Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ale seria Giez nie jest dla wszystkich :) nie każdy ją docenia i większość nic specjalnego w niej nie widzi... ja dostrzegłem jakość i to mi wystarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Ja noszę swojego GS na zmianę z gulfmasterem i mógł by być to mój edc  <_<  zegarkowi nic nie brakuje, fajnie układa się na nadgarstku. Jedynie na co trzeba zwrócić uwagę, to nie osłonięte elementy koperty. 

Mam plan na sprowadzenie czarnej wersji

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam czarnucha i polecam :) według mnie lepiej się prezentuje niż srebrny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to gs 1100 :P najlepsze 1150 albo 1400 i najbardziej najlepszy do GS 1200 :D

Kolego, GS-1100 jest najmniej awaryjny z pozostałych i jeszcze nie słyszałem o awarii tego modelu a 1150 już kilka razy  ^_^

Ale seria Giez nie jest dla wszystkich :) nie każdy ją docenia i większość nic specjalnego w niej nie widzi... ja dostrzegłem jakość i to mi wystarczy :)

A tu się zgadzam  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi na początku wgl sie nie podobały, jednak od czasu czarnucha mircinsa zaczęły. I teraz zastaniawiam sie nad sprzedażą mojego Dw-6900, a kupnem... no właśnie, Gw-6900 czy GS.

Czarne można gdzieś jeszcze dostać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się Giezy to takie eleganciki wśród G i uważam że to świetne EDC z uwagi na uniwersalny wygląd i gabaryty.

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tym czasem leży u nas na bazarku GS-1100 w świetnej cenie i tak zadaje sobie pytanie, czemu, mimo takiego wychwalania, oraz dobrej konstrukcji, zegar ten nie cieszy się powodzeniem?   :o

Tak to już jest że jak czegoś nie ma to tego pragniemy i chcemy a jak jest dostępne to zawsze nam się wydaję że możemy w każdej chwili kupić a dodatkowo jak nikt nie bierze ... to co jest z tym zegarkiem?

To samo z DB ana-digi który już dłuższy czas leży na bazarku w śmiesznej cenie a nikt nie bierze  :blink:

To imo najlepszy nurek z głębokościomierzem o precyzyjnym działaniu, kawał dobrej stali i wykonania.

A wiem to bo go mam  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to już jest że jak czegoś nie ma to tego pragniemy i chcemy a jak jest dostępne to zawsze nam się wydaję że możemy w każdej chwili kupić a dodatkowo jak nikt nie bierze ... to co jest z tym zegarkiem?

To samo z DB ana-digi który już dłuższy czas leży na bazarku w śmiesznej cenie a nikt nie bierze  :blink:

To imo najlepszy nurek z głębokościomierzem o precyzyjnym działaniu, kawał dobrej stali i wykonania.

Dokładnie tak.

A co do DB z bazarku, to sam to oglądałem z kilka razy i myślę, co jest nie tak,że jeszcze wisi?? :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak.

A co do DB z bazarku, to sam to oglądałem z kilka razy i myślę, co jest nie tak,że jeszcze wisi?? :wacko:

To super zegar jest, kawał maszyny  :)

Jak zniknie z bazarku to wtedy będzie u niektórych lament  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te DB do małych nie należą, za to mi tak się podobają.

W stosunku,  jakość - cena, są chyba,podkreślam chyba bezkonkurencyjne. :)

Edytowane przez robertos102

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te DB do małych nie należą, za to mi tak się podobają.

W stosunku,  jakość - cena, są chyba,podkreślam chyba bezkonkurencyjne. :)

Tylko pamiętaj że ta cena z bazarku to efekt zakupu na wyprzedaży w USA ostatnich sztuk i to przy zakupie grupowym.

Dodatkowo dolar był znacznie tańszy.

W tej chwili już model niedostępny a regularna jego cena była ok. 400$ + oczywiście wysyłka i opłaty co było ponad 500$   :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dlatego wisi, że ten DB ana-digi to po prostu brzydki zegar jest :D przynajmniej jak dla mnie, gdyby to był DayNight T100, to co innego, albo chociaż w tej wersji kolorystycznej:

post-33253-0-41820300-1455209314_thumb.jpg

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zniknie z bazarku to wtedy będzie u niektórych lament  :P

Hehe, norma...

Sam to czasem miewam: "kurde, ten x czy y to mega świetny extra super wypasiony cudowny wspaniały ponadczasowy wszystkozastępujący dla niego zostałbym jednozegarkowcem zegar, ale nie da się go nigdzie dostać, był co prawda jeden na bazarku za śmieszną cenę niedawno, wisiał tam chyba ze trzy miechy, ale wtedy miałem inne priorytety zegarkowe..." :rolleyes:

Edytowane przez jagr

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dlatego wisi, że ten DB ana-digi to po prostu brzydki zegar jest :D przynajmniej jak dla mnie, gdyby to był DayNight T100, to co innego.

Hehe co prawda to prawda Nie tylko wnętrze się liczy, inaczej wszyscy mielibyśmy szpetne żony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dlatego wisi, że ten DB ana-digi to po prostu brzydki zegar jest :D przynajmniej jak dla mnie, gdyby to był DayNight T100, to co innego, albo chociaż w tej wersji kolorystycznej:

attachicon.gifdb-depthmaster-anadigi-orangepvd_2.jpg

Wiem, wiem że Ty lubisz plastik i gumę a stal jest nie dla Ciebie  :P

A ten pomarańczowy to jeszcze w stali ale w pvd to porażka.

Sam się zastanawiałem nad nim lub niebieskim i wybrałem niebieskiego  :)

A z tą bransą to mój najcięższy zegarek, ponad ćwierć kilograma  :D

3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe co prawda to prawda Nie tylko wnętrze się liczy, inaczej wszyscy mielibyśmy szpetne żony

facepalm.gif... następny

A na żywo wywala z kapuci  :P

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

facepalm.gif... następny

A na żywo wywala z kapuci :P

Dodam że ana-digi nie kwalifikuje się w mojej konwencji zegarkowej...i jeszcze pare rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, wiem że Ty lubisz plastik i gumę a stal jest nie dla Ciebie  :P

A ten pomarańczowy to jeszcze w stali ale w pvd to porażka.

Sam się zastanawiałem nad nim lub niebieskim i wybrałem niebieskiego  :)

A z tą bransą to mój najcięższy zegarek, ponad ćwierć kilograma  :D

No to powiem Ci Tomku, że mam kilka stalowych  :P A ten Twój granat to cud miód malina i orzeszki w porównaniu do tego z bazarku. Szara tarcza, srebrna koperta i srebrny bezel pomniejszają optycznie zegarek i sprawiają wrażenie tandetności, coś jak stare Festiny.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to powiem Ci Tomku, że mam kilka stalowych  :P A ten Twój granat to cud miód malina i orzeszki w porównaniu do tego z bazarku. Szara tarcza, srebrna koperta i srebrny bezel pomniejszają optycznie zegarek i sprawiają wrażenie tandetności, coś jak stare Festiny.

Tylko Ci powiem że to ten sam zegarek, znaczy ta sama wersja kolorystyczna  :lol:

Nie było wersji szarej a to po prostu wujowe zdjęcia  ;)

Ciężko się ten zegar fotografuje ale tak mniej więcej wygląda:

depthmeter-ana-digi-blue-ss-2.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na ciężki obiekt do fotografowania to wyszło Ci naprawdę nieźle .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na ciężki obiekt do fotografowania to wyszło Ci naprawdę nieźle .

... ale to nie moje zdjęcie, tylko z sieci, moje jest to wyżej na bransie  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten DB i na brasie i gumie wygląda słusznie. No ale cóż....wszystko to kwestia gustu :)

A tak w ogóle to jesteśmy na podforum Casio G......... :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi