PM1122 1786 #7001 Napisano 15 Kwietnia 2020 Najgorzej, że to prawie papier.. Ale zawsze oryginalny papier-owy fornir Przepoleruję skórą i zobaczymy co się pokarze. ???O właśnie ... zawsze patrzę , co się tam pokazuje ... później staram się pomyśleć , jak wydobyć , ten niby wzór , lub go poprawić , czy uzupełnić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #7002 Napisano 15 Kwietnia 2020 Jeżeli to "czeczot" to troszkę garbnika wyciąfgnie kolor... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7003 Napisano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Chyba stragan otworzę ◝(⁰▿⁰)◜ Opanowałam wyciąganie mokrej masy z formy Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #7004 Napisano 16 Kwietnia 2020 to możesz robić na przemian: jedne z ciasta piernikowegodrugie z "czegoś" do zegarów 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7005 Napisano 16 Kwietnia 2020 Chyba stragan otworzę ◝(⁰▿⁰)◜ Opanowałam wyciąganie mokrej masy z formy bardzo mi się podobają . Wiem już u kogo zamawiać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7006 Napisano 16 Kwietnia 2020 bardzo mi się podobają . Wiem już u kogo zamawiać Za wcześnie Jeszcze testy wytrzymałościowe trzeba przeprowadzić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #7007 Napisano 16 Kwietnia 2020 Za wcześnie Jeszcze testy wytrzymałościowe trzeba przeprowadzić Zrzuć z 2 piętra na beton.. się nie złamią to OK.Jeżeli się złamią to trzeba je zazbroić drutem stalowym , no i zdobić betonowe 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #7008 Napisano 16 Kwietnia 2020 Jest światełko w tunelu nędzy i rozpaczy n/t skrzyni Podbejcowana, i nawet broda wydaje się być dobra ( no nie usuwam zagniotek pęknięc formiru, bo bym musiał zmieniać cały.Poz tym to jest zegar, który przeszedł swoje i ma mieć prawo "ślady urzytkowania", albo piętno upływającego czasu teraz "robi" się politura na jutro/pojutrze- i szykujemy tamponiki ( maseczki hirurgiczne się świetnie nadają ) 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #7009 Napisano 17 Kwietnia 2020 Pierwsze tampony poszły w ruch:) 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7010 Napisano 17 Kwietnia 2020 Pierwsze tampony poszły w ruch:) Ooo.I jak idzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #7011 Napisano 17 Kwietnia 2020 Podsycha, bedzie poler skórą i pokaże po podkładzie., ALe wygląda dość dobrze. No oczywiście widać różnicę pomiędzy NOWYM fornirem i tym zbutwiałym, ale nie chcę wymieniac. to co się trzymało, ma zostac oryginalne. i tyle... Zawsze mogłem zdjąc wzór i odtworzyć całą skrzynię pozostawiając np tylko plecy , by zegar udawał "Stary" Wstawka, to wstawka, tak jak "ratują"stare amfory robiąc wstawki ze wspólczesnej glinyBędą nowe starczyny i n listwy, te się rozpadły z powodu kołatków.... trzymała się tylko zewnętrzna powłoka utwardzona CHEMOLAKIEM 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7012 Napisano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Aplikacje wyszykowane.Zagniotłam cisto z gliny, kleju i kitu do parkietów Zaiste - twarde jak należy Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #7013 Napisano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Dzieje się odczyszczone, listwy zaczynam uzupełniać .Drzwi zaguntowane , przed finlnym tamponowaniem ( skrzynia jeszcze surowa. tak wyglądął: teraz bidaczek obdarty, ale uzupełniony jeszcze trochę i ....... podokładać brakujące elementy, których to nie było, jak go otrzymałem i................będzie finał..( politura właściwa się sezonuje ) ps tak wyglądał listwa cokołu Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7014 Napisano 18 Kwietnia 2020 Kołatki sobie podjadły ...... wypasione teraz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7015 Napisano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Taka małą poradkę proszę . Chciałem pokręcić śrubką palca , a to ani rusz . Palec i obie śrubki sprytnie zaklajstrowane , tak , że mało co widać Najbardziej widać między palcem , a prętem .Więc chyba.... nie do Akry , tylko najpierw jakieś rozpuszczalniki ? Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #7016 Napisano 21 Kwietnia 2020 Domyślam się że ktoś w ten sposób skasował luz na widełkach. Może spróbuj zacząć od jakiegoś nitro albo acetonem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #7017 Napisano 21 Kwietnia 2020 Bartek dobrze radzi - "kropelka" wpadła pewnie - aceton da radę. Do słoika z acetonem włóż na noc ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7018 Napisano 21 Kwietnia 2020 OK ! Dzięki ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odludek 76 #7019 Napisano 21 Kwietnia 2020 WitamW Wielkanoc wrócił z niebytu, jutro jedzie do właściciela. 0 Pozdrawiam Jan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #7020 Napisano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) WitamW Wielkanoc wrócił z niebytu, ......... Czyli zmartwychwstaniec pozdrawiamRoman Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7021 Napisano 21 Kwietnia 2020 Aaa , to ten , co dorabiałeś jedną część ! Gratuluje ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7022 Napisano 21 Kwietnia 2020 Wygląda odlotowo, system bicia osobliwy jak dla mnie, bo zazwyczaj wszystkie takie same nam w swoich zegarach Gratuluję efektu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odludek 76 #7023 Napisano 21 Kwietnia 2020 Roman, można by tak powiedzieć gdyby to nie obrażało innych,to jest tak jak się Święta spędza samotnie, coś trzeba robić aby się nie zanudzić na śmierć.Ja i tak go tak nie dopieściłem jak Ty te podobne dość budżetowe zegary.PM tak to ten ale tam nie tylko ta jedna część była do dorobienia, on przyjechał do mnie mocno nie kompletny, tak zasmarowany jakąś farbą że przez tydzień nie moglem sobie z nią poradzić,jak już zeszła to wyszło to.Ale to już chyba na dział naprawcy oprawcy. 0 Pozdrawiam Jan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #7024 Napisano 21 Kwietnia 2020 Roman, można by tak powiedzieć gdyby to nie obrażało innych,...... Dobra Janie żeby nie obrażać uczuć mój poprzedni post poprawiłem na małe "z" Dobrej nocyRoman p.s. A to już nie jesteś z rodziną w Krakowie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odludek 76 #7025 Napisano 21 Kwietnia 2020 Roman dziękuje bardzo za życzenia Świąteczne dopiero dziś je przeczytalem, przepraszam że sam nie pisałem ale miałem trochę dołek mentalny,Już dawno wróciłem na wieś a teraz z powodu zakazu przemieszczania się nikt mnie nie odwiedza. 0 Pozdrawiam Jan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach