super gdyby te wstawki złote były innego koloru, bo jak dla mnie to nie wygląda ciekawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Ja miałem tak ze dwa lata temu GX-56 GB czyli kinga w tej edycji...Ale jakoś ze był mało czytelny to sprzedałem.Dałem 499zł i za tyle poszedł do ludzi...Teraz są rzadko na zatoce za 1200zł :( Głupia głowa :( Oj głupia :( Najgorzej boli to że nie potrzebowałem kasy tylko żoncia miałczała że "po co Ci tyle tych zegarków,tylko leża" Ehhhhh...Nie słuchać się żony :)

Edytowane przez miczel1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kacprzak bo jak chcesz kupić to wtedy nie ma. G-9300 w Twojej wersji ze dwa lata temu walał się po allegro po jakieś 850 zł. Fakt tani nie był ale często się pojawiał i to nówki. Ja swojego GDF-100 czerwonego kupiłem za trochę ponad 400 zł klasyczne były po 320 zł a teraz klasyczny prawie 500 zł a czerwonego ciężko znaleźć. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do GDF100 bardzo podoba mi się wersja BB cała czarna. Ostatnio był na olxie za 400 zł, ale nie miałem kasy i zresztą cos mi jednak tam smierdziało. Jak pozniej pytałem sprzedawcy czy nadal aktualne i czy mogłby wystawic na alle to mowił, że juz wczesniej wystawiał i sprzedał za 500 zł, a praktycznie codziennie wskakuje na aukcje gdf i patrze czy sie nie trafi własnie wersja GDF100bb. No i nie widziałem jego aukcji ani razu i zapytałem czemu mi nie wyskakiwała jego aukcja to napisał ze wystawił ją pod nazwą GDF111 ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami lepiej nie ryzykować. W pl ta wersja kosztuje 600 zł. A też trafiały się dużo taniej. Trzeba szukać na ebay albo w zagranicznych sklepach.

http://mywatcheshub.com//casio-men-g-shock-sport-mwh-gdf100gb-gdf100gb1d-p-165679/?zenid=7dd75f14bf3050a15ed21550272bea78

Tylko to złota wersja. 

W dobrej cenie mudman:

http://mywatcheshub.com//casio-men-g-shock-mudman-sport-mwh-g9300gb-g9300gb1d-p-165581/?zenid=7dd75f14bf3050a15ed21550272bea78

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Potrzebuję Waszej pomocy.

W prezencie urodzinowym dostanę kolejnego G. Model mam wybrany ale teraz waham się pomiędzy dwoma wersjami:

http://www.demus-zegarki.pl/product-pol-16040-Zegarek-Casio-GA-100B-7AER.html

http://www.demus-zegarki.pl/product-pol-10580-Zegarek-Casio-Bialy-GA-100A-7AER.html

Oba są dostępne u Bigbena. Początkowo podobała mi się wersja z ciemną tarczą. Tylko jak jest z jej czytelnością? Widział ktoś oba zegarki na żywo? czy to jest tylko złudzenie na zdjęciu czy faktycznie cała obudowa w tym z jasną tarczą jest bardziej błyszcząca a w tym z ciemną bardziej matowa?

Teraz skłaniam się bardziej ku jasnej ze względu na czytelność ale trochę martwi mnie ta błyszcząca obudowa. Obejrzałem masę filmów na youtube z tymi zegarkami ale nie jestem w stanie rozstrzygnąć czy jest różnica pomiędzy oboma zegarkami w kwestii obudowy.

Z góry dzięki za pomoc!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem oba zegarki, miałem na nadgarstku.

Ich czytelność jest dla mnie porównywalna.

Osobiście wybrałbym ciemną wersję z niebieskimi detalami - jest dla mnie ładniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź.

a co z tym błyszczeniem obudowy? jest jakaś różnica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie miałem jakieś 8-10 lat temu G-Shocka, który miał funkcje zapisywania numerów telefonów + można było dostosowywać kolor tarczy, było tam kilkanaście schematów. Kojarzy ktoś jaki to model ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź.

a co z tym błyszczeniem obudowy? jest jakaś różnica?

Mam wrażenie, że drugi jest delikatnie bardziej błyszczący, ale to może być złudzenie. Nie widziałem ich obu jednocześnie, by móc porównać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie też mi się tak wydaję, że ten z jasną tarczą bardziej błyszczy.

Ktoś jeszcze miał z nimi do czynienia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

He he nikt bo nikt nie chce miec brudno białego modowego G :) Tak na poważnie to bierz tego z ciemna tarcza bo jest poprostu ładniejszy.Ja miałem żółtego i tam są zółte cyfry-nic nie widać,teraz mam czarnego w wersii C czyli z zielonymi wskazówkami i cyframi i też mało widać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam od razu modowego.

Tak się właśnie znowu skłaniam ku temu z ciemną tarczą. A co do koloru to białego planowałem już od dłuższego czasu, mam czarnego DW5600, czerwonego G-7900A i do tego miał dołączyć biały. A że w między czasie zrobił się modny to trudno, moda przeminie i wtedy będę miał wyjątkowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie miałem jakieś 8-10 lat temu G-Shocka, który miał funkcje zapisywania numerów telefonów + można było dostosowywać kolor tarczy, było tam kilkanaście schematów. Kojarzy ktoś jaki to model ?

g-3010 i wariacje na temat czyli 3011 wrzuć symbol w grafika w google na pewno znajdziesz swój po obrazkach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie, na 99% to był ten model. Widzę, że już ciężko dostępny :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Potrzebuję Waszej pomocy.

W prezencie urodzinowym dostanę kolejnego G. Model mam wybrany ale teraz waham się pomiędzy dwoma wersjami:

http://www.demus-zegarki.pl/product-pol-10580-Zegarek-Casio-Bialy-GA-100A-7AER.html

Oba są dostępne u Bigbena. Początkowo podobała mi się wersja z ciemną tarczą. Tylko jak jest z jej czytelnością? Widział ktoś oba zegarki na żywo? czy to jest tylko złudzenie na zdjęciu czy faktycznie cała obudowa w tym z jasną tarczą jest bardziej błyszcząca a w tym z ciemną bardziej matowa?

Teraz skłaniam się bardziej ku jasnej ze względu na czytelność ale trochę martwi mnie ta błyszcząca obudowa. Obejrzałem masę filmów na youtube z tymi zegarkami ale nie jestem w stanie rozstrzygnąć czy jest różnica pomiędzy oboma zegarkami w kwestii obudowy.

Z góry dzięki za pomoc!!

Witam ponownie.

Otrzymałem odpowiedź z demusa. Wklejam bo może komuś się przyda:

"model

jest biały lakierowany

jest biały matowy"

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli coś za coś. Lepsza czytelność albo łatwe brudzenie się koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi