LESKOS 3470 #3326 Napisano 9 Maja 2019 Jutro umrę... mam wygłosić wykład "o tykaniu zegara..." w Muzeum Sztuk Użytkowych w Poznaniu... kuźwa co ja mam powiedzieć... aaaaaa... powtórz 1800 razy sekwencję TIK - TAK o już masz godzinę z głowy - jako opis - ruch wahadła sekundowego w zegarze.... Na poważnie ... a kto ma coś do powiedzenia na ten temat jak nie ty ... Zacznij od tego co wydaje odgłos tykania ... dalej pójdzie 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3327 Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) Tak myślałem właśnie, ale gdy przeglądam literaturę, to wiem coraz mniej, albo tak naprawdę to nic nie wiem... Wyświetlę film o bracie Bartniku i Podwapińskim... Kurcze chyba wezmę ze sobą wspomnianą wiśnióweczkę... Powtarzając tik-tak będę machał ręką, to się jeszcze układ choreograficzny zrobi... Edytowane 9 Maja 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3328 Napisano 9 Maja 2019 No to już po ... jak najbardziej, broń Boże przed bo ich zagadasz na śmierć 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3329 Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) eee... no chyba... Fibuś tak ładnie opowiada o broni... nooo... Edytowane 9 Maja 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3330 Napisano 9 Maja 2019 eee... no chyba... Fibuś tak ładnie opowiada o broni... nooo...Kino - No weź! Ja Cię ze dwa razy widziałam na "szkle" - masz swobodę na ekranie, płynność wypowiedzi, przyjemnie modulowany głos. I w zasadzie z takimi zaletami to nawet rzeczone "tik-tak" będzie ciekawe.Jakaś transmisja z wykładu będzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3331 Napisano 9 Maja 2019 No nie wiem, może ktoś, coś, komóreczką i na YT... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3332 Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) No nie wiem, może ktoś, coś, komóreczką i na YT...Jeśli ktoś coś na YT to dajcie znać Stetrałam taką blaszczkę.Kapituła - JURY dopuści? Edytowane 9 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #3333 Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) Ja biję brawo ! Przyłóż kółko i zerknij czy na ząbki nie wchodzi , bo będzie tyrkotać , jak kartonik o szprychy . Tak kiedyś ,, dla szpanu,, dzieci , sprytnie zaczepiały w rowerze PS I tak sama , bez pomocy ? Edytowane 9 Maja 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3334 Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) Ja biję brawo ! Przyłóż kółko i zerknij czy na ząbki nie wchodzi , bo będzie tyrkotać , jak kartonik o szprychy . Tak kiedyś ,, dla szpanu,, dzieci , sprytnie zaczepiały w rowerze Dziękuję!PM - pamiętam te "trytki" przy kołach roweru Tak - już zakapowałam, że trzeba przymierzyć przed montażem bo zablokuje koło. Od godziny idzie Sama, sama.. cięcie nożyczkami tego twardziocha maleńkiego to fju-fju.Na dodatek wiertełko się "zepsuło" więc otwór zrobiłam grubszym gwoździem i opilowałam do pożądanej średnicy.. Edytowane 9 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #3335 Napisano 9 Maja 2019 Sorry , że tak się wcisnę , bo na roczniakach , to nic a nic . Ktoś coś wie o takim ? ... bo mnie łamie , takie życiowe pytanie ..to chyba z Szekspira... , ,,Brać , czy nie brać ....,,Ps. jak by co to , dalej już we właściwym subforze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3336 Napisano 9 Maja 2019 Dziękuję!PM - pamiętam te "trytki" przy kołach roweru Tak - już zakapowałam, że trzeba przymierzyć przed montażem bo zablokuje koło. Od godziny idzie Sama, sama.. cięcie nożyczkami tego twardziocha maleńkiego to fju-fju.Na dodatek wiertełko się "zepsuło" więc otwór zrobiłam grubszym gwoździem i opilowałam do pożądanej średnicy..Bardzo przepięknościowo, widzę, że z czegoś twardszego niż konserwa... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #3337 Napisano 9 Maja 2019 Bardzo przepięknościowo, widzę, że z czegoś twardszego niż konserwa... Chyba na konserwy to , to nie dawali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3338 Napisano 9 Maja 2019 Jeśli ktoś coś na YT to dajcie znać Stetrałam taką blaszczkę.Kapituła - JURY dopuści? Widzisz kobieto , jak chcesz to potrafisz , nawet Ci "plusa" postawiłem. Najważniejsze , zdroworozsądkowo na spokojnie pomyśleć. Jest dobrze, a nawet lepiej ! 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3339 Napisano 9 Maja 2019 (edytowane) Dziękować!Błogosławieństwo dla Reszka poproszę na nowej (prawie) drodze, a raczej haku życia Edytowane 9 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3340 Napisano 9 Maja 2019 Sama, sama.. cięcie nożyczkami tego twardziocha maleńkiego to fju-fju.Na dodatek wiertełko się "zepsuło" więc otwór zrobiłam grubszym gwoździem i opilowałam do pożądanej średnicy.. Z czego jest ta blaszka? Bo to chyba nie z puszki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3341 Napisano 9 Maja 2019 Z czego jest ta blaszka? Bo to chyba nie z puszki?Nie, nie z puszki To jest z taśmy mierniczej.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3342 Napisano 9 Maja 2019 Nie, nie z puszki To jest z taśmy mierniczej.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3343 Napisano 9 Maja 2019 To teraz masz materiału na dwieście Reschy... Albo na pińcet... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #3344 Napisano 9 Maja 2019 To teraz masz materiału na dwieście Reschy... Albo na pińcet...Koleżanka policzy , ile tych metrów na ścianach i ile się Resch-ów zmieści .Oj , trzeba będzie jeden przy drugim 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3345 Napisano 10 Maja 2019 Śmiejecie się, śmiejecie Miejsce było i się zajęłoNa 200-500 reszów (pocztówkowych) miejsce mam w szufladzie.Dzień dobry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3346 Napisano 10 Maja 2019 ...bry ... kurde piątek 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3347 Napisano 10 Maja 2019 Nie, nie z puszki To jest z taśmy mierniczej..Bardzo dobra sprężynka. Będzie spełniać swoje zadanie:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3348 Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) Bardzo dobra sprężynka. Będzie spełniać swoje zadanie:-)Dziękuję Zapas mam okrutny Jeszcze tylko mały milion drobiazgów i zegary będą "jak nowe" (chyba ) Edytowane 10 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3349 Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) Moje dziewczyny z pracy, w Owadzim Markecie grzebią w kosmetykach albo tekstyliach - ja w przemysłowych Właśnie się zaopatrzyłam w super klasy narzędzia po niecałe 6 piniądzów za szt. Lepsze niż obcinaki do rur Edytowane 10 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3350 Napisano 10 Maja 2019 No, ładne werkcojgi... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach