Kieszonkowe 736 #3576 Napisano 19 Maja 2019 (edytowane) Skóra. Wygląda na dosyć nową, miejscowo malowana na szaro więc rzeczywiście może wyglądać na filc No cóż - wiek i wzrok nie ten Edytowane 19 Maja 2019 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3577 Napisano 19 Maja 2019 Pionowe wyprostować na baczność, a poziomym przygiąć"karku" czyli zrobić jak radzi Bartek !Porządek musi być. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3578 Napisano 19 Maja 2019 Możesz ewentualnie jeszcze nieco podgiąć same dźwigienki współpracujące z kołem bicia w mechanizmie. Tak żeby same młotki podnosiły się niżej dzięki temu zestawy młotków będą miały mniejszą bezwładność i będą słabiej uderzać w struny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3579 Napisano 19 Maja 2019 No cóż - wiek i wzrok nie ten Nie no ja też posądzałem tę skórę, że to filc. Swoją drogą to ta skóra albo osiwiała ze starości, albo jest po "przejściach" w kąpielach w Gosinym SPA .U was też taki piękny poranek ? Ciepło bezchmurnie i bez wiatru. Cisza i kompletny spokój, ptaki śpiewają. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3580 Napisano 19 Maja 2019 (edytowane) U mnie słabo ze słońcem . Nawet deszcz lał :-/ Edytowane 19 Maja 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3581 Napisano 19 Maja 2019 Nie no ja też posądzałem tę skórę, że to filc. Swoją drogą to ta skóra albo osiwiała ze starości, albo jest po "przejściach" w kąpielach w Gosinym SPA .U was też taki piękny poranek ? Ciepło bezchmurnie i bez wiatru. Cisza i kompletny spokój, ptaki śpiewają. U nas cudne słońce Skóra jest git! Ani stara ani kumpana. Padre powiedzieli - nie moczom młotków! To nie moczem Może tutaj będzie lepiej widać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3582 Napisano 19 Maja 2019 ... znaczy osiwiała ... a może delikatnie jej wosku z terpentyną zadać , to by zmiękłą na kolejnym "przesłuchaniu" ...A i śrubki jakieś rude na karku, chyba że ze szkockiego rodu pochodzą ... Jakbyś się chciała kiedyś pobawić to fajnie się je zapina do "futerka" we wkrętarce , troszkę wełny stalowej (drobnej) i kropla oliwy i przykładasz (obroty odwrotne do ruch wskazówek!) i pięknie usuwasz rdzę z gwintu.A wiesz jak się śruba cieszy ? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3583 Napisano 19 Maja 2019 Fakt śruby nie czyszczone, złe będą. Najpierw muszę tą młockarnie opanować Skóra jaka jest, to jest, ale ładnie biła. Przez dwa tygodnie chyba nie sparciała 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3584 Napisano 19 Maja 2019 Nie, jak nie moczyłaś to nie ale jak jej troszkę tłuszczyki zadasz to następne 100 lat będzie ok. Ale rzeczywiście , nie takie pilne. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3585 Napisano 19 Maja 2019 Wosk z terpentyną zapodam. Niech się cieszy skóra... no 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3586 Napisano 19 Maja 2019 Zredukuj podnoszenie młotków. Zegar był czyszony więc wzrosła dynamika mechanizmu. Stara oliwa potrafi znacznie spowolnić działanie mechanizmu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3587 Napisano 19 Maja 2019 Problem SAM się wyregulował. Wykastrowałam pręt z tulei. Z ogiera będzie wałach. Amen. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3588 Napisano 19 Maja 2019 To żaden problem:-)Trzeba wywiercić ułamany fragment i wstawić drut na miejsce zabezpieczyć lutem i po bólu;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3589 Napisano 19 Maja 2019 Ja i wiertarka.. A kukułka mu z biciem. Nerwowo nie wyrobię Przywloklam to truchło z rupieci. Bijące nie chodzące. Dobrałam tarczę. Szlifowałam różne wskazówki żeby jakoś pasowały. Dobrałam wahadełko bo poprzednie z ołowu było za ciężkie. Kluczyk. Położyłam politurę. Chodzi na razie. Na więcej mnie emocjonalnie nie stać Może kiedyś-kiedyś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3590 Napisano 19 Maja 2019 To jedynie pięć minut roboty:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3591 Napisano 19 Maja 2019 (edytowane) To jedynie pięć minut roboty:-)Domyślam się A potem regulowanie mlotków od początku.. Edytowane 19 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3592 Napisano 19 Maja 2019 To może lepiej odłożyć i poczekać aż wena wróci;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3593 Napisano 19 Maja 2019 (edytowane) To najlepsze wyjście natenczas Kręgosłup szyjny dokucza dziś wyjatkowo, wywieszam białą flagę! Wszystkie zegary bez wyjątku, po moim czyszczeniu wszystko robią "bardziej". Bardziej tykają, bardziej biją, świecą się. Zauważam to za każdym razem. Moje ręce są jak lubczyk (błyskotliwa sentencja wiem) Edytowane 19 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3594 Napisano 19 Maja 2019 Kupiłam dwie wagi. Wkłady miały się wysuwać ale sie nie wysuwają. Chcialam odpiłować ołów ale się nie da. Czy Resch i Lenz mogą iść na 1300 gramach czy szybko łożyska się posypią? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3595 Napisano 19 Maja 2019 Nie przejmuj się ... tak kobiety mają co wezmą w ręce wszystko rośnie ... Ps żadnych podtekstów. Sentencja na bazie obserwacji ogrodu mojej żony ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3596 Napisano 19 Maja 2019 Nie przejmuj się ... tak kobiety mają co wezmą w ręce wszystko rośnie ... Ps żadnych podtekstów. Sentencja na bazie obserwacji ogrodu mojej żony ... Znam to autopsji;-)) tym bardziej że pogoda sprzyja;-)Kupiłam dwie wagi. Wkłady miały się wysuwać ale sie nie wysuwają. Chcialam odpiłować ołów ale się nie da.Czy Resch i Lenz mogą iść na 1300 gramach czy szybko łożyska się posypią?Może lepiej przetestować te wagi one raczej są odpowiednio ciężkie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3597 Napisano 19 Maja 2019 Znam to autopsji;-)) tym bardziej że pogoda sprzyja;-)Może lepiej przetestować te wagi one raczej są odpowiednio ciężkieLezn może być moim zdaniem na 100%, Resch też nie umrze . 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3598 Napisano 19 Maja 2019 (edytowane) Nie przejmuj się ... tak kobiety mają co wezmą w ręce wszystko rośnie ... Ps żadnych podtekstów. Sentencja na bazie obserwacji ogrodu mojej żony ... Piękny ogród.Żony mają złote ręce ☺ Znam to autopsji;-)) tym bardziej że pogoda sprzyja;-)Może lepiej przetestować te wagi one raczej są odpowiednio ciężkiePrzetestować..? Nie nadążamLezn może być moim zdaniem na 100%, Resch też nie umrze .Super. Lenz dostanie nową nogę. Reszol miał wagę 990 gram ale zapodałam tę wagę do Germanii bo to dziewczynka, drobna to chyba jej bardziej wypada Ja, wracając z pracy, jak zabiorę z biedry pół kilo pomarańczy to czuję, nie da się ukryć Edytowane 19 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #3599 Napisano 19 Maja 2019 Dziś odpocznij Jak kolega radził , trzeba wywiercić ... ale nie ręczną wiertarką . Najlepiej stołowa , a ośkę w imadełko . nie przeholować z wiertełkiem ... lepiej mniejsze i uważać by nie ściągało na jakiś bok .Te druty , z twardego mosiądzu , tak mają , że przy wyginaniu pękają . Lepiej zmiękczyć skórę i lekko wyginać cieńsze cięgna ( jakby co , to łatwiej je zastąpić ) . Grubsze i sztywniejsze , to gdzieś na ośce , często mają śrubkę , by była możliwość innego ustawienia . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3516 #3600 Napisano 19 Maja 2019 A dawałem dobrą radę 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach