Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

No mnie zaczęły mocno kręcić G-Shocki. Teraz mam taką pracę że siedzę w koszuli takiej eleganckiej, ale jak nie mam G-Shocka to mi dziwnie :D

Pozdrawiam

Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do koszuli czasem zakładam gw-4000 na metalowej bransie albo gramatowego gw-a1000fc i jeszcze czasem czarny 56xx ale nie chodzę do pracy w koszuli i nie są to jakieś oficjalne okazje ;)

Z G to chyba najbardziej się nadają mtg i mrg.

Edytowane przez DamianDe

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat pewnie poruszany miliard razy ale... Czy przynajmniej niektórzy z was noszą swoje G do koszuli do pracy? Chodzi mi raczej o pracę biurową i jeśli tak to jaki model polecicie? :)

Pozdrawiam

Kamil

Poruszany miliard razy i konkluzja w zasadzie bez zmian - jak Ci się podoba to noś.

Mój codzienny stajl - koszula sportowa, jeansy, półbuty i G :)

Dyrektor jednego z departamentów w mojej firmie nosi Suunto do garniaka.

Ja bym raczej nie założył G do garniaka bo mi nie pasuje do całości.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w koszuli chodzić muszę :) czasem też w marynarce. Zastanawiam się czy nie zostawić sobie w pracy jakiegoś zegarka by mieć tam w razie "wu" jak jakiś prezes wezwie, a chodzić w G.

Pozdrawiam

Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat pewnie poruszany miliard razy ale... Czy przynajmniej niektórzy z was noszą swoje G do koszuli do pracy? Chodzi mi raczej o pracę biurową i jeśli tak to jaki model polecicie? :)

Pozdrawiam

Kamil

Ja pracuje w koszuli (długi lub krótki rękaw) ale bez krawata, spodnie czarne ale nie w kant, jak to mówią "casual business" i zakładam G ale tylko na bransolecie czyli w moim przypadku MTG-S1000D i GW-A1000D.

W moim mniemaniu do koszuli nie pasuje zegarek na gumowym pasku oraz z wyświetlaczem cyfrowym.

Gajer to wiadomo krawat, wskazówki na pasku, pasujące do paska przy spodniach i do butów, spinki w mankietach - podstawa.

Casual - więcej luzu, pasek, bransoleta... ale jeszcze nie cyfrak.. ;)

Cyfrak na gumie to zakładam do jeansów, polówki i jordanów po pracy.

Ale każdy może nosić co mu się podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poki co mysle zeby na lato zrobic tuning 150tki na pomaranczowy pasek i bezel ciekawe co mi z tego wyjdzie

150ka z pomarańczowym paskiem i bezelem?  :P  

Może wyjść ciekawie..  ;)

Nie GD-400 tylko GA-400

Moje nie dopatrzenia ale w takim wypadku wychodzi na to że i tak GA-1000 jest mniejszy.  :P

GA-400  55 x 51,9 x 18,3 mm

GA-1000 50,8 x 52,1 x 16,6 mm

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja w koszuli chodzić muszę :) czasem też w marynarce. Zastanawiam się czy nie zostawić sobie w pracy jakiegoś zegarka by mieć tam w razie "wu" jak jakiś prezes wezwie, a chodzić w G.

Pozdrawiam

Kamil

No dokładnie tak robię. Mam w pracy wystawkę z mechanikami i zakładam je pod kolor skarpetek i krawata. Ale traktuję to, jak "mundurek i dodatki do niego". ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Pyk w takim razie coś do dresów ;)

W towarzystwie tego kocura zawsze czuję się swobodnie i na luzie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten koteł :)

Pozdrawiam

Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaj do pracy w dresie, po pracy też(w pracy też czasami) więc G cały czas :P Chyba, że niedzielny obiad to jakaś certina albo seiko 

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuźwa tak czytam w czym po pracy popierdzielacie, koszule, gajery, spodnie z materiału a,la kant a robić nie ma komu  :P

A dodam tylko że u mnie w pracy koszula mus, spodnie z materiału i marynarka  ^_^

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaj do pracy w dresie, po pracy też(w pracy też czasami) więc G cały czas :P Chyba, że niedzielny obiad to jakaś certina albo seiko

Trochę to niebezpieczne...

Jak tak jeździłem to dzień w dzień trafiałem na "trzeźwy poniedziałek" :)

Teraz też trafiam, ale jak mnie widzą w koszuli przez szybe, i odkąd znieniłen auto (na grzeczniejsze) to pokazują, abym jechał dalej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę to niebezpieczne...

Jak tak jeździłem to dzień w dzień trafiałem na "trzeźwy poniedziałek" :)

Teraz też trafiam, ale jak mnie widzą w koszuli przez szybe, i odkąd znieniłen auto (na grzeczniejsze) to pokazują, abym jechał dalej :D

Dobre :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dodam tylko że u mnie w pracy koszula mus, spodnie z materiału i marynarka  ^_^

U mnie też to mus..

Tylko różnica w tym przypadku może polegać na tym, czy taki strój jest wymagany, czy Ty go wymagasz..

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@GatBit

Te wymiary ktore podaja na stronach mozna o kant d...... potłuc.

Te same modele podaja roznie rozmiary w roznych sklepach.

Najlepiej przymierzyc

A wlasnie wczoraj czyscilem 150tke i tak mi wpadlo do glowy zeby zostawic sam modół.....a reszta do wymiany.

Poki co baza do modów:

21f5ec7e66f6f84ad1f7dbcf12bdcc25.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta tarcza będzie pasowała prawie do każdej przeróbki więc jest spory potencjał :)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Kuźwa tak czytam w czym po pracy popierdzielacie, koszule, gajery, spodnie z materiału a,la kant a robić nie ma komu  :P

U mnie też to mus..

Tylko różnica w tym przypadku może polegać na tym, czy taki strój jest wymagany, czy Ty go wymagasz..

;)

A u mnie w pracy mógłbym spokojnie nosić dżinsy i T-shirt. Ale staram się nawiązywać do tradycji i dobrego tonu, więc sam narzuciłem sobie dress code. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka praca taki ubiór :) Ja w sumie też mogę w jeansach chodzić, byle by tylko była koszula.

Pozdrawiam

Kamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie w dresach to bym się nie pokazał nawet na urlopie, bo by mnie nie poznali ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee tam... Ja to w G nawet na wesela chodzę :) I to cyfrakach.

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena dobra.

Kiedyś na niego chorowałem, na szczęście już mi przeszło :)

Gulfmany niektórzy bardzo sobie wychwalają za wygodę, ja miałem trzy i jakoś tak średnio mi leżał powiem szczerze.

Miałem kiedyś takiego greya-super wygodny ale bardzo (imo) nieczytelny.

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A odchodząc od spraw ubraniowych - jak sądzicie, ruszy? :)

dw1400.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi