Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Do tyrania to najtańsze, żeby szkoda nie było. Serie takie jak GST lub jak "potwór" Waldziora ;) to już bardziej jako EDC ale bez szaleństw - po prostu szkoda :)

Dlatego zawsze mam w kolekcji kilka tańszych modeli na jakieś wypady, którym na pewno będzie mniej szkoda 

Edytowane przez barteq891

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam inne pytanko:

Czy warto kupić stary, ale nieużywany bezel do G?

Ten plastik po latach nawet nieużywany pewnie i tak będzie pękał, co?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jak stary, ale może tak być, bo guma/tworzywo starzeje się nie tylko jak jest noszone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Piowa, gratuluję mudmastera, jest piękny :wub: 

Do tyrania nadaje się każdy G-shock z normalnym gumowym bezelem. Na szkło można nakleić sobie folię jak kto chce, i jazda :)   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 razy więcej niż za Rangemana nigdy w życiu bym nie zapłacił. 

To był najtańszy MudMaster na świecie. 

8-)

pozdrawiam, Piowa

A to zmienia postać rzeczy ;) A tak na serio ma coś czego nie ma gw-9400 ?lepsze sensory? pływy? fazy księżyca? Jest bardziej kompletny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mam pytanie o g-7710, można w nim wymienić pasek na jakiś solidniejszy? Znalazłem jakąś inną wersję z lepszym paskiem, można gdzieś taki dostać?

http://zegarownia.pl/zegarek-meski-casio-g-shock-g-7710c-3er?gclid=CjwKEAjw7aiwBRCPgdu70arX70wSJADK6iDDyAh0MnI2krFrPkw2Au5MYEp9RELXWlDIBRkFd-WaYRoCXNLw_wcB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sensory takie same, funkcje również. 

Range ma wschody i zachody słońca, których tu brakuje.

MM ma szafir, wygląd i cojonas. 

Kolejna różnica na niekorzyść MM to timer do 60 minut i brak SNZ. 

MM ma prawie identyczny moduł co PRW-6000

http://forums.watchuseek.com/f17/gwg-1000-mudmaster-prw-6000-protrek-differences-2329178.html

i jeszcze to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwny ten pasek jakiś  :P A zobaczę jeszcze, może to tylko takie pierwsze wrażenie było. Najpierw z resztą muszę go mieć, a później będę wybrzydzał  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA nie odnoszę wrażenia żeby był słaby bądź podatny na uszkodzenia bardziej niż inne ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sensory takie same, funkcje również. 

Range ma wschody i zachody słońca, których tu brakuje.

MM ma szafir, wygląd i cojonas. 

Kolejna różnica na niekorzyść MM to timer do 60 minut i brak SNZ. 

MM ma prawie identyczny moduł co PRW-6000

http://forums.watchuseek.com/f17/gwg-1000-mudmaster-prw-6000-protrek-differences-2329178.html

i jeszcze to

Czyli pod względem funkcje , wygląd, cena, Romanowi do bezla nie sięga :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy przymierzałem Rangemana i jakoś nie zrobił na mnie większego wrażenia. 

Zwłaszcza w porównaniu z Królem. 

Wystarczyło raz przymierzyć MM i od razu zaiskrzyło. 8-)

Teraz Króle będą raczej leżakować. 

De gustibus...

Wybór zegarka to nie matematyka. 

Nie wystarczy policzyć plusy "ujemne" oraz "dodatnie", wyciągnąć średnią i podjąć tzw. decyzję zakupową. 

Całe szczęście, bo inaczej wszyscy mielibyśmy takie same zegary i można by zamknąć to forum. 8-)

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I właśnie tutaj klimat G-Shocka zaczyna się trochę rozmywać bo kto u nas będzie tyrał i nie uważał na zegarek za 2-3 tys i więcej? Chyba nikt normalny nie kupi takiego zegara z głównym przeznaczeniem do orania :/

Dla mnie G-shock to zegarek EDC, którego nie boję się nosić. To znaczy nie boję się, że gdzieś nim zawadzę i coś się z nim stanie. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie G-shock to zegarek EDC, którego nie boję się nosić. To znaczy nie boję się, że gdzieś nim zawadzę i coś się z nim stanie. ;)

O tuż to kolego. Podzielam twój tok myślenia. Ja swojego Romana noszę 24/h  stał się moim nie odłącznym kumplem :) . Życzę każdemu właścicielowi i pasjonatowi linii G żeby w końcu znalezli tego swojego wymarzonego zasłużonego G-shocka. Ja przerobiłem przez ostanie 2 lata chyba ze 30 zegarków. Były Steinharty, Seiko, Orienty morze G-shocków i w końcu zdecydowałem się na Rangermana. I to jest to czego szukałem. Co nie zmienia faktu że lubię podziwiać wasze G. Mam do nich sentyment był to mój pierwszy zegarek, porządny zegarek który kupiłem za pierwszą wypłatę na rok przed wyjazdem w ramach misji pokojowej ONZ do byłej Jugosławii w latach 95/97. Ku..a właśnie domnie do tarlo jaki stary już jestem <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, czas tak szybko leci, że nie mam pojęcia kiedy uciekło mi 5 lat na uczelni..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie wiem o co wam chodzi. Ktoś kupił sobie taki zegarek,bo go stać i podejrzewam,że ostatniej złotówki na niego nie wydał. Więc jeśli tak, to pewnie będzie go nosił kiedy chce, gdzie chce i robił z nim to co będzie chciał. Tak to widzę i wydaje mi się,że nie ma się co na tym rozwodzić :) Piowa zegar urywa jajca!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Wcale nie jest to taki drogi zegarek, ludzie potrafią sobie omegę kupić za 15 tysi lub rolexa i to jest problem, bo o taki zegar to naprawdę strach o ryski, które bolą. G-shock przetrwa wiele, w razie czego nowy bezel, szkło, pasek i mamy nówkę  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piowa gratki, zegar wielki i fajny. Wielki jak King i tak ma być. Dla mnie ma tylko jedną wadę - wskazówki  :D  reszta jest OK, szczególnie szafir.

Ja dzisiaj skromnie ale w końcu dorwałem go w normalnej cenie :

a472b34fec4081e3med.jpg

z must have został tylko GW 9010, GW 5000,  radiowy King pozytyw i zielony King.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie jest to taki drogi zegarek, ludzie potrafią sobie omegę kupić za 15 tysi lub rolexa i to jest problem, bo o taki zegar to naprawdę strach o ryski, które bolą. G-shock przetrwa wiele, w razie czego nowy bezel, szkło, pasek i mamy nówkę  :)

Nie oszukujmy się. Jak na plastikowy zegarek naszpikowany gadżetami napędzany bateryjką to jest w ch.j drogi. Przynajmniej jeśli chodzi o nasz rodzimy rynek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super Gulfman :) Też bym chciał ale 799zł to przesada.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niniejszym potwierdzam, że:

1. Nie wydałem na niego ostatniej złotówki

2. Było to najtańszy MM na świecie. 

3. Zegar "urywa jajca".

4. W PL jest zdecydowanie za drogi

8-)

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GST też jest drogi, a Waldziora MT-G to już kosmos - niby nie mają w sobie sensorów i innych bajerów, tylko ts i wc co mają G za 400 zł, ale ja bynajmniej nie żałuję żadnej złotówki wydanej nie niego :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. Zegar "urywa jajca".

8-)

pozdrawiam, Piowa

1. I słusznie

2. Tylko pozazdrościć

3. Fakt i chyba nie tylko jajca bo waży ponad 100g :)

4. Popieram w 100%

Może pokusisz się o jakąś recenzje, oczywiście jak już go ponosisz i go rozpracujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. Zegar "urywa jajca".

8-)

pozdrawiam, Piowa

Piowa dlaczego najtańszy na świecie? Zrobiłeś jakiś ciekawy deal czy po prostu znalazłeś okazje w sklepie?

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi