Arek_Win 77 #2476 Napisano 23 Marca 2019 (edytowane) Hoho..weekendowy wypad się szykuje zadowolonemu Arkowi. Super, udanego wypadu do pięknego miasta ☺ Kto? Czego się On czepia?Dość ma kary, że do tego zasmrodzonego miasta musi jechać... Się nie czepia, co myśli? Myśli, że teraz w smogu osoba siedzi... Witajcie powróciłem We Wrocławiu byłem na spotkaniu https://www.pobudka.org/2019/03/14/klucz-pobudki-strzelcy-wroclaw-zaprasza-na-spotkanie/ Nie spodziewałem się takiego odzewu. Napisałem w stylu tego zegarmistrza, który mieszka w szpitalu lub Gnieźnie Ostatnio oglądałem teatr TV pt. Kuracja. Tak się przejąłem, że aż kupiłem książkę, bo w niej niektóre wątki są lepiej wyjaśnione. To jest fikcja, ale i tak robi wrażenie. Edytowane 25 Marca 2019 przez Arek_Win 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2477 Napisano 23 Marca 2019 Arek - to musiała być wyprawa ciekawa. I strzelnica tam i mennica :-)O żesz.. teatr do obejrzenia koniecznie a to Smarzowski przecież..Psychiatria jest fascynująca! I tajemnicza.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #2478 Napisano 23 Marca 2019 (edytowane) Arek - to musiała być wyprawa ciekawa. I strzelnica tam i mennica :-)O żesz.. teatr do obejrzenia koniecznie a to Smarzowski przecież..Psychiatria jest fascynująca! I tajemnicza.. Mam książkę i porozmawiałem z autorką Oj tak psychiatria jest ciekawa, ale proponuję kupić książkę "Kuracja" Głębskiego. Główny bohater chyba faktycznie zachorował po wzięciu LSD i stracił kontakt z rzeczywistością. Edytowane 23 Marca 2019 przez Arek_Win 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2479 Napisano 23 Marca 2019 (edytowane) Tylko się nie chwal tym głośno, przecież na tym forum, nie promuje się radosnej twórczości.Prawda. Cała ja, to radosna "tfurcość" nieregulaminowa. Nie róbcie tego w domu!! Edytowane 23 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #2480 Napisano 23 Marca 2019 Przekonałaś mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2481 Napisano 23 Marca 2019 Przekonałaś mnie.Gdzie diabeł nie może - babę pośle ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #2482 Napisano 23 Marca 2019 (edytowane) To fakt Nie bierz wszystkiego tak do siebie, wszyscy i tak Ciebie lubią. Czasami ktoś coś napisze ale to z troski o Twoje zbiory. Edytowane 23 Marca 2019 przez Młot Thora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2483 Napisano 23 Marca 2019 (edytowane) To fakt Nie bierz wszystkiego tak do siebie, wszyscy i tak Ciebie lubią. Czasami ktoś coś napisze ale to z troski o Twoje zbiory.Wzruszyłam się... oczy łzą zaszły ☺ Edytowane 23 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2484 Napisano 24 Marca 2019 (edytowane) PLEBISCYT błyskawiczny- proszę Was o zdanie Wasze! Mądrości Waszej upraszam :-) Brać ten mechanizm z grawerami czy nie brać..oto jest pytanie. Jeszcze mogę się wycofać... Edytowane 24 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 101 #2485 Napisano 24 Marca 2019 PLEBISCYT błyskawiczny- proszę Was o zdanie Wasze! Mądrości Waszej upraszam :-) Brać ten mechanizm z grawerami czy nie brać..oto jest pytanie. Jeszcze mogę się wycofać... Cześć. Ja bym nie brał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2486 Napisano 24 Marca 2019 (edytowane) Nie brać, szkoda pieniędzy... Edytowane 24 Marca 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2487 Napisano 24 Marca 2019 (edytowane) Dziękuje za opinię ☺ No ale piękny on, piękny mechanizm był ;-) Edytowane 24 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2488 Napisano 24 Marca 2019 (edytowane) Gdzie piękny? Paskudny on był i już... Same mechanizmy Beckera mam, chyba są też i sanki, a będziesz kompletować dalej? Tarcza, wskazówki, wahadło i wagi z bloczkami są do zebrania... Edytowane 24 Marca 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2489 Napisano 24 Marca 2019 (edytowane) Paskudny? Heh..Gdybyśmy oboje mieli wybrać zegar na prezent ślubny jakiś tam dobrych znajomych, to dopieto byłaby jazda :-DOczywiście mówię o stronie wizualnej. Hmm, kompletowanie całego zestawu to jak dla mnie trudne zadanie. A to wagi dobrać (też są chyba różne fasony) gong, sprężynę, tarczę z mocowaniem i rozstawem otworów to robota hoho..Znów kupię coś niepasującego i mnie objedziecie ;-)Kompletny komplet to łatwiej. Umyjać i przekręcić do skrzynki. O.. jeszcze wkrętów nawet nie mam. Trzeba wreszcie kupić;-) Edytowane 24 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1295 #2490 Napisano 24 Marca 2019 (edytowane) Przy niedzieli taka ogólna refleksja. Moim zdaniem kobiety nadają się tylko do rodzenia i wychowywania dzieci, sprzątania i co niektóre do gotowania chłopu strawy. Przykład z ostatnich kilku stron tego tematu. Pewna sympatyczna Pani zachwyciła się kompletnym mechanizmem zegarowym,(kupiła do niego nawet skrzynkę) przez prawie tydzień targowała się ze sprzedawcą i konsultowała to wszystko na forum, w końcu wszyscy doszli do konsensusu, na forum budził zachwyt a sprzedawca zjechał z ceny. I jaki jest tego finał, aktualnie sprzedawca pakuje zegar a Pani ogłasza szybki plebiscyt i rezygnuje z zakupu. Prawdopodobnie wystarczyła króciutka perswazja męża lub koleżanki i mechanizm z grawerowanym lub wytłoczonym garniturem stracił swój urok Tak wyglądają interesy robione z kobietami. Edytowane 24 Marca 2019 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2491 Napisano 24 Marca 2019 (edytowane) Przy niedzieli taka ogólna refleksja. Moim zdaniem kobiety nadają się tylko do rodzenia i wychowywania dzieci, sprzątania i co niektóre do gotowania chłopu strawy. Przykład z ostatnich kilku stron tego tematu. Pewna sympatyczna Pani zachwyciła się kompletnym mechanizmem zegarowym, przez tydzień targowała się ze sprzedawcą i konsultowała to wszystko na forum, w końcu wszyscy doszli do konsensusu, na forum budził zachwyt a sprzedawca zjechał z ceny. I jaki jest tego finał, aktualnie sprzedawca pakuje zegar a Pani ogłasza szybki plebiscyt i rezygnuje z zakupu. Prawdopodobnie wystarczyła króciutka perswazja męża lub koleżanki i mechanizm z grawerowanym lub wytłoczonym garniturem stracił swój urok Tak wyglądają interesy robione z kobietami. :De Dziadek - kocham Twoje prowokacje ☺Kobieta do rodzenia? JASNE - jeszcze czego, żeby mężczyźni mieli rodzić. Dopiero byście zadzerali nosa; -) Zadna perswazja męża. On tylko co do reguły wydatkowej pilnuje i zlotoustego nie zdzierżył.Zmiana frontu to przez MĘŻCZYZNĘ przecież. Kolega Lusyk kij w szprychy włożył. Lusyk rzadko pisze ale jak zabierze głos to już wiem, że będzie "dzban" ;-) Sprzedawcę grillowałam dłuższy czas, ale zasadniczo to sam się zgrillował bo nie pisnął słowa, że to składak. Podłożył mi się i tyle. Odpisał mi wczoraj, że nie ręczy za oryginalność zestawu.I co? Że jak baba to można jej wcisnąć ? ;-)Może i można ale jak pozwoli. . ☺ Edytowane 24 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2492 Napisano 24 Marca 2019 Ten pan ma dużo różnych kompletów ...https://www.ebay.de/sch/alextrader16/m.html?item=253925260559&hash=item3b1f1ffd0f%3Ag%3AxbAAAOSwqcJbvGsI&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver79 21 #2493 Napisano 24 Marca 2019 Witajcie. Pragnę Wam wszystkim podziękować za porady i pomoc przy próbie reanimacji smietnikowca. Bez waszych poradników napisanych wcześniej i porad na bieżąco nie ruszył bym z miejsca. Wiem,że idealnie nie jest,pewnie nie jest też dostatecznie - kiedy patrzą fachowcy. Jednak mnie zdowala efekt szczególnie,gdy stałem przed dylematem...zostawić go zgodnie z pierwotnym przeznaczeniem na opał,czy podjąć próby dania kolejnego życia. Z czasem zmienię koło wychwytu i założę długie wahadło które było w skrzyni. Dziś jest,jak jest. Założyliśmy wspólnie zegar HAU. Dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #2494 Napisano 24 Marca 2019 Jak na śmietnikowca , to teraz mu do tego bardzo daleko . Sporo się nawalczyłeś , ale efekt jest niezły . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2495 Napisano 24 Marca 2019 (edytowane) O CHOROBA! Jaka przemiana! Trudno uwierzyć jaką metamorfozę przeszedł. Silver - kawaaawał roboty z efektem, sam go zrobiłeś - przeszedłeś inicjację niczym młody indiański wojownik..hough!Do spalenia miał iść? Ale numer ;-) Edytowane 24 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver79 21 #2496 Napisano 24 Marca 2019 Dzięki. Tak,do spalenia miał iść. Ma jeszcze "dwóch braci" z tejże akcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #2497 Napisano 24 Marca 2019 Oooo , to już wiesz , co i jak ! Więc ........ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2498 Napisano 24 Marca 2019 Dzięki. Tak,do spalenia miał iść. Ma jeszcze "dwóch braci" z tejże akcji.Hoho...Dwóch braci? Czyżby była szansa na kolejne reinkarnacje zegarów? :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver79 21 #2499 Napisano 24 Marca 2019 Generalnie dwa są w rękach mojego brata. Zobaczymy jak pójdą pertraktacje:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2500 Napisano 24 Marca 2019 Trzymam kciuki za pertraktacje! Zapewne stan ich jest kiepski, więc brat NIE MA WYJŚCIA, bo to Ty możesz przywrócić im dawny blask, zresztą co tu dużo myśleć - brat też ma oczy i jak zobaczy Twoj zegar to nie będzie dyskutować z oczywistą oczywistością ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach