LESKOS 3470 #8126 Napisano 12 Stycznia 2021 w dodatku "rybim okiem" .... zaczynam się martwić 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8127 Napisano 12 Stycznia 2021 Rozumiem,że rybie oko to zamierzony cel fotografa - spotęgowanie zainteresowania 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #8128 Napisano 12 Stycznia 2021 Kurcze🐥.... wszystko takie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #8129 Napisano 12 Stycznia 2021 Dorobisz brakujące elementy? Jeżeli nie, to zapomnij. To temat dla Leskosa... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #8130 Napisano 12 Stycznia 2021 Widziałem ostatnio podobny ... ale to kawał drewna ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #8131 Napisano 12 Stycznia 2021 Już zapłacone .... więc , jak przyjdzie ( bo wysyłka ) , to zobaczymy , jak i co się ma . No i jak przetrwa , w tej paczce. Możliwe , że za parę miesięcy , konieczna będzie dłuuuga wyprawa do Leskosa , by ratować skrzynię . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8132 Napisano 15 Stycznia 2021 Nie obijam się więc dwa "Pospoltiki" ukończone 🤗 Powymieniane sprężyny, zapadki, pobite szkiełka no i nowe "ubranka". 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #8133 Napisano 15 Stycznia 2021 Fajne ! takiego wielokąta to jeszcze nie widziałem🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8134 Napisano 15 Stycznia 2021 23 minuty temu, mechanik napisał: Fajne ! takiego wielokąta to jeszcze nie widziałem🙂 Dziś zobaczyłam, że istnieją takie Poltiki - też nigdy nie widziałam takiego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6154 #8135 Napisano 15 Stycznia 2021 Masz już go? Czy "muszę go mieć" ? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8136 Napisano 15 Stycznia 2021 26 minut temu, mkl1 napisał: Masz już go? Czy "muszę go mieć" ? Nie mam. "Muszę go mieć" to jednak Mewa i Druch, a potem taki jak wyżej. Chociaż jeszcze bardziej to taki odlotowy trójkątny Politik mnie męczy,Pan Marek Szajerka taki posiada to i mi się włączył "chcieć" 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6154 #8137 Napisano 15 Stycznia 2021 Gosiu Zaskakujesz mnie. Nawet nie wiedziałem, że takie POLTIKI istnieją.. Widywałem na targach Poltiki w lepszych, lub opłakanych stanach, ale to "był Poltik" ( przepraszam, że trywializuję", ale się nie znam, nie zgłąbiałem się) Zresztą jak zwylkle mnie interesuje mechanizm, ni reszta... tak , - Odwrotnie niz w przypadku gewer... tam liczył się "rusznikarz, lub firma" ( marka) Muszę się poduczyć bo to fajne zegary SOM.. Naprawdę.. Może nie będę zbierał, bo bardziej "militarny ( Oficerkowy) ale nauczyć się można.. Choć kto wie.. to co wydaje się pospolite, to się TYLKO wydaje... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #8138 Napisano 15 Stycznia 2021 Trójkątny Poltik jest bardzo rzadko spotykany w przyzwoitym stanie ,projekt był kapitalny ale jakość wykonania mizerna ale i tak warty poszukiwań w każdym stanie . Widziałem na giełdach staroci tylko raz i to z kosmiczną ceną ! na aukcjach internetowych niespotykany☹️ podejrzewam bardzo małą produkcję 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8139 Napisano 15 Stycznia 2021 (edytowane) Jeszcze niedawno też miałam podobne zdanie - Politik kojarzył mi się z tym klasycznym, a potem Mera Poltiki i tyle. To Pan Marek tak rozwinął zagadnienie Poltików, że byłam zdziwiona. Pomógł zdobyć tego jednego z pierwszych powojennych, no i się wciągnełam. Okazuje się, że na FB sporo osób posiada i odnawia Poltiki. Jest szansa że się ich trochę uchowa dla potomnych 😁 11 minut temu, mechanik napisał: Trójkątny Poltik jest bardzo rzadko spotykany w przyzwoitym stanie ,projekt był kapitalny ale jakość wykonania mizerna ale i tak warty poszukiwań w każdym stanie . Widziałem na giełdach staroci tylko raz i to z kosmiczną ceną ! na aukcjach internetowych niespotykany☹️ podejrzewam bardzo małą produkcję O właśnie... Czyli zdobycie "trójkąta" to będzie wyprawa jak po złote runo... Może nigdy się nie uda. Prędzej Mewę utrafię..choć na jakiejś aukcji poszła za sporą cenę i zniknęła mi sprzed nosa Czy da się koło takiego cudaka przejść obojętnie? 🤩 Edytowane 15 Stycznia 2021 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #8140 Napisano 15 Stycznia 2021 2 godziny temu, Yodek napisał: Dziś zobaczyłam, że istnieją takie Poltiki - też nigdy nie widziałam takiego Myślę że to licencyjny Junghans Bivox 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8141 Napisano 16 Stycznia 2021 Wiem - trochę koślawe te miseczki ale od czegoś trzeba zacząć. Sezon miseczkowy uważam za otwarty! 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6154 #8142 Napisano 16 Stycznia 2021 Dlaczego podziurawione? Nikt z nich nie zje... Tak serio to do czego łone som? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #8143 Napisano 16 Stycznia 2021 4 minuty temu, mkl1 napisał: Tak serio to do czego łone som? Aaa, to tajemnica. ,, zegarmistrzyni" 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8144 Napisano 16 Stycznia 2021 Do blokowania wskazówek na osi.. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8145 Napisano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Zabiłam mojego malutkiego Mira 😭😭😭 To był pocałunek śmierci - oś wykastrowałam z czopa... Szczać kury mi prowadzać, a nie budziki robić 😩 Edytowane 17 Stycznia 2021 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Szajerka 905 #8146 Napisano 16 Stycznia 2021 Chyba nie ma dramatu. Raczej problemu z częściami nie ma. Piętą Achillesa są koła balansowe. Pozdrawiam i życzę szybkiej naprawy. Marek 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6154 #8147 Napisano 17 Stycznia 2021 Można spróbować wstawić.... 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8148 Napisano 17 Stycznia 2021 20 minut temu, mkl1 napisał: Można spróbować wstawić.... Można, a jakże - ja już nie będę ryzykować z montażem mechanizmu.. 😄 Trzeba się pogodzić z niektórymi osobistymi ograniczeniami 🤗🤫 Malutkie budziki są poza moimi zdolnościami i kolidują z wadą wzroku 🤓🤓🤓 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6154 #8149 Napisano 17 Stycznia 2021 3 minuty temu, Yodek napisał: kolidują z wadą wzroku Też jestem ślepy i dlatego używam lupy, a normalnie przyłbicę ze szkłami.. Daję radę nawet przy toczeniu małych osiek Mam coś takiego.. Nie przeszkadaz przy normalnych okularach 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8150 Napisano 17 Stycznia 2021 52 minuty temu, mkl1 napisał: Też jestem ślepy i dlatego używam lupy, a normalnie przyłbicę ze szkłami.. Daję radę nawet przy toczeniu małych osiek Mam coś takiego.. Nie przeszkadaz przy normalnych okularach Właśnie od innych kolegów dostałam wzmianki o takich cudach. Sceptycznie o tym myślałam ale okazuje się, że chyba błędnie rozumowałam o takich przyłbicach. 🤓🖐️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach