Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

akurat 150tka w ogole mi nie podchodzi...

A szkoda ;)

2e0oa6x.jpg

9lkcg1.jpg

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal mi nie podchodzi :D chyba przez to ustawienie wyświetlaczy? Albo właśnie przez to, że nie jest jednolicie czarny jak ga-100... i chyba właśnie 100 zamówie ostatecznie, wydaje mi się czytelniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też obstawiam GA100 bo jak bym miał brac GA120 to tylko jego wersje BB a ona kosztuje juz ze 400pare

Osobiście uważam że zegarek ma jedna wade,czyli korzystanie z wyswietlaczy w momencie gdy godzina ustawia wskazówki tak że je zasłaniaja :)

Też uważam, że własnie jak ga120 to BB, ale jedyne co bym zmienił to matowy blat bo nie podchodzi mi tn połyskujący plastik w środku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Etui dotarło, jak na same G Shocki może być za małe, bokami stykają się , trochę nachodzą. To jest minus. Plus. Są w jednym miejscu a nie porozkładane w różnych miejscach. Przy zamkniętej pokrywie aku ładuje się (chyba, nie zauważyłem spadku) oraz WC się synchronizuje.

post-72726-0-11476400-1408723230_thumb.jpg

post-72726-0-66807500-1408723230_thumb.jpg

post-72726-0-26869400-1408723231_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, teraz mają ciasny ale własny kąt i też jest im dobrze. Wcześniej porozstawiane miałem pudełka i puszki od G i tak je trzymałem, teraz wygląda to dużo, dużo lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam problem w wyborze pomiędzy 2 modelami. Mianowicie:

http://www.amazon.com/Casio-G-Shock-Case-Ana-Digi-GA100LG-8A/dp/B00HHJ8LRQ/ref=sr_1_39?s=apparel&ie=UTF8&qid=1408780614&sr=1-39&keywords=g+shock+watch+men

czy

http://www.amazon.com/Casio-G-Shock-Mirror-Metallic-White-Digital/dp/B004THMWQK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1408781147&sr=8-1&keywords=casio+6900+nb

Który jest lepszy technologicznie? No i czy GA100 jest dość czytelny? Bo chciałby korzystać np. ze stopera na siłowni i czy jest on w miarę czytelny?

No i druga sprawa czy zegarki z tych linków są oryginalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, skorzystaj z wyszykiwarki, bo pytasz o modele, o ktorych czesto sie rozmawia.

Chociazby w pierwszych postach na tej stronie, jak poczytasz od gory...

Tu akurat inna wersja kolorystyczna ale analogicznie mozesz rozwiac kilka watpliwosci.

Ehh.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I podstawowy temat do przeczytania w dziale Casio o białych G Shockach. Naprawdę warto się z tym zapoznać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Oszaleje....pytaja o aukcje z OLX rozumiem,o aukcje z allegro to też jest zrozumiałe....ale żeby się pytać o amazona ....Niedługo ktoś napisze 

"Witam czy zegarek na tej stronie jest oryginalny?  http://www.zibi.pl/  "    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem w zibi oryginalny bezel do GW-3000BD i wyglada tak :)

Podczas renowacji założyłem do tego modelu bezel z indeksami pomarańczowymi i teraz sam nie wiem, który bardziej mi sie podoba na tym G.

Oba możecie zobaczyć w mojej galerii.

post-71916-0-51808700-1408806610.png

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem czyściłem dzisiaj swój GDF-100 nie po raz pierwszy i nie wiem czy to tego wina ale poszedł chyba czujnik. Wyskakuje błąd przy ALTI i BARD i temperatura jest bardzo krótko. Pewnie tylko serwis ??  :angry:

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. W poniedziałek spodziewam się G-shocka GWA1000FC-2A. Kurier ma przywieźć rano. Od razu później jadę na spotkanie z klientem. Mam bardzo małe doświadczenie z zegarkami Casio w ogóle, a przeczytałem teraz na forum pytania o ustawianie, kalibracje itp, i wychodzi na to że mija kilkadziesiąt minut zanim nowy użytkownik ustawi i skalibruje zegarek odpowiednio. To naprawdę zajmuje aż tak dużo czasu? Nie mogę po prostu "odpalić go" i założyć na rękę, uprzednio ustawiając datę? Sorry za naiwne pytanie, ale jak wspomniałem nie mam doświadczenia w temacie.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie bedziesz mial czasu to ustaw tylko godzine i heja, reszte ustawisz pozniej.

Chyba że w ogole nie interesuje Cię ustawienie i rozkminienie zegarka to nie rozumiem po co kupiłeś taką rakiete.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem ponieważ podoba mi się design i kolor. Po lekturze forum rozumiem, że rozkminianie ma sens. W takim razie studiowaniem instrukcji zajme sie wieczorem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem czyściłem dzisiaj swój GDF-100 nie po raz pierwszy i nie wiem czy to tego wina ale poszedł chyba czujnik. Wyskakuje błąd przy ALTI i BARD i temperatura jest bardzo krótko. Pewnie tylko serwis ?? :angry:

Dosyć często przy czyszczeniu ludziska przez nieuwagę wyciągają tzw. gluta z czujnika i tym samym uszkadzają czujnik :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@shnosnas

Jeśli akumulator nie jest rozładowany to powinien już być ustawiony, ewentualnie konieczne będzie tylko wybranie właściwej strefy czasowej (PAR), co w zegarkach z koronką Smart Access jest bajecznie proste, bo wymaga jedynie odblokowania i wyciągnięcia koronki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomaliusz i chyba tak się kurna stało. Nic jutro wyślę zobaczymy co z tego będzie. Brałem u daymona i jeszcze mam gwarancję ale mogą uznać, że to uszkodzenie mechaniczne. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem czyściłem dzisiaj swój GDF-100 nie po raz pierwszy i nie wiem czy to tego wina ale poszedł chyba czujnik. Wyskakuje błąd przy ALTI i BARD i temperatura jest bardzo krótko. Pewnie tylko serwis ?? :angry:

Szczoteczka do zębów czysciles czy jak?

Tapnięte z fona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczoteczką do rąk.  :angry:

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądziłem, że można w taki sposób uszkodzić G-Shocka :wacko::blink:

Sensor w takim razie powinien być lepiej zabezpieczony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi