Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie do GD-350 w tej wersji kolorystycznej nakierował GDF100 BB, którego dostępność jest jaka jest. Ale spełniłem swoje kryterium kolejne po kolorowym G czyli negatywny wyświetlacz. Sam zegarek ma mega wygodny i miękki pasek + skrzydełka i na mojej 17,5cm łapce leży idealnie. Relatywnie tani G a naprawdę solidnie wykonany i dobrze wyglądający z podstawowymi funkcjami i troszkę ponad to.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja zobaczyłem pierwszy raz gdf100bb i zdałem sobie sprawę jak cieżko go dostać to tez po zobaczeniu gd350 w czarnej wersji w TT na żywo zacząłem sie nad nim zastanawiać :P ale doszedłem do wniosku ze nawet jak bym go kupił to nadal męczyłaby mnie myśl ze to nie do końca to czego pragnę i postanowiłem cierpliwie czekać i szukać od czasu do czasu i sie opłaciło ;) co nie zmienia faktu ze gd350 prezentuje sie także nieziemsko zwłaszcza na żywo ze swoim mega kontrastowym negatywem ;d

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez kacprzak1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy sztucznym świetle kolor negatywu jest biały jak w twoim GDFie a w świetle dziennym ten mega wyraźny złotawy odcień :)

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to masz dobry uczynek na koncie kosztem zegarka na rąsi ;)

A na lato żadne "białe zamiecie" tylko:

2q0vho3.jpg

King na lato ok. Plus mojego taki, że raczej nie spotkam nikogo innego z takim zegarkiem. M5610NV z paskiem i bezlem od M5610LG + face protector od DW-5600P.

A podobać nie musi się każdemu. Dla mnie biały G z negatywem wygląda ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale minus Twojego taki, że tylko Ty wiesz, że jest unikatowy i zmodowany i tylko dla Ciebie będzie w związku z tym niepowtarzalny.

Nikt tego nie widzi. Niestety.

Ja noszę często zwykłego Rangemana i przez 8 miesięcy też nikogo z takim zegarkiem nie spotkałem na ulicy czy w pubie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość widywanych przeze mnie na ulicy G to albo GA 100 ewentualnie GA 110 czasem się trafi coś z serii 6900.

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Niestety taka jest rzeczywistość, a w dodatku połowa tych zegarków to podróbki  :(

Co do negatywa, to miałem jeden zegarek z takowym G-7710 i w lecie sprawował się świetnie, złote cyfry na grafitowym tle wyglądały niesamowicie. Myślę, że tego typu wyświetlacz musi mieć grube segmenty i wtedy będzie ok

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GA100 to bardzo fajny model, z powodu swojej wielkości specyficzny w pewnym sensie. Za 20 lat GA100 i GA110 będą zapewne dalej produkowane jako klasyki jak DW5600 i DW6900, jest moda i popularność są i podróbki. Ja się swojego nie pozbędę raczej nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

King na lato ok. Plus mojego taki, że raczej nie spotkam nikogo innego z takim zegarkiem. M5610NV z paskiem i bezlem od M5610LG + face protector od DW-5600P.

A podobać nie musi się każdemu. Dla mnie biały G z negatywem wygląda ciekawie.

Najważniejsze że Ty jesteś zadowolony ;)

Dla mnie 5600 jest nieco za mały, a po wtóre biały kolor do "G" jakoś tak nie bardzo mi pasuje, w końcu to zegarek do "ostrego tyrania" jest zamiast się skupiać na "rozrywkowych zadaniach" doszedłby "frasunek" czy się nie obije (jeśli lakierowany), oraz czy się nie zabarwi od czegoś...

Ale jak napisałem na początku - właściciel ma być zadowolony a zdanie gawiedzi wszelakiej jest co najwyżej drugorzędne. ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale minus Twojego taki, że tylko Ty wiesz, że jest unikatowy i zmodowany i tylko dla Ciebie będzie w związku z tym niepowtarzalny.

Nikt tego nie widzi. Niestety.

Ja noszę często zwykłego Rangemana i przez 8 miesięcy też nikogo z takim zegarkiem nie spotkałem na ulicy czy w pubie ;)

E tam, mało kto w ogóle patrzy na to co mamy na ręku.

Modowanie jest moim zdaniem dla użytkownika zegarka, a jak coś wyjdzie ekstra i ktoś zapyta co to za model, można z dumą powiedzieć, że to twoja robota. Po za tym lubię mieć coś unikatowego dużo bardziej niż coś rozpoznawalnego, szczególnie że bardziej spodziewam się próby kradzieży niż gratulacji na ulicy ;)

Edytowane przez DamianDe

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja gulfmastera widzialem tylko na witrynach sklepowych i na nadgarstku znajomego :)

DSC_6446.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślicie że sprzedawca coś kręci? Kupiłem dziś od niego Casio gw-9110 i zaczynam mieć lekko mieszane uczucia...

Wysłane z mojego LenovoA3300-H przy użyciu Tapatalka

To uczciwy sprzedawca ale bez totalnej wiedzy o zegarkach  ;) .

Sprowadza używki i wystawki. 

Kupiłem u Niego GW-7900 a do jego biura mam 500 metrów od roboty  ^_^ .

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie 5600 jest nieco za mały, a po wtóre biały kolor do "G" jakoś tak nie bardzo mi pasuje, w końcu to zegarek do "ostrego tyrania" jest zamiast się skupiać na "rozrywkowych zadaniach" doszedłby "frasunek" czy się nie obije (jeśli lakierowany), oraz czy się nie zabarwi od czegoś...

Po części masz rację, ale jednak producent decyduje się na produkcję G-Shocków w coraz to bardziej pstrokatych kolorach. Więc jednak samo Casio chyba uważa że to nie są zegarki tylko do "ostrego tyrania", poza tym nie ma problemu z zakupem i wymianą elementów, które się zużywają. Oczywiście każdy użytkownik może posiadać odmienny profil użytkowania zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To uczciwy sprzedawca ale bez totalnej wiedzy o zegarkach ;) .

Kupiłem u Niego GW-7900 a do jego biura mam 500 metrów od roboty ^_^ .

Cóż teraz pozostaje już tylko z niecierpliwością czekać na przesyłkę. Mam nadzieję, że się nie zawiodę i będzie się czym pochwalić na forum. Ten mój ma być niby nowy, ale pewnie będzie to tak jak wspominałeś egzemplarz powystawowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem u niego dwa zegarki.

Jeden miał wadę, o której nie było wzmianki w opisie a w drugim rozleciała się bransoleta w tydzień przy normalnym noszeniu.

Koleś sprzedaje zbieranine używanych zegarków i często nie zna jakie występują w nich wady.

Na 2 transakcje z nim miałem 2 takie przygody więc już nie przeglądam jego ofert.

Ale tego GW-A1000D i tak bym kliknął. Na handel ;)

Też tak chciałem,ale zastanowił mnie tytuł aukcji: ga-1000

zdjęcia gw-a 1000 napisałem do gościa a on odpisał że zły opis i zła cena a potem aukcja zakończona i nowa cena :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak chciałem,ale zastanowił mnie tytuł aukcji: ga-1000zdjęcia gw-a 1000 napisałem do gościa a on odpisał że zły opis i zła cena a potem aukcja zakończona i nowa cena :(

Wiesz, jakby Ci przysłał GA-1000 to na legalu rezygnujesz z transakcji, bo towar inny niż na zdjęciu.

Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka tam zbieranina ;p pierwszy od lewej to wieloletni weteran niestety jego miejsce jest póki co w biurku przez brak dostępnych części

2347f750e3e922958a1d3817d0f1ca37.jpg

Edytowane przez kacprzak1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To uczciwy sprzedawca ale bez totalnej wiedzy o zegarkach  ;) .

Kupiłem u Niego GW-7900 a do jego biura mam 500 metrów od roboty  ^_^ .

W temacie GW-7900 jak on się sprawdza bo tak się noszę z zakupem GW-7900B-1ER?

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagałem teraz bezel z mojego GW-A1100 bo soli z morza bylo pod nim i chciałem umyc i powiem Wam lekko to nie schodzi :)

Aaaa i mam pytanie do Was bo zamowiłem czarne ubranko dla mojej pomaranczy (pasek i bezel) ale patrze jeszcze a tam przy srubach mocujacych pasek sa jeszcze takie podkładki. Je sie osobno zamawia czy bede w zestawie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to właśnie z działaniem wody morskiej na zegarek? Jadę za miesiąc właśnie i zastanawiam sie czy mam sie martwić wchodząc do słonej wody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W temacie GW-7900 jak on się sprawdza bo tak się noszę z zakupem GW-7900B-1ER?

Co prawda miałem go krótko ale polecam  :) .

Mega wygodny sikor dzięki skrzydełkom, nawet na mniejszych nadgarstkach super leży  :) .

A przecież dłużej miałem G-7900, już zapominam co miałem  ^_^ .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to właśnie z działaniem wody morskiej na zegarek? Jadę za miesiąc właśnie i zastanawiam sie czy mam sie martwić wchodząc do słonej wody

A czym tu sie martwic. Ja zawsze pod koniec dnia mydlo i pod kran go... dobrze wymyc i już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi