old time 456 #9651 Napisano 29 Stycznia 2022 Widzisz ja mmalo ciagle wiem dla mnie to bylo zaskoczenie. Yodkowy temat przerobilismy na roczniakowy 😂-bolidy F1 rozjechaly wszystko ( zarcik -tlumacze sie odrazu ) Moj ostatni nabytek -tak na koniec bo gospodarz moze sie zbiesic i kazac wynosic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3513 #9652 Napisano 29 Stycznia 2022 No. Wpisy sensu lato merytoryczne i śliczne, ale przenieście się do roczniaków, jeśli łaska... 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #9653 Napisano 29 Stycznia 2022 Juz nas nie ma 😆 znikamy z predkoscia bolidu🤣. Fajni bylo ale sie skomczylo 😪 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #9654 Napisano 29 Stycznia 2022 1 godzinę temu, dziadek napisał(-a): Grzegorz, no to mamy ciekawe odkrycie i przy okazji powiększyła nam się wiedza o roczniakach z wychwytem cylindrowym. Wasze zegary pochodzą prawie z samego początku seryjnej produkcji, różnica w numeracji jest niewielka a mimo wszystko różnią się podstawą. Podstawa u Wojtka nie ma nóżek tylko ma regulację ustawiania pionu trzema śrubkami co 120 stopni które znajdują się w wyfrezowanym rancie w który wkładany jest klosz. Natomiast podstawa u Ciebie nie ma regulacji pionu tylko ma już trzy tłoczone nóżki mocowane od dołu na stałe. Muszę jeszcze dokładnie sprawdzić w swoich zapiskach w którym momencie zmieniono w mechanizmie otwór do regulacji kosza koła wychwytowego. W tych najstarszych z pierwszej partii był po prawej stronie, póżniej przeniesiono otwór do regulacji kosza na lewą stronę. Wasze mają już po lewej stronie. Muszę sprawdzić kiedy to nastąpiło. Natomiast z powyższego już mniej więcej wiemy kiedy zmieniono konstrukcję podstawy. Kumite mial po lewej stronie w prototypie, 60055 po prawej patrzac od tylu ,od mostka. 60151 po lewej stronie , 105078 po lewej stronie, 105056 z lewej strony, 80203 po lewej 80291 po lewej 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3513 #9655 Napisano 29 Stycznia 2022 Sssss 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #9656 Napisano 29 Stycznia 2022 17 minut temu, Anansi napisał(-a): Sssss Piotr przenies wszystko 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #9657 Napisano 29 Stycznia 2022 13 minut temu, janekp napisał(-a): Piotr przenies wszystko Janek, przenieść to może tylko nasz Mod, czyli Kol. Tarant. Kol. Anansi nie ma takiej mocy i uprawnień. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #9658 Napisano 29 Stycznia 2022 Sowa zawsze moze polknac mrowke 😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #9659 Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Godzinę temu, janekp napisał(-a): Kumite mial po lewej stronie w prototypie, 60055 po prawej patrzac od tylu ,od mostka. 60151 po lewej stronie , 105078 po lewej stronie, 105056 z lewej strony, 80203 po lewej 80291 po lewej Z powyższego można domniemać, że regulację kosza koła wychwytowego i mostek przeniesiono z prawej na lewą stronę w trakcie produkcji pierwszej partii roczniaków z wychwytem cylindrowym. Tak, czy nie? Edytowane 29 Stycznia 2022 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #9660 Napisano 29 Stycznia 2022 Wątek publiczny - można pisać po uważaniu 🙂. Czytam Was ale ni w ząb nie qmam 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #9661 Napisano 29 Stycznia 2022 6 minut temu, Yodek napisał(-a): Wątek publiczny - można pisać po uważaniu 🙂. Czytam Was ale ni w ząb nie qmam 😁 Kup sobie roczniaka od Beckera. To naprawdę ładne zegary są, moim zdaniem oczywiście. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #9662 Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Ostatnio mój teść wspólnie i w porozumieniu z kotem, dokonali eksterminacji roczniaka. Dobrze chodził, pospolity model. Upadek z wysokości pozbawił go walorów estetycznych i użytkowych. Zebrałam trochę części- resztę wyrzuciłam. Zasadniczo chętnie nabyłabym fajnego roczniaka ale taki GB to już tani nie jest, a jak trafię felerny egzemplarz to będzie granda.. Tak, że ten.. 🤗🤔 Edytowane 29 Stycznia 2022 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6086 #9663 Napisano 29 Stycznia 2022 58 minut temu, dziadek napisał(-a): Kup sobie roczniaka od Beckera. Po pierwszym,,,,,, jakimś Herr mi juz przeszło Został mi nawiększy pospoliciak z pospoliciaków "Schatz" . na razie chodzi... Innego juz chyba nie chcę... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #9664 Napisano 30 Stycznia 2022 6 godzin temu, dziadek napisał(-a): Z powyższego można domniemać, że regulację kosza koła wychwytowego i mostek przeniesiono z prawej na lewą stronę w trakcie produkcji pierwszej partii roczniaków z wychwytem cylindrowym. Tak, czy nie? Ja tak tylko kilka sztuk podsumowalem,rzeczywiscie tak wychodzi, 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #9665 Napisano 30 Stycznia 2022 7 godzin temu, mkl1 napisał(-a): Po pierwszym,,,,,, jakimś Herr mi juz przeszło Został mi nawiększy pospoliciak z pospoliciaków "Schatz" . na razie chodzi... Innego juz chyba nie chcę... Mam jednego liliputka Kundo (drugi czeka na uruchomienie bo sprężyna czasła) i powiem Wam, że go wprost uwielbiam. Raz, że rezerwa chodu długa, chyba rok (zapomniałam kiedy dokładnie go nakręciłam), dwa - że chodzi nadzwyczaj dokładnie jak na roczniaka i nie muszę co dwa tygodnie korygować to po trzecie - jest ładny. Jest też mały Schatz i też zawzięcie chodzi ale korygować muszę go czesciej... Tak po prawdzie to marzy mi się elektromagnetyczny Kundo.... Oj ☺🤭 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #9666 Napisano 30 Stycznia 2022 Moje małe Kunda , też nie narzekam , a zacniejszy Kienzle , narazie czeka na czyszczenie. ..... co prawda marzy mi się ,,ustrzelenie" GB na tutejszym rynku . Bo to fajnie poczuć tę adrenalinę , rozkręcając i czyszcząc mechanizm 100-letniego i unikalnego GB . Noooo , wtedy ręce dostają drgawek i pot na czole spływa do oka , nic nie widzę i jak tu robić ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #9667 Napisano 30 Stycznia 2022 10 minut temu, PM1122 napisał(-a): Moje małe Kunda , też nie narzekam , a zacniejszy Kienzle , narazie czeka na czyszczenie. ..... co prawda marzy mi się ,,ustrzelenie" GB na tutejszym rynku . Bo to fajnie poczuć tę adrenalinę , rozkręcając i czyszcząc mechanizm 100-letniego i unikalnego GB . Noooo , wtedy ręce dostają drgawek i pot na czole spływa do oka , nic nie widzę i jak tu robić ? PM - życzę trafienia wymarzonego GB... Ja poczekam ☺️ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dezmund 9 #9668 Napisano 30 Stycznia 2022 53 minuty temu, PM1122 napisał(-a): Moje małe Kunda , też nie narzekam , a zacniejszy Kienzle , narazie czeka na czyszczenie. ..... co prawda marzy mi się ,,ustrzelenie" GB na tutejszym rynku . Bo to fajnie poczuć tę adrenalinę , rozkręcając i czyszcząc mechanizm 100-letniego i unikalnego GB . Noooo , wtedy ręce dostają drgawek i pot na czole spływa do oka , nic nie widzę i jak tu robić ? Warto próbować. Upolowany wczoraj😀 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #9669 Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) nooo , to rozumiem .... przy takim ciężko sobie odmówić Edytowane 30 Stycznia 2022 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #9670 Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, dezmund napisał(-a): Warto próbować. Upolowany wczoraj😀 Mozesz mi powiedziec tarcza jaka jest-porcelana czy celuloid. Ladny zegar Edytowane 30 Stycznia 2022 przez old time 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dezmund 9 #9671 Napisano 30 Stycznia 2022 15 minut temu, old time napisał(-a): Mozesz mi powiedziec tarcza jaka jest-porcelana czy celuloid. Ladny zegar Nie znam odpowiedzi . Zegar kupiony w domu aukcyjnym za granicą. Chwilę potrwa zanim dotrze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #9672 Napisano 30 Stycznia 2022 8 minut temu, dezmund napisał(-a): Nie znam odpowiedzi . Zegar kupiony w domu aukcyjnym za granicą. Chwilę potrwa zanim dotrze. Nie spieszy mi sie 😁,jak bedziesz mial to napisz jaka jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dezmund 9 #9673 Napisano 30 Stycznia 2022 26 minut temu, old time napisał(-a): Nie spieszy mi sie 😁,jak bedziesz mial to napisz jaka jest. O.k. Pozdrawiam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #9674 Napisano 30 Stycznia 2022 Borussia.. Help mi - posiadacze tejże 😁. Czy Wasze Borussie tez tak flegmatycznie chodzą? Wychył wahadła taki niemrawy jakby miała zaraz zasnąć. Próbowałam i takie, i śmakie sposoby. Nic. Mimośrodem też. Ni cholewy... Może one tak mają? 🤔 20220130_145010.mp4 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #9675 Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) Palety kotwicy ! .... Myślę, że jedną trzeba wysunąć bardziej o ok. 0.5 mm, lub obie równo. A później mimośrodem poprawić. ... Jak masz dechę testową, to zobacz jak pracuje kotwica. Edytowane 30 Stycznia 2022 przez PM1122 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach