longcase1 481 #5976 Napisano 19 Stycznia 2020 Leszek i bardzo dobrze że masz inny gust:-) dzięki temu było by strasznie nudno. Ja Art deco lubie tylko w roczniakach i zegarkach komodowych. Meble oraz zegary ścienne już odpadają;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #5977 Napisano 19 Stycznia 2020 Dobrze, że wielu ludzi nie za koniecznie lubi ten styl - jest tego na rynku wtedy więcej dla chętnych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #5978 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Nie skomentuje ... :) Art deco dla nie to kontynuacja monumentalizmu w dobie mody na komunizm ( taka fanaberia świata sztuki)... takie disco polo sztuki ... wybaczcie Edytowane 19 Stycznia 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #5979 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Mi się coś podoba albo nie podoba, bez względu z czego/kogo, i czego może być kontynuacją.Dla mnie "ładne/brzydkie" jest w oderwaniu od całej reszty Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #5980 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Trudno co zrobić będę musiał z tym żyć ;-))Coś z klasyki Art deco, moim zdaniem najładniejsza wersja Atmosa Edytowane 19 Stycznia 2020 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #5981 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) A tam Jestem ryba denna - żyję w swojej bańce Nie ma na świecie siły żeby ktoś mnie zmusił do ubierania się, myślenia, malowania bo inni uważają, że ubierają, myślą i malują się lepiej (ładniej) Co macie do disco polo? Fajne do tańcowania po pijaku.. Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #5982 Napisano 19 Stycznia 2020 Najgorsze że ja z tym muszę żyć ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #5983 Napisano 19 Stycznia 2020 Art deco to styl w sztuce i architekturze w latach 1919-1939...prawdziwe, a nie jakieś szemrane jest genialne. To co działo się po wojnie to jakieś "izmy", których Art deco nazywać nie wolno... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #5984 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Najgorsze że ja z tym muszę żyć ... I to jest piękne - bo nie byłoby o czym pisać/dyskutować - taki "budyń" intelektualny jak na większości portali w necie Uwielbiam Wasze poczucie humoru:D PS. A ja, jak mam żyć z (...autocensored.. ) Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #5985 Napisano 19 Stycznia 2020 Na forum o polityce nie rozmawiamy... Wywal TV przez okno i już... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #5986 Napisano 19 Stycznia 2020 No i tu się zgadzam z Krzyśkiem , choć ja nadal pozostanę fanem wcześniejszych styli artystycznych. Nie neguję pojedynczych dokonań art deco (choćby budynek Chryslera) ale ten styl nie jest (ten faktyczny przedwojenny) nie jest moim ulubionym i bardziej kojarzy mi się z wzornictwem przemysłowych dekoracyjnym, niż z sztuką wizjonerską. Podobnie zresztą traktuję secesję ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #5987 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) No bo to jest styl dekoracyjny... Ja z kolei lubię funkcjonalizm w sztuce i każdemu polecam wizytę w Dessau... Nie wszystko musi mieć dekoracyjne fidrygaly... Edytowane 19 Stycznia 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #5988 Napisano 19 Stycznia 2020 Wolę powojenne Art deco niż współczesną nijakość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6545 #5989 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) A ....EKLEKTYK ? / eklektyzm w meblarstwie szeroko rozyumianym? Edytowane 19 Stycznia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #5990 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) A ....EKLEKTYK ? / eklektyzm w meblarstwie szeroko rozyumianym?Jak mam zegarowy to się nie cieszę Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6545 #5991 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Ja lubię zresztą odnawiałem i mam komódkę i Vertico + krzesełka ( stół jest na sprzedaż za "złotówkę" bo zagracał) Edytowane 19 Stycznia 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #5992 Napisano 19 Stycznia 2020 Jeszcze 6 minut 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #5993 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Jeszcze 6 minutAle sssoo? PM! Ty licytujesz?? Lenza?? Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #5994 Napisano 19 Stycznia 2020 Ja na eklektycznych meblach ustawiam ohydne roczniaki Artdeco;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #5995 Napisano 19 Stycznia 2020 Ja na byle czym, stawiam byle co i oglądam też byle co.Jak niebiosa pozwolą to też wstręciucha roczniaka pomaluję, i też sobie postawię na byle czym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #5996 Napisano 19 Stycznia 2020 No bo to jest styl dekoracyjny... Ja z kolei lubię funkcjonalizm w sztuce i każdemu polecam wizytę w Dessau... Nie wszystko musi mieć dekoracyjne fidrygaly... Królestwo BAUHAUS'u Genialni architekci , ale artyści jak dla mnie ... W Gliwicach jest kilka budynków przy ulicy Zwycięstwa zaprojektowanych prze tych gości i chyba dworzec kolejowy w Bytomiu. Sporo artystów z kręgu Bauhausu było przeciwnikami art deco popierając właśnie funkcjonalizm ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #5997 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Ale sssoo? PM! Ty licytujesz?? Lenza??. Mam już w aucie. Liściarz GB nr. 9xx xxx. Jedna pieczęć. Dalsze rozpoznawanie później. Na Imieniny sobie sprawiłem Edytowane 19 Stycznia 2020 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #5998 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) . Mam już w aucie. Liściarz GB nr. 9xx xxx. Jedna pieczęć. Dalsze rozpoznawanie później.Masz go?? Ale jaja GB- GRATULUJĘ!! Ocholender! Faktycznie- wszystkiego NAJLEPSZEGO z okazji imienin! Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #5999 Napisano 19 Stycznia 2020 Wolę powojenne Art deco niż współczesną nijakość. Bartek, nie istnieje coś takiego jak powojenne Art Deco... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #6000 Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Bartek, nie istnieje coś takiego jak powojenne Art Deco...No dobrze niech Ci będzie. Wtakim razie dewiacja na temat Art deco ;-) Edytowane 19 Stycznia 2020 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach