Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie w Vostoku zabiła inna rzecz a mianowicie kiedyś jakiś czas temu miałem odłorzone 1900zł na Anchara albo Ekranoplana i wiecie co nie kupiłem...ale nie dla tego że mi się nie podobał-ani jeden ani drugi nie zapiął mi sie na reke (zapiął na ostatnią dziurę co wyglądało komicznie) !!! Poważnie miały za krótkie paski!!!! Jak zegarek dla nurków/pseudo nurków ala diver może mieć pasek do max nadgarstka 22??? Kiepski żart !!! Tak samo było z Festina Chrono Bike 2012 ta sie wcale nie zapięła...Dlatego nosze G :)  Nie dla wszystkich te zegarki są duże 

Paski zawsze można zmienić. Vostoki, a zwłaszcza Festiny, są znane ze słabych pasków. ;) Ale co po zmianie pasków jeśli wielkość zegarka się nie zmieni. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawego w kolorystyce czarno-zlotej mozna wyrwac do 500zl:)?

Sent from my BlackBerry 9930 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

micze1 jak lubisz duże zegarki to moja Festina 16542 47 mm koperta :)

h5Sxm8e.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie sie przymierzam do tej festiny tylko żòłtej.

Dobrze sie prezentuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci tak bardzo lubię ten zegarek :) Kupiłem nówkę sztukę dwa i pół roku temu za trochę ponad 1 k. Więc cenowo jest tak sobie bo w tej cenie można kupić jakiś automat z szafirkiem anie kwarc z mechanizmem za kilka dolców. Chociaż Festina nie jest jakoś prestiżową marką :) to i tak mi się podoba masywna z fajną bransoletą, ładna tarcza ze szlifem :)

tUUtmCW.jpg

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

Tylko ta jakosc i trwalosc w festynach jest nie taka jaka powinna byc za takie pieniazki, ktore trzeba zaplacic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0.1 o jakości pewnie masz rację a trwałość jest chyba ok. Chociaż cena takiego kwarca powinna wynosić 500-700 zł max.

Waldzior i to jest waga ciężka na moim 18-18,5cm nadgarstku 250 g :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrana z nas parka ;)

Mój G i mojej żony nabytek Baby-G (tylko 25 funtów w Argos UK).

post-63963-1407831825,5132_thumb.jpg

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w klubie:)

Od czasu rejestracji zmieniłem już prawie całą 'flotę' na automaty, ale nie mogło skończyć się to inaczej - ostatnio kupiłem także G-Shocka..

Chyba naturalna kolej rzeczy z tego co tu widzę;)

Po wyczerpujących konsultacjach z użytkownikiem 'Seven' (któremu jeszcze raz bardzo dziękuje!), zdecydowałem się na model GRX-5600.

Bardzo zależało mi na timerach "interwałowych", a klasyczna seria 5600 podoba mi się najbardziej.

Jednak niespodziewanie pojawił się w okazyjnej cenie na bazarku taki oto G:

n3p8pg.jpg

którego zakupiłem i już się nim cieszę  :D

Nie podoba mi się tak jak 5600, ale pozwala na wyświetlanie czasu drugiej strefy czasowej na "home screen'ie", co bardzo przyda mi się na wyprawach backpackerskich;)

Zdecydowały względy pragmatyczne, ale.... może to nie mój ostatni? ;)

Pozdrawiam!

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro nie podoba Ci się tj. 5600 to uwierz, że to nie Twój ostatni ;p Ewentualnie znajdziesz promocje, tego sprzedasz na rzecz 5600;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7700 to super zegareczek. Ja na co dzień go nosze do pracy. Fajne duże cyfry, rozbudowany timer i stoper, 2 kolorowe diody oraz jak dla mnie super funkcja, że można ustawić w jakich godzinach będziemy mieli sygnał pełnej godziny.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... super funkcja, że można ustawić w jakich godzinach będziemy mieli sygnał pełnej godziny.

... tego nie wiedziałem  :huh: , tj. można ustawić sobie np.  ? ? :33 i o każdej godzinie w 33 minucie będzie sygnał? dobrze rozumiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w klubie:)

Od czasu rejestracji zmieniłem już prawie całą 'flotę' na automaty, ale nie mogło skończyć się to inaczej - ostatnio kupiłem także G-Shocka..

Chyba naturalna kolej rzeczy z tego co tu widzę ;)

Po wyczerpujących konsultacjach z użytkownikiem 'Seven' (któremu jeszcze raz bardzo dziękuje!), zdecydowałem się na model GRX-5600.

Bardzo zależało mi na timerach "interwałowych", a klasyczna seria 5600 podoba mi się najbardziej.

Jednak niespodziewanie pojawił się w okazyjnej cenie na bazarku taki oto G:

n3p8pg.jpg

którego zakupiłem i już się nim cieszę  :D

Nie podoba mi się tak jak 5600, ale pozwala na wyświetlanie czasu drugiej strefy czasowej na "home screen'ie", co bardzo przyda mi się na wyprawach backpackerskich;)

Zdecydowały względy pragmatyczne, ale.... może to nie mój ostatni? ;)

Pozdrawiam!

Też miałem G-7710. Bardzo sobie go chwaliłem. Sprzedałem, bo upatrzyłem sobie innego G. Gdyby nie to, że na chwilę obecną mam 3 G-Shock'i to znowu kupiłbym tego. Gratuluję i niech się dobrze nosi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... tego nie wiedziałem  :huh: , tj. można ustawić sobie np.  ? ? :33 i o każdej godzinie w 33 minucie będzie sygnał? dobrze rozumiem?

Ustawiasz zakres np. od 8 do 22 i tylko w tych godzinach sygnał pełnej godziny będzie aktywny. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiasz zakres np. od 8 do 22 i tylko w tych godzinach sygnał pełnej godziny będzie aktywny. :)

A teraz kumam  :)

Jak Ktoś śpi bardzo czujnie to go nie obudzi  ^_^ , tylko większość narzeka na cichy alarm, ale mnie budzi  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwalę się swoją kolekcją plastików :)

G-100-2BMJF - kupiony w 2001r. Mój pierwszy lepszy zegarek. Dzięki niemu wygrałem w zakładach 6-7 flaszek alko, zrzucając go z akademików, bloków będąc na studiach :) Zawsze się zakładałem, że nic mu się nie stanie i tak było :) Teraz używany tylko do ciężkich zadań

G-Shock GW-6900A-9ER - kupiony 2009r. Rzadko noszony, ale wszystkie zegarki chodzą pod niego, dzięki jego funkcji pozyskiwania godziny z zegara atomowego 

G-Shock GD-350-1BER - kupiony 2013r. Taki codziennik po domu. AllBlack.

Po głowie chodzi mi jeszcze Frogman, zobaczymy co będzie ;)

post-37473-0-75102900-1407926524_thumb.jpg

post-37473-0-12984000-1407926533_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

orientuje się ktoś czy można kupić do g shocka samą metalową sprzączkę od paska? Podejrzewam, że nie ale tak pytam. A konkretnie chodzi mi o czarną sprzączkę z modelu gd100bw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi