Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawym co to było za uderzenie którego niby ten król nie wytrzymał.... Bo z tego co widać to zwykły młotek to nie był.. ;)

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednocześnie zmodował sie na pozytywa.

Wygląda jakby negatyw z niego wypłynął.

8-)

Edytowane przez piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednocześnie zmodował sie na pozytywa.

Wygląda jakby negatyw z niego wypłynął.

8-)

Nowa metoda modowania - bez otwierania zegarka, wystarczy młotek i przecinak ;) ;)

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piątkowo

b3ddfbcf33724034a5a43639266e307d.jpg

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie tak w piątek ;)

Kuba nowy nabytek?

BTW: Panowie jak ściągnąć bezel w 7700? Próbowałem wczoraj przy okazji czyszczenia i wymiany baterii, ale chyba ten metalowy pierścień dodatkowo trzyma bezel

post-38269-0-36807700-1457688585_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek kupiony już ze 2 miesiace temu. W technicznym jest relacja z czyszczenia.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek z tego co kiedyś widziałem to bezel  jest przyklejony paskami taśmy 2 stronnej.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten gumowy bezel pod napisem G-Shock i Shock Resist   tam widziałem na WUSie kiedys fotki i on jest podklejony paskami taśmy. W sumie to sam nigdy go nie rozbierałem a też byłem ciekawy jak to zrobić :)

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

201603111_swnwawx.jpg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oliwa fajna a tak to wygląda

Mam prośbę, czy mógłbyś wstawić jakieś zdjęcie na łapie lub porównanie wielkości? Przymierzam się do niego, ale nie wiem czy nie będzie za mały :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę-jak widać mały nie jest tylko trochę niski :)

PTeW0G6.jpg

tSeqVH2.jpg

P2qpvBC.jpg

vxLuUrx.jpg

Na pierwszym zdjęciu pod ''czerwonym'' jest Roman ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze takie porównanie :)

MmIcWj7.jpg

QZYl5fs.jpg

W stosunku do Romana to piórko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testował ktoś z was jakiś model G  z blutaczem 4.0. Głównie chodzi mi o zasieg i jakość połaczenia czy nie jest zrywane. Bo skoro nie ma już nic ciekawego z sensorami V3 w G to po głowie chodzi mi  GB-6900B najlepiej podstawowa czarna wersja z pozytywem albo negatywem.

Ja jestem od pół roku posiadaczem GB-X6900B czyli tej większej wersji X-LARGE.

Powiem tak że zegarek bardzo mi się podoba i funkcje notyfikacji z telefonu są dla mnie super. Telefon mam wyciszony do zera, leży sobie na półce, a jak coś wpada do wibruje zegarek na ręku i pojawia się komunikat.

Używam Xperia Z1 Compact z Android 5 - problemów jakichkolwiek brak. Jednak jest jedno zastrzeżenie - używam nieoficjalnej apki z android marketu o nazwie BlueWatcher. Jest ona nieporównywalnie lepsza od oficjalnej apki casio. Jakiś niezależny programista z Włoch stworzył oprogramowanie, w którym możesz skonfigurować dosłownie wszystko co ma być wysyłane do zegarka, nawet notyfikacje z gier i innych apek niż tylko mail i sms.

Możesz nawet zrobić zdjęcie telefonem naciskając na klawisz w zegarku. Dodatkowa zaleta tego softu jest taka że jak wyjdziesz poza zasięg telefonu i w tym czasie coś nań przyjdzie lub ktoś dzwonił to tuż po ponownym automatycznym połączeniu z zegarkiem natychmiast dostajesz informację że są zdarzenia, które cię ominęły. Oficjalna apka tego nie robi i chyba ma nawet problem z ponownym łączeniem jak wrócisz w zasięg.

Do tego wibracje jako alternatywa dla pikania do budzika timera czy też wyżej wspomnanych powiadomień z telefonu. Wygląd też spoko, każdy się przygląda co mam na ręku.

Jednak nie jest to technologia bez wad. Zasięg dość kiepski, a wspomniane 10 metrów to różnie z tym bywa. Przykładowo w mieszkaniu kawalerce położę telefon w przedpokoju i wejdę do kuchni 3 kroki dalej gdzie między mną a telefonem stoi lodówka to tracę zasięg. Jak śpię i włożę rękę pod poduszkę też tracę zasięg mimo że telefon jest w przedpokoju a drzwi są otwarte. Jak kupowałem to miałem nadzieje ze na działce położę telefon w naszym drewnianym domku i jak wyjdę do ogródka grillować kilka metrów za dom to będzie zasięg. Niestety nie ma. Czasem zegarek potrafi stracić zasięg nawet jak komórka jest w kieszenie w jeansach. Są też sytuacje, które jednak zaskakują np w pracy w biurze mogę wyjść kilka pokoi dalej lub do kuchni i zasięg jest ale ściany działowe nie są betonowe tylko jakieś takie lekkie. W każdym razie powinieneś to wiedzieć zanim się zdecydujesz, ja jestem zadowolony bo tak jak mówię zegarek i tak mnie poinformuje że mam jakieś zdarzenia na telefonie jak wrócę w zasięg, a bluetooth jak to bluetooth - generalnie jest słaby we wszystkich urządzeniach. Taka specyfikacja.

Jest jeszcze jedna swada o której warto wspomnieć - gdy zegarek jest połączony z telefonem to podświetlenie delikatnie migocze. Myślałem ze jest zepsuty i panikowałem ale sprawdziłem w sklepie inny egzemplarz i miał to samo. Na zagranicznych forach ludzie piszą że bateria nie daje rady zasilić jednocześnie połączenia Bluetooth i podświetlenia a więc po prostu ten model tak ma i nawet wczoraj znalazłem instrukcję w sieci od modelu ze wskazówkami GBA-400 i tam casio oficjalnie napisało że podświetlenie może migotać gdy używany jest bluetooth.

Jeszcze powiem o baterii że wytrzymuje u mnie pół roku, bluetooth jest używany 24/h + wibracje.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało [email protected]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie można kupić taką wagę?

A już nie pamiętam,bo to prawie rok temu kupiłem,ale gdzieś na jakimś sklepie internetowym.

Wpisz w neta ''waga jubilerska'' i znajdziesz.

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie można kupić taką wagę?

Ja widziałem w sklepach z tytoniem fajkami wodnymi itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też polecam bluewatcher dużo lepiej się łączy i oferuje więcej funkcji.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten nie ma bluetooth ani nie jest to G :) Bransoleta na szczęście idealna na mój nadgarstek więc ponoszę czasami.Tylko ten napis f*ck muszę zmyć z tego adaptera gumowo-plastikowego....tylko czym? zmywacz do paznokci?  Ogólnie jak na Casio z 96r zadbany egzemplarz i chodzi! to jest najpiękniesze

201603111_swnsapr.jpg201603111_swnsapx.jpg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi